Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Ja Špela, itak da ga bomo pozdravil, samo če nas bo hotel poznat je pa drugo vprašanje!
Torej res je , v četrtek ob 10. uri, 15 članov maratonske ekipe, med njimi večji del Dolenjci, odletimo z Brnika v Atene. Vreme za nedeljo kaže dobro, edino bojimo se da nam Grki ne pregrejejo ozračja! Upamo, da se v torek 2. novembra proti večeru, vračamo v domovino z lepimi vtisi! Držite pesti, pa nam bo lažje! JAMAS
Turizem nima meja :D
Danes sem spet fajn šepal, al en maraton in sladkih6 pa še dam skozi, potem pa malo zmanjšam turizem :bum:
Se prav veselim, da se lahko spet vrnem k mojim priljubljenim terapevtom :rol:
Tokrat si pa tudi Atene malo bolj ogledam :shock: saj gremo vsi trije 8)
Z zunanjega ministrstva so poslali še uradno sporočilo za javnost, da gre Žbogar na delovni obisk v Grčijo in na maraton. In tam med drugim piše:

Minister Žbogar se bo ob tej priložnosti udeležil tudi atenskega klasičnega maratona, ki bo 31. oktobra 2010 organiziran v počastitev 2500. obletnice legendarnega Fedipijevega teka z maratonskega polja v Atene po zgodovinski zmagi Grkov v slavni antični bitki na Maratonskem polju.

Atenski maraton bo organiziran na enaki 42 kilometrov dolgi progi kot pred 2500 leti, pri čemer so zaradi okrogle obletnice organizatorji že marca letos zapolnili kvoto dvajset tisoč prijavljenih tekačev. V lanskem letu je sicer na cilj priteklo petkrat manj udeležencev maratona.

Glede razdalje mi pa ni čisto jasno: a bo razdalja enaka današnji maratonski razdalji ali bo enaka razdalji pred 2500 leti? :D
Zadnja vecerja je ze za nami. Hotel Candia poka po sivih. Vecina je poskakala v sobe, midva z Valentino pa na racunalnikih :-)
Jutri zjutraj gremo z dolenjsko skupino skupaj na start, imamo zakupljen grski avtobus.
Po celodnevni hoji se sprasujem, komu se bo jutri sploh dalo laufat.Sicer pa v cilj itak moramo priti.
Tale 2500 letnica je kar zanimiva :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA