prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
#354735
servus,

upam da bo vsaj tole komu pomagalo na začetku pri prvih tekaških korakih.

Kot vsak od nas sem na začetku začel priložnostno tečt. Hkrati pa je ta priložnost prerasla v 50 do 60 km na teden. Takrat so pa se začele pojavljati poškodbe in slaba volja... (vnetje podkostnice, bolečine v gležnju itd...)
Superge in opremo sem kupoval po reklamah (oči kupujejo) in ustnem priporočilu! NAPAKA!!!!!!! Enostavno vsi so bili pametni.... Tako daleč je bilo na koncu, da sem prenehal tečt zaradi poškodb.....
Nakar je se je začel po nekem obdobju firbec vračat..... takrat sem začel brskat po internetu kaj in kako..... pri poškodbah (sem supinator, za kar sem še toliko bolj nagnjen k poškodbam.) Po testu na tekaški stezi in analizi teka sem dobil priporočilo za asics nimbus, katerega sem tudi kupil glede na tole da sem že kupil 20 različnih superg za tek. Zadetek v polno!!!!!!
Res je da se noge privajajo vendar obcutim ogromno razliko na bolje in kar je najbolj važno, ne čutim bolečin kot prej!

Tako da vsem začetnikom priporočam za osnovo pravilno izbira superg glede na tekaški korak (pronator, supinator, neutralec). Ter postopen začetek s tekom! Res, glede mojih izkušenj je bil vzrok poškodb načeloma nepravilna izbira superg.

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA