Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
MKC napisal/-a: je morda teoretično tako, da imamo pri teku pri nizji temperaturi (~0C) nizji pulz kot navadno pri recimo za 10C višji temperaturi ozračja?

Teoretično je tako, ja, res pa je, da je tako tudi praktično :wink:
Najbolj se ta razlika čuti pri višjih temperaturah. Kri ti gre v hladilni sistem v kožo, namesto v mišice, pumpa pa dela s polno paro.

Zadnje čase je tudi mene presenetil izredno visok pulz. @raziskovalec je lepo navedel precej možnih vzrokov. Mislim, da bi se jaz lahko tam poiskal pri "(pred)bolezensko stanje". Me res zanima, kako npr. povišani levkociti vplivajo na pulz :?:
 MKC
sej jaz sem imel danes nizjega kot navadno. zato sprašujem.
 kovit
Iz lastnih izkušenj bi ti rekel da si velik tremaš. Treba se je na tekmi skulirat in ne gledat skozi na polar. Na lublancu sem letos iz istega razloga samo dvakrat poškilil na uro ...enkrat na začetku ko sem po štirih km bil že na 160(adrenalin) in sem poslal vse nekam u tri in se potem uspešno skuliral in po dveh urah teka samo kratko poškilil na uro in je bilo še vedno samo 160 in isti tempo...potem sem stopil na gas.
Uporabniški avatar
 anže07
Jaz mam v mirovanju 43 samo po 500 metrih mam že čez 160 na tekmi pa zaradi hitrosti že takoj čez 170, res pa je da sem star 19 let

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA