Daaaaaaaan!
Obljuba dela dolg, zato bom najprej napisala poročilo, potem pa odgovorila na vprašanja

... mogoče že vmes odgovorim tudi na vprašanja
Hijah v petek po krajšem teku sem napisala svoj plan za sobotni podvig
Zanimivo je, ampak dejansko to nisem napisala zato, da bi se mi kdo pridružil, ampak predvsem zato, da si ne premislim ... ker, če vse skupaj nosim samo v svoji glavi in potem ne grem ... pač ne grem, nihče ne ve, ne vidi se ne lenoba, ne neuspeh, ne nič ... pač ne grem in vse lepo teče naprej. Če pa vse skupaj zapišem in par ljudi prebere, navija, spremlja ... potem je pa zelo težko napisat ... nisem šla, ker se mi ni dalo.
No ... pa sem delno že odgovorila Venclju .. pravzaprav, če povem po pravici si nisem niti želela družbe, še vedno me spremlja tisti občutek, da kaj pa če ... počasi se navajam na družbo med tekom, fajn mi je in mi ustreza, še vedno pa me kdaj potegne. Nimam še tiste samozavesti, da bi si "upala" kar z vsakim tečt ... ampak glede na moje začetne fobije mi gre krasno.
Torej, to smo razčislili, pisala sem sama zaradi sebe, zato, da bom v soboto res dvignila rit in šla in če nebi tega zapisala bi se prav točno to zgodilo, nebi šla ... obstala bi pred televizorjem, na kavču.
Počutje v soboto (kljub temu, da sem se hudo dobro naspala) je bilo kar nekaj. Ni bilo tisto pravo, ni bilo tisto kakršno bi moglo bit, kakršno poznam ... in tudi pri teku je bilo tako, že po 600m bi se najraje obrnila in šla nazaj. Tako zelo se mi ni dalo ... na ramenih pa sem celo pot nosila še ruzak ... seveda, vsa moja lenoba v teh zimskih dneh se ni dvignila niti toliko, da bi dan prej v avto od mojega naložila cunje za preoblečt ... se mi zdi, da še dan prej nisem v resnici verjela, da bom res šla ... še celo pot do Ljubljane nisem zares verjela, da bom prišla, če sem iskrena.
Torej ... poln ruzak, vse za preoblečt s supergami vred, termoska čaja, bidon Basica ... kapa, če bo deževalo ... dextro sem seveda pozabila doma, s sabo pa mp3, dva telefona, zdravstveno, osebno ...
Pa smo šli. Groza!
Prvič sem se ustavila že po slabih 2km in slekla anorak, čisto preveč vroče je bilo ... potem spet dalje, ovinek za ovinkom, beda narave v zimskem času. Vse nekako mrtvo, brez duše, brez življenja ... cesta razrita, dolgočasna ... lužasta ... kilometer, dva tri ... spet stojim in pijem ... sprašujem se zakaj sem prejšni večerj jedla pršut??? In zakaj že cel mesec kronično premalo pijem ... nadaljujem. Želodec se mi kar nekako dviga, izza vsake druge hiše smrdi po kolinah... full mam rada krvavice, vso to mesno "proizvodnjo" ampak včeraj mi je dvigalo želodec kilometer za kilometrom ... verjetno tudi kot posledico, da sem se zjutraj preveč najedla
Ok, nekako se prebijam skozi kilometre in odštevam vsakega posebej, upam, da bo steklo... saj nekako boljše gre, ampak daleč od tega, da bi bilo tako kot vem, da je lahko ... tako kot zna bit ...
Kilometer pred Podpečjo po radju naznanijo:
Cesta Podpeč - Črna vas je zaprta zaradi poplav ...
Prva misel ... oooo gremo nazaj, jes! In takoj naslednja ... še enkrat po tej bedni cesti ???? Ni šans pa magari če plavam ... še naslednja, uuuu sej to bi bilo pa zanimivo. A ni ena izmed tistih zanimivosti, ki so me gnale ravno poplava? Ravno to, da si vse ogledam od blizu??? Pa vendarle tako zelo od blizu ... ????
Že sem na cesti za Črno vas, grem ne ... kar bo pa bo, tukaj še ni zatpore, torej nekako se vendarle da prit čez, če je hujše to cesto zaprejo že čisto na začetku ... grem, kilometer, dva, tri ... Mater so me nategnili ... nobene vode, vsaj po cesti ne ... levo desno je seveda vse pod vodo ... in tralala že je pred mano, znak in voda ... avtomobili stojijo, gledajo kdo bo koga spustil ... en mi veselo pomaha, da naj grem naprej ... je namreč opazil, da je moja stran ceste kakšnih 15cm pod vodo in da sem kljub vsemu PEŠ!
Grem čez in malo naprej ... ljudje stojijo, slikajo, sovozniki visijo čez okna ... sredi ceste parkiran kombi z vsemi štirimi, polno ljudi na cesti slikajo... ostali pa bremzajo, ker z druge strani ni nobenega opozorila o vodi ... in ker je vse skupaj na ovinku je še toliko bolj "zabavno" ...
Grem dalje ... bolj kot ne, se vlečem dalje ... avtomobili mi sicer ne delajo velikih težav, ker posledično vozijo kar počasi ... na zožanjih se umaknam in počakam, vmes srečno zagazim v vodo ... res je nimam gore tex-a, ampak roko na srce tukaj bi mi bore malo lahko pomagal ... mogoče neopren
Grem dalje, res se mi ne da več, ta pot se vleče, nenormalno se vleče ... za vsakim mini ovinkom upam, da bo konec pa še kar vem, da ne bo ... ustavljam se kar naprej ... pa pit, pa slikat, pa spet pit ... pa joj ne da se mi pa joj spet me boli rit - raztegnit ... sanjam, da se pojavi dobra duša in me vpraša, če me pelje ... brez sleba vesti bi se vsedla zraven in odpeljala .... pa se nikdar ne vsedam v tuje avte, že tako sem prevelik magnet za "manijake" ... kaj šele, da prostovoljno izzivam ... in tečem ... pa me res en vpraša, če me pelje ... pa ravno sem se napila, ravno dobila tisto energijo nazaj ... "hvala in se nasmehnem", odpeljem in razmišljam, da moram izgledat res klavrno .... racam dalje ...
Spet en vpraša, če me pelje ... ponovim in nadaljujem ... Cvetličarna ... ok zdej mam pa res dost, ne grem se več ... že razmišljam kako po forumu pišem, da res ni bil moj dan ... in da sem še daleč prišla ... ko pride mimo cvetličarka, malo debatirava o poplavi, malo se raztegujem, pijem, malo govoriva o poti ... vprašam, koliko je še do semaforja... prime se za glavo ... "Ooooooooo to je še fuuuuuuul daleč, ojoj ... "me že prestraši, da sem se jaz vendarle uštela pri kilometrih ... potem pa le izjavi "še kakšne dva kilometra!" ... a lepo te prosim DVA KILOMETRA ... pa to ni nič. Vesela se zaderem "uh pol sem pa že ven s tahudega" ... ji povem s kje grem in kam ... najprej mi pove, da sem nora (ok, to že vem

), potem potrdi, da sem res že na koncu ...
Nadaljujem in en dva tri je pred mano prekrasna plečnikova cerkvica, ki ima zame eno posebno energijo. Res je krasna ... in če bi kdaj zares verjela v cerkev in poroko bi si želela korakat po tistih stopnicah ... vidim semafor že čisto pred sabo ... gospod na kolesu me vpraša koliko časa že tečem ... ko mu razložim se odloči, da sem legenda ... in se dere za mano legenda, legenda .. jaz pa se komaj še vlečem ...
Mislim na Clasixa, ki mi je ponudil svojo družbo, če bi tekla v nedeljo ... spet me preplavi vsa tista hvaležnost do njega ... hvaležnost, da je ponudil spremstvo, pomoč, prevoz, če se mi kaj zgodi ... svojo in ženino pripravljenost, da prideta po mene ... hvaležna sem in spet ponosna na to, kako krasne ljudi, kako krasne prijatelje lahko spoznaš na TF ... pa čeprav jih praktično ne poznaš, se enostavno počutiš veliko bolj povezane z njimi kot z marsikaterim "prijateljem" ... v vsakdanjem življenju!
Pridem že čez mostiček, cesta sploh postane neprijazna, ker se zliva na obvoznico, več pasov, nobenega pločnika razorana bankina pa še hribček ... pa še poln kufer mam že te poti ... kličem mojega (bi moral ravno končat) in rečem, da se mi ne da več ... vpraša kje sem ... in reče "ajde sonček, še malo, še malo ... " Ok tudi zadnji poizkus šlepanja je padel v vodo
Ja pa grem ne, še v zadnji hribček, še zadnji šprint čez cesto (seveda ni prehoda za pešce) in še zadnje metre po pločniku ... ob koncu čakam ziher 5min na prehodu, da bi me kdo spustil čez cesto (pri Rutarju) presede mi in se kar spustim čez pa kar bo bo ... očitno bi lahko čakala tudi eno uro ... in tarara ... že sem na Rudniku ... tam na cilju ... prikaže se mi SPORT 2000, zasije v vsej svoji lepoti ... in moja zadnja misel na CILJU - NIKAD VIŠE!!!
... in naseldnja, rajši še trikrat tečem Palmanovo, kot enkrat tole dolgočasno progo ...
Pa vseeno relacija Borovnica - Ljubljana je padla!
SPORT 2000 mi prijazno odstopi stranišče in garderobo, da se preoblečem in zasilno umijem, popijem preostali čaj ... v supernovi kupim dextro (jih je doma še bolj malo) in grem proti domu ... vmes pa na zasluženo pico in kuhano vino ...
Takolele nekakole, je zgledal moj 13.12.2008
In še par utrinkov, da vam dodam še malo slikovne predstave;
Tu se je začelo tudi po cesti:
Prekrasna Plečnikova cerkev... ma full eno posebno energijo!
In še dvojna odrešitev ... CILJ in rdeči puntič, ki me bo popeljal domov
Lp