Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#363322
Prireditev, kot je tek trojk, si vsekakor zasluži svoje poročilo. Nenazadnje gre za tek, ki ima za sabo res dolgo tradicijo in zgodovinske, osvoboditvene temelje. Temelje, ki jih nekateri v današnjem času hočejo porušiti in nam dati vedeti, da partizani niso osvobodili naših krajev, ampak da so jih okupirali. Ampak a veste ... če ne bi bilo partizanov, bi tu danes govorili nemško. Ko je vodja rajha obiskal Maribor, so ga tam navdušeno pozdravili ...

In zato obeležujemo prireditve ob dnevu osvoboditve Ljubljane. Pohod, tek trojk, kakor koli. Tek trojk ima ob tem še velik simbolni pomen. Trojka, ki teče skupaj. Ki na nek način sicer tekmuje, a vendarle, če je potreba, priskoči na pomoč drugim trojkam, če se npr. na Urhu kdo poškoduje ... In na trojke bomo še šli. Od tega nas ne bodo odvrnili drugi teki, ki so na isti dan kje drugje. Celo wings for life se v Ljubljani ni prijel, kar opažam z neizmernim zadovoljstvom. Ker Ljubljana smo vendarle ljudje, ponosni na zgodovino tega mesta.

(vsekakor pa sem sodijo tudi poročila s pohoda!)
Nazadnje spremenil spela*, dne 11 Maj 2019, 19:30, skupaj popravljeno 3 krat.
 spela*
#363323
Ob tem uvodu moje kratko poročilo ne sodi več v isto sporočilo na prvem mestu.

Naša trojka je stalna, TF z guštom v sestavi maca, Kairos in jaz. Letos se nam je malo ponesrečilo, ker je Kairos zbolel in še ni dobro. Potem ko sva z maco v zadnjem hipu neuspešno iskali zamenjavo, sva šli sami.

Ker tudi jaz še nisem povsem zdrava, sem se na začetku kmalu zadihala, a po kakem kilometru, dveh, se je dihanje umirilo. Nastopila pa je druga, večja težava. Že kar kmalu sem namreč začutila bolečino v mečih na desni nogi - s čimer nikoli doslej nisem imela težav (ne z desno nogo ne z meči). Nisem pretirano razmišljala o tem, dokler me tam nekje pri BTC-ju, torej še precej na začetku teka, ni precej močno zapeklo. Nisem mogla več teči. Še hodila sem komaj. Maca na srečo ni imela nič proti temu, da malo hodiva , jaz la sem bila v sebi že skoraj prepričana, da je to to in da dlje ne bova prišli. Vsaj jaz ne. Naglas tega raje nisem rekla, a kot mi je pozneje povedala maca, je to sama prebrala z mojega, mendaod bolečine spačenega obraza ...
Na srečo je imela moja sotekačica na sebi kompresijske nogavčke, zaradi težav z eno od obeh nog. Druga noga je na srečo v redu in mi je posodila en nogavček. Dala sem ga gor in ugotovila, da ob hoji sicer tudi boli, ampak da hodim lahko! In celo hittra hoja gre! Čez nekaj časa sva spet prešli v tek, rahel, a vendarle! In po treh urah in pol in še malo v klepetu tudi prišli do cilja!

Medaljo je pa dobil tudi Kairos - ker tudi partizani ranjencev niso puščali za sabo in tudi ranjenci so slavili osvoboditev!

Draga maca, hvala za še en lep dan v tvoji družbi! :clap:

P. S. Noga boli na otip, otečeno ni, hodim lahko (šepajoče sicer), a glede na to, da sem z njo zmogla še kakih 23 (?) km po "dogodku", upam, da bo kmalu v redu ... :-/ Naročena pri fizioterapevtski v ponedeljek.
#363327
Letos se je član naše ekipe poškodoval in smo vzeli v ekipo drugega. Kot zakleto se je tudi ta nekaj dni nazaj poškodoval. Po neuspešnem iskanju primernega kandidata, se je javil prvotni član in rekel, da bo kljub težavam stisnil zobe.

Dogovorili smo se, da bo tempo narekoval poškodovani tekač. Že takoj je bilo jasno, da tudi danes ne bomo šli počasi. Do vznožja Urha smo šli malenkost počasneje kot ponavadi, čez Urha in Golovec pa smo prehitevali ostale kot za šalo in v cilj kljub hendikepu prišli samo 2 minuti počasneje kot lansko leto.

Danes smo res tekli v stilu "vsi za enega, eden za vse". Med sabo smo se spodbujali in pomagali drug drugemo. Tek trojk je res nekaj posebnega.
#363339
Zdej moram mal na glas razmišljat... :roll:
Se mi zdi, da nekje okrog Golovca, pride v kontra smeri mimo nekdo in reče, da me že drugič danes sreča.... ja, jast v tem cajtu že deset metrov naprej in bognedaj se ustavt in bolje pogledat, kdo bi to bil? :shock:
Po postavi se mi malček dozdeva, če bi to bil lahko Miro? Miro? Kej si še kej na TF? :oops: Si bil to ti? :?:
#363368
Tudi jaz sem se letos odločila za 'nabiranje' žigov :D , tako sva s kolegico štartali ob 6:30 na Dolgem mostu, ubrali sva pogovorni počasni tekaški tempo v nasprotni smeri :lauf: in kar hitro nama je minilo vijuganje med pohodniki in kužki, ki so včasih na dolgih flex vrvicah predstavljali kar manjšo nevarnost :roll: , pa tudi ostali brez povodcev so se prevečkrat znašli med nogami :shock: . Zelo rada imam pse, tudi sama sem jih imela, vendar pa bi jih lahko lastniki v taki množici ljudi in otrok imeli na pravih povodcih :mrgreen: . Drugače pa zelo prijetno dopoldne, srečali nekaj znancev, med njimi tudi Mira (vrjetno si ga tudi ti Valentina), krog sva zaključili po slabih štirih urah :laola . Fajn je blo.
#363370
O, bentiš., ma, pole pej bi se morale tudi me srečat.... če ste šle kontra :roll: ( nekje med Vičem in Šiško...bi blo po cajtu)
Ja, si moral res stalno gledat, kam se boš zapletel, ali v vrvico, psa, ali v palice, ali celo noge... :? Sami smo si krivi...kej pa tok hitimo. :evil:
Sem pa takoj pomislila, da si to ti na fotki ( glede na to, da vas kar nekaj zamutim zadnje čase, če ste pa vse short in blond las :lol: )
Si, anede? ( spodaj na tretji fotki od pohodnikov) https://www.24ur.com/novice/slovenija/p ... ljane.html
#363376
Valentina, imaš prav, jaz sem na fotki :wink: , samo lasje so bolj sivi kot blond :lol: .Midve sva hiteli zato, ker sva imeli doma obe gospodinjske obveznosti :D , drugače bi si vzeli več časa. Žal te nisem 'porajtala' v množici :oops: , se upam srečava kje :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA