Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

easy runner
Srečko Katanec bi na Šmarni gori rekel: Kapo dol - organizatorju. :cast:
Čeprav je bila pohodniška trasa za moje zmožnosti kar dolga, je bilo super. Skoraj v centru Ljubljane, pa tako pestro.
"Šporget", blato, trnje, otok, bajer, "Štefan", njive, trojke - po petih letih sem vrgel na koš in iz prve zadel, a bonusa nisem koristil, sem raje počival - potem še jama, pa Grmada, Šm. gora, Debeli hrib in po vsem tem še osvežitev in hladitev pregretih nog v potoku pod avto-cesto. Na drugi strani podhoda pa še eno presenečenje: še enkrat (čez) v vodo. Potem pa še zadnji težki vzpon, kratek spust, in končno luč odrešitve "pri Blažu", suha oblačila ?!, vroča juhica ter
:toast:
Še enkrat hvala ter lep pozdrav organizatorjem in vsem sotekmovalkam in sotekmovalcem.
Nasvidenje drugo leto.
 AinE
Letos sem se udeležila že Lučke zanke, zato sem si domišljala, da bo tudi tokrat približno tako :oops: .

Toda VELT me je pozitivno presenetil s svojo raznolikostjo in tudi dolžino :D . Prepričana sem bila, da po »naši« severni Lj. okolici ni mogoče speljati ultra trase s toliko višinci in km in da bodo morali vsaj ultraši, če že ne pohodniki, vsaj malo pokukat še na zahod čez Savo – npr. čez tisti romantični pokriti leseni most - mogoče tja do Jeterbenka ali Jakoba.
Tako pa smo že pohodniki uspeli narediti slabih 40 km… :shock: :arrow: če je treba, je pač treba in potem sploh ni težko :D .

Presenetilo me je tudi število kontrolnih točk - v Lučah jih je bilo 5, na VELTu pa kar 16. Ugotavljam, da tudi jaz rada perforiram :D …rada iščem tudi zarjavele štedilnike, se drsam po blatu in razmočenem listju, lezem po goščavi skoraj navpično navzdol ali navzgor, čofotam po potočkih in močvirju, plezam v jame, v temi iščem markacije, se vzpenjam na stolpe in občudujem razglede (beri: lučke po dolini) … Spet bi morala mal povadit metanje na koš in še kakšne druge igre, kajti nikoli ne veš, kaj te še čaka… :)
Pa ne preveč okol govort :arrow: se bojim, da se kaj tekega ne spodobi za moj EMŠO :wink: .

Na Lučki zanki sem ugotovila, da so žive kontrolne točke zakon. Na VELTu žal ni bilo tako :arrow: samo popisovali so nas in večinoma sploh niso hoteli priznati, katera smer je bolj priporočljiva :nono: :D .
So bili pa domačini toliko bolj priročni 8) . Zadostovalo je, da sem se pojavila na kakšnem dvorišču vsa obupana, blatna in s karto v roki. Še ust mi ni bilo treba odpret. Odpirali so okna, vrata :shock: . »A lovsko kočo iščete, a ne? Kar po tisti cesti tam, do konca in potem levo?« Zato spreminjam mnenje: domačini so zakon.

Organizatorjem in sotekmovalcem najlepša hvala za super doživetja in prijetno družbo ter želim si ŠEEE......

Lp E.

Aja! Pa v Matjaževo jamo moram obvezno še 1x zlest :arrow: netopirjev nisem opazila :shock: .
Uporabniški avatar
 Pajk
Še jst. Itak so že večino drugi napisali, pa vseen:
Hvala vsem organizatorjem za čudovite trase, blatne in mokre čevlje, razglede, popraskane noge, boleče mišice, svež zrak... pa da sem bil prvič na Šmarni gori (kot da sem z Marsa ves blaten padel) :laola :cast: :cast1:

Hvala vsem "mojim občasnim prikolicam" in ostalim sotekmovalcem za smeh in dobro voljo. V čast mi je, da sem vas spoznal. :juhuhu: :cast:

Se vidimo (če ne prej) v naslednji sezoni treking lige.

PS: Sebi, Inot, Dule in še kdo drug... Pogrešali smo vas in srečanja na trasi. Darja, če z Andrejem ne vesta, kaj bi z vsemi uporabnimi darili? Predlog: eno namontirata na kosilnico, eno na domače hišne ljubljenčke al pa otroke, da bosta vedela kje s stepajo, eno pa uporabljata vidva za trekat na STL 2009. Navodila za uporabo pa le preberta. :-- :hehe: :lol:
Uporabniški avatar
 haupi
ka naj rečem, druga ko pa zelo všečen treking oz. dirka kot so jo nekateri poimenovali...jah do kt9 je letelo ko svija :wink: tam pa nas je mal basket žoga ustavla... zdj vsaj vidim, da ni dost če sam navijam pa gledam košarko, da bo treba tud kdaj vržt na koš... (Dule trica sori, ko ti omadežujem priiimek :wink: )

Super trasa z prijetnimi potmi, fajnimi izbirami pa ULTRA kilometražo za pohodnike. Je blo kr mal pizdarija - ko smo nekateri tempirali, da bomo po 4 urah že v cilju kot na prejšnjih tekmah... Ampak vseeno, namen je bil dosežen, na Šmarno smo pršli gor najbolj zadihani (če odštejem par gorskih tekačev, ki so se vračali iz treninga), na cilj pa vsi zadovoljni.

Bravo STL
Uporabniški avatar
 AVI
....trako...kako je bilo in kaj vse smo na poti doživeli, je večinoma napisano...jaz pa samo še dodajam....zahvala mojemu co-pilotu oziroma kar pilotu....PetruM.....da tudi ko je bila krizica na poti na Grmado...me je potrpežljivo vzpodbujal...ter mi na Šmarni Gori privoščil Coca-colo...ne vem če sem jo že kdaj s takim užitkom popil.....to sem ti še dolžan :lol: :lol: :toast:

...pa zahvala še Branetu (upam da nisem falil imena :oops: ), ki mi je nesebično odstopil Redbull :arrow: tako sem dobil majčkena krila Slika
, da je šlo lažje na Grmado

Zahvala tudi vsem ostalim na poti!!!
 maja_c
Norooo, super je bilo! :D Ko bom šla naslednjič na Šmarno, bom sigurno pogledala proti Debelemu hribu! Pa če se le spomnim ribiča ob jezeru, ki nama z druge strani pomaha in zakliče: Eeeeej, tja dol pejta, pa potem levo! :D Res fajn vzdušje že pred, pa ves čas vmes, na koncu pa sploh... Za nekaj daljšo pohodniško pa - je vsaj dlje trajalo in s tem ponos na koncu še večji :wink:
 Li
Velt je bil sladka smetana na vrh odlične sadne solate :D .
Fenomenalna izbira trase. Novost - naloga presenečenja je odlična zadeva, ki upam, da se bo pojavila tudi na naslednjih tekmah in tako vsaj malo upočasnila dirko. Sicer sem se sama kar dolgo časa matrala, da sem spravila tisto žogo v koš ( verjetno kar celih 10 minut počitka - naslednjič v razmislek).
Hvala super družbi: Mateju, Haupiju-super vodič v prvem delu in njegovi sotekmovalki ( škoda, da nista šla na ultro), Sandiju in ekipi adventurerace ( Andreju in Petru-super vodič v drugem delu). Bilo je res lepo :D .

Hvala organizatorjem treking lige za njihov trud na vseh tekmah :D .

Naslednje leto pa spet.

Do takrat pa malo počivajte, malo trenirajte in veliko uživajte :D !!!

lp :wink:
Uporabniški avatar
 PeterM
:) VELT si po mojem prepričanju zasluži najvišjo oceno.

:) Bil je odlično organiziran. Vsa čast organizatorjem, ki so nam v neposredni bližini prestolnice, pod avtocesto, na hribčkih ob mojem domu,
pričarali okoliščine, v katerih smo se udeleženci lahko mirno počutili kot
pravi pustolovci.

:) Bonbončkov, kot ti srce poželi. Od pohoda v jamo, prečenja raznih voda, gaženja po močvirju, strmi vzponi, pokončni spusti, prelepe markirane poti in brezpotja. Trojke in lezenje na ruševine. Plezanje na stolp, adrenalinski šprint v cilj. Kaj še si lahko prvobitni bojevnik, skrit v nas, sploh še želi.

:) Tekmovalnost na progi je bila na lepi ravni. Štart je bil divji. Šprint, kot bi šlo za kakšen kvečjemu 5 km dolg kros. Ne pa za nekajurno preganjanje. Izjemna pripravljenost najboljše četverice, ki je začela brez milosti in navila tak ritem, da je bilo kar veselje.

:) Izjemno tovarištvo na progi, ustvarjanje skupin, razpadanje, grupiranje na novo. Bilo je res praznično. Pri Zbiljskem jezeru, globoko v dirki, se nas je na kupu nabralo vsaj 12. Deset nas je družno galopiralo preko golf igrišča za Grmado.

:) Očarljive sposobnosti za navigacijo cele vrste trekerjev.

:) Timsko delo. Z dAVIdom sva bila dvojica. Mala nad Matjaževo jamo ti je padel sladkor. Do te mere, da si me želel nesebično poslati naprej. Kaj takšnega seveda ni prišlo v upoštev.
Krizo sva prebrodila in z zelo lepim časom, z roko v roki prišla skupaj v cilj.

:) Pripomba v zvezi z adrenalinskim šprintanjem v zadnjih nekaj sto metrih. Bližina cilja je naju z dAVIdom kar dvignila, tako sva na koncu za malenkost prehitela Speča velbloda ŽarkaM in Gozdnega, ki sta stolp zaputila znatno pred nama. Takoj po prihodu v cilj sem v mikrofon izjavil, da smo, kar se mene tiče v cilj prišli vsi štirje hkrati, s čimer smo se vsi štirje vleteni, vključno z organizatorji strinjali. Mislim, da nas je organizator kasneje ločil, ko je videl, da je šlo za dve dvojici. A to ne spremeni nič. Upam, da bo sledil popravek, kjer bomo imeli vsi štirje enak rezultat in enako uvrstitev.

:) Zahvala vsem številnim soborcem na progi za prijetne skupne dogodivščine. In organizatorju. Ne vem kaj natanko je bil vaš cilj?
A uspelo vam je. Kaj vse zmore prvinski entuziazem.

:) Odgovor na parafrazirano vprašanje zakaj treking? se skriva v zgornjih vrsticah.

:) Se vidimo na naslednjih pustolovšinah.

Lepo se imejte, Peter
Uporabniški avatar
 Sebi
@Pajk: drugo leto se bomo zagotovo redneje videvali :wink:
Uporabniški avatar
 Darja
Pajk napisal/-a: Darja, če z Andrejem ne vesta, kaj bi z vsemi uporabnimi darili? Predlog: eno namontirata na kosilnico, eno na domače hišne ljubljenčke al pa otroke, da bosta vedela kje s stepajo, eno pa uporabljata vidva za trekat na STL 2009. Navodila za uporabo pa le preberta. :-- :hehe: :lol:

Ha, ha, Pajk, predlogi niso slabi, tisti, da bi enega namontirala na mulca in drugega (čez kako leto) tudi na našo smrkolinko, je pa že nama prišel na misel in sva bila absolutno navdušena nad briljantno idejo. :idea: Moral bi videti frise obeh otrok ( :rol: -ja, pajade) , ko sva jima to predlagala. Se bojim, da nisva bila preveč prepričljiva.
Navodila za uporabo bova vsekakor prebrala, najbrž večkrat (beri: velikorat). LP, Darja
 glumac
Darja, Andrej, čestitke za uspeh.Se vidi po rezultatu kdo je pri vas najboljši.
Uporabniški avatar
 olson
Bravo Darja in Andrej vsaka čast vama :clap: seveda pa tudi vsem ostalim :lol:
lp OLSON :toast:
 treking liga
Pozdravljeni!

Najprej se organizatorji VELTa in Lige iskreno zahvaljujemo vsem za vse prelepe pohvale, pozitivne misli po tekmi. Zares smo veseli in to je velika vzpodbuda za naprej.

Vmes smo objavili reportaže :P in popolnili galerijo VELT-a, ki vsaj malo prikaže vzdušje na tekmi . Pričakujemo tudi prispevek o tekmi na slovenski televiziji - bomo javili natančen datum.

Kmalu predstavimo tudi najboljše pohodnice in pohodnike v Sloveniji za leto 2008 (po sistemu STL Garmin). :clap:
Še to.

Šele v nekaj dneh po tekmi smo uspeli "pobrati" vseh 20 zastavic iz KT-jev :oops: , a objekti, kjer so bile kontrolne točke, ostajajo.

Tako vam vsem - predvsem tistim, ki niste mogli na VELT, pa vas to zanima, ponujamo traso VELTA 2008 še enkrat v preizkus vaših iznajdljivosti in za dober trening.

Traso najdete na: http://www.pustolovecrajd.org/PRajd/web ... %20pohodniška-ultra-karta.pdf

Vzemite si en lep zimski dan in na terenu doživite ali podoživite VELT. In sonček naj vas greje...

stl (j)
Nazadnje spremenil treking liga, dne 26 Nov 2008, 00:32, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA