prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Pingo
luzr napisal/-a::D He, he, svinčnik, stara štromarska finta. Omenjaš "palčko", tisto vatirano, kajne?
Če se oksid ni zažrl v okntakte je to mogoče.

Jap s tisto palčko pač odstraniš višek grafita :wink:

Drugače pa po vsaki uporabi temeljito splaknem pašček z navadno vodo in dobro obrišem kontakte.Na vsake tolko časa gre v pralni stroj --2x na leto-- in zgoraj omenjeno namakanje v vodi.Isti pašček pa uporabljam že 3 leta BP,na kolesu,na teku skratka kar nekaj uporabe je že za njim.

lp
 skorc
Slučajno sem danes prebral nekaj takega, da me je vzpodbudilo, da naredim nekaj slik z mikroskopom. :twisted: :D

Bakren kontak s petimi mikroni površinske zaščite. Desni kot je zelo "nežno očiščen z žično krtačo".
Slika

Pa očistimo celotno površino, ki jo mikroskop zajel...
Slika

Pa še fotografija kako zgleda kontakt, če mu popolnoma odstranimo površinsko zaščito. Teden dni po tem, ko je bila zaščita odstranjena so vidni prvi zametki "volka" na bakru.
Slika

Da bomo lažje sodili o tem kako je dobro čistiti kontakte. :D
Jaz pa imam pri Polarjevem pasu nek drug problem.

Pas se mi, ravno tam kjer so kontakti, ne prilega lepo.

Očitno imam tako obliko prsnega koša (ali se to ne dogaja le meni?) , da mi v bistvu sredina pasu (ravno tam ko ni kontaktov) lepo sloni na grodnici, ob kraju, pa so senzorji "v zraku" in se sploh ne dotikajo kože, oz. se vsake toliko med vadbo "odmaknejo", da mi polovico časa kaže utrip 0.

In to lahko rešim le tako, d pas res močno zategnem, ampak tako ne zdržim niti 10 min.

Ali je še kdo imel tako težavo?

Kako ste odpravili problem?
Uporabniški avatar
 Pingo
Skorc hude fotke...z mikroskopom..le kako bi zgledalo če bi očistil my way..z navadnim HB svinčnikom??

cwicie aa to imaš še tisti ta stari pas ki je plastičen,kajti pri tekstilnem traku,kot so sedaj je to skoraj nemogoče...samo glede na to da si napisal nekaj o kontaktih....no ja možno je vse :wink: potem ni druge kot zašponati.Pa saj trak meri tudi nekaj nižje pod grodnico :?
Takega imam:

Slika

V bistvu me ovirajo skoraj kjerkoli od prsi dol, že zaradi trebušnih, saj so senzorji ravno tam, kjer se "hribček" spusti in so tako v zraku.

Razen če res zelo zelo zelo zategnem, kar sem pa že omenila, da se tako ne da delat.

Samo malo sumim, da sem morda dobila malenkost zvitega, saj ko gledam po slikah na internetu niti niso tako zviti kot moj...
pri mojem je na tem mestu (kjer so križci), kar pošteno izbočeno:

Slika
 luzr
Očitno je bil pas napačno shranjen. Morda je kdo v trgovini z njim neporimerno manipuliral. Poskusi ga zelo(!), zelo, zelo(!) previdno zviti v drugo smer. Čisto nežno, zgolj s prsti.

Sicer pa lahko kupiš boljši pas Wearlink, ta je večinoma vzvratno kompatibilen z nižjimi modeli . Samo prej povej kateri model ure imaš.
Z zvijanjem sva že poskušala oba s fantom, tudi čez noč sva ga pustila pod debelo enciklopedijo, pa ni bilo, razen da sva se počutila kot "A je to" nič drugače :D

Ja v trgovini so ga imeli v mali kvadratni škatlici, in seveda tja notri ni šel drugače, kot da je bil zvit.

Samo meni takrat ni "kapnilo", da bi bilo s tem kaj narobe, jaz sem ga pa začela uporabljati (pas) šele precej kasneje po nakupu in šele takrat ugotovila "problem".

Fantu pa se prilega, saj ima širši trebuh kot jaz, ravno tako širše trebušne in mu ne stoji tako nesrečno kot pri meni.

Imam pa F5, pač simpl merilec, ponuja ravno toliko, kolikor rabim.
 luzr
Pač ni bil pravilno zvit. Sploh pa ti plastični ne bi smeli biti shranjeni zviti v svitek.
Dvomim da zvijanje ne pomaga.... Potem si pač presuhcena. :mrgreen:
Načeloma morajo biti prsni pasovi zategnejni, sploh pri športnih aktivnostih. Kar žensk ne bi smelo motiti. :wink:

Za F5 ne moreš dokupiti tekstilnega pasu Wearlink; kolikor vem ne bo delal. Lahko pa poskusimo ob neki priliki, če ne bosta našla nobene druge rešitve.
Npr. nova ura...
Uporabniški avatar
 Pingo
Noo mogoče bi ga probala s čim segreti v predelu izbokline in potem kontra popraviti le to,drugače pa naj ga fant uporablja ti pa nabavi novega :mrgreen:
luzr napisal/-a:Načeloma morajo biti prsni pasovi zategnejni, sploh pri športnih aktivnostih. Kar žensk ne bi smelo motiti. :wink:

Dvomim, vsaj toliko kolikor ga moram imeti jaz zategnjenega, da normalno meri (in da ne kaže polovico časa, da so moje srčne funkcije na ravni mrtvaka :D )
Ne morem niti normalni vdih narest =)

luzr napisal/-a:Npr. nova ura...

Jah očitno bo treba...

Pingo napisal/-a:Noo mogoče bi ga probala s čim segreti v predelu izbokline in potem kontra popraviti le to,drugače pa naj ga fant uporablja ti pa nabavi novega :mrgreen:

Ja sej to sva razmišljala samo sva hotela sprobat vse možnosti pred to =)

Drugače pa lahko tudi senzorje ven vzamem pa jih na kak bolj uporaben trak dam =)
 luzr
cwicie napisal/-a:n da ne kaže polovico časa, da so moje srčne funkcije na ravni mrtvaka
Če fantu kaže srčni utrip pravilno, potem ni pomoči. Več lahko naredi samo defibrilator.
cwicie napisal/-a:Drugače pa lahko tudi senzorje ven vzamem pa jih na kak bolj uporaben trak dam =)
Pošlji nam slike transplantacije. X)))
 skorc
Evo končno mi je uspelo. Navadnega svičnika nisem imel pri roki, sem pa vzel tehničnega 0.5 HB.

Torej tisti kontakt, ki je bil pojedkan do bakra in oksidiran. Desna stran je prekrita z grafitom. Izgleda zanimivo. Ne vem sicer kako dolgo ostane grafit of prisotnosti znoja na kontaktih a očitno naredi nek film čez nezaščiteno površino. Vsaj v "suhih" pogojih. Izgleda pa, da osida ne odstrani ampak naredi čez samo prevleko. Temne lise na delu kjer je grafit...
Slika

Tisto kar sem zadnjič kazal, da je bilo mehansko očiščeno. Grafit zapolni brazde... Imam pa iste pomisleke kot zgoraj.
Slika

No pa še površno očiščen "nedotaknjen" kontakt. Barve so pri velikih povečavah manj izrazite, ker so že problematične valovne dolžine svetlobe...
Slika

Am, da ne bo prevelike panike...raze na drugi sliki so velike okrog 30-50 mikronov. Po domače 20x do 30x manjše od milimetra (enega razdelka na ravnilu)... :D
Uporabniški avatar
 Pingo
Noo tile posnetki so res zanimivi :clap: Hja kaj je boljše ne vem vsekakor pa se površina očiščena z svinčnikom na obrabi tako hitro.Bom kar ostal pri mojem postopku--svinčnik + vatirana palčka,da obrišem potem kar je viška.

TNX skorc za skorajda disertacijo...sedi 5 :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA