prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tankist
Cepke so res drage. :?
Moje izkušnje z Cepkami pa so res samo dobre. :D Kupil sem jih letos na Blejskem maratonu. Zadeva dejansko pomaga že med tekom, sploh po v času regeneracije. Sam jih uporabljam ob dolgotrajnih treningih in še kakšno uro in pol potem. Utrujenosti meč ni čutiti, regeneracija je hitrejša. Cepke pa so kljub temu še vedno drage.
Uporabniški avatar
 pjeb
Drugač pa si lahka poviješ meča po tekmi z elastičnim povojem, glih tolk na trdo ko tebi paše. Ni fancy je pa veliko bolj učnkovito in praktično zastonj.
Tale komercalizacija rekreativnega športa mi gre pa že res malo na k.....
 wawer
Od danes sem lastnik cepovih nogavčkov in upam, da mi bodo dobro služili. Če ne bi bili pol cenejši kot nogavice jih verjetno ne bi kupil tako pa sem se odločil, da preizkusim to čudo čeprav pričakovanja niso velika. O morebitnem čudežu bom poročal v tej temi :))).
Uporabniški avatar
 muc
pjeb napisal/-a:Drugač pa si lahka poviješ meča po tekmi z elastičnim povojem, glih tolk na trdo ko tebi paše. Ni fancy je pa veliko bolj učnkovito in praktično zastonj.
Tale komercalizacija rekreativnega športa mi gre pa že res malo na k.....

Preizkušeno včeraj in lahko potrdim, da resnično deluje!!!
Še prej namazal mal gela in povil za cca. dve urci dons noge kot nove.. :clap:

p.s.
pa nočem rečt, da cepke niso ok oz. anti reklame delat ampak to je res cenovno ugodnješa varianta :wink:
Uporabniški avatar
 Biz
Obstajajo tudi 2xu race compression nogavice, ki, razen po emblemih, izgledajo in se v njih počutim (material, tkanje, stiskanje) enako kot v CEP-kah. Če ne bi vedel, da niso CEP, ne bi znal razlikovati med njimi. Razlika je očitna le pri ceni (1/2). Vse ostalo je pa že stvar nekih bolj objektivnih testov, o tem pač ne morem poročati (vsaka firma hvali svoje izdelke).
 wawer
Sam imam CEP nogavčke in jih ne bom ravno koval v nebo. Gotovo je še kakšna druga bolj ugodna varianta in prav tako dobra. Jst sm jih uporabljal za regeneracijo po ljubljanskem maratonu in moram rečt, da nisem ravno doživel čudeža. Se mi zdi, da je veliko v glavi, nekateri pa jih gotovo zagovarjajo zaradi tega, ker so jih drago plačali. Kdo pa upa priznat da je vrgel čez okno 50 evrov? Ob naslednji priliki bom kupil še eno cenejšo varianto in malce potestiral in preveril ali je razlika res tako očitna kot nekateri govorijo.
 žabc
Jaz za svoje CEP-ke nisem plačal nič in tudi nimam do njih nobenih obveznosti...pa sem z njimi vseeno zelo zadovoljen.

Ne vem kaj delate cirkus iz vseh teh stvari. Če so nekomu CEP-ke všeč in je za njih pripravljen dati 50eur, potem je tako prav. Če pa ima kdo pomisleke glede cene ali pa mu ne odgovarjajo, pa naj jih ne kupi (več).

Poznam ogromno tekačev (triatloncev), ki tečejo s CEP-kami in so z njimi izredno zadovoljni...so pa tudi taki, ki tečejo brez njih in so prav tako zadovoljni.

End of story
 wawer
žabc napisal/-a:Jaz za svoje CEP-ke nisem plačal nič in tudi nimam do njih nobenih obveznosti...pa sem z njimi vseeno zelo zadovoljen.

No jaz tudi do cepk nimam nobenih obveznosti pa z njimi nisem zadovoljen.

žabc napisal/-a:Ne vem kaj delate cirkus iz vseh teh stvari. Če so nekomu CEP-ke všeč in je za njih pripravljen dati 50eur, potem je tako prav. Če pa ima kdo pomisleke glede cene ali pa mu ne odgovarjajo, pa naj jih ne kupi (več).

Od kdaj se lahko tu gor piše samo o dobrih izkušnjah?
Uporabniški avatar
 ROSI64
wawer napisal/-a: nekateri pa jih gotovo zagovarjajo zaradi tega, ker so jih drago plačali. Kdo pa upa priznat da je vrgel čez okno 50 evrov?

Zanimivo !!! :roll: Le to me čudi, zakaj potem tisti ki so enkrat vrgli čez okno 50€, to potem še večkrat ponovijo. :lol: :lol:

Jaz jih imam in vem, da pomagajo, če seveda tak način pomoči potrebuješ. Jaz imam manj krčev in bolečih nog. Je pa res, da nekateri mislijo, da bodo zaradi cepk hitrejši. V tem primeru pa res ne pomagajo.

En praktičen primer :!: Imamo dve osebi, eno boli glava, drugo pa ne in obe vzameta tableti proti glavoboli. Prva bo rekla, da ji je tableta pomagala, druga pa da ni občutila nobene spremembe ali čudeža. :wink: In tako je tudi s cepkami.
Uporabniški avatar
 Pina
Če bi si jih na starinski (kot najlonke) način obu, bi bil fertik že v sekundi dvajset :D
Uporabniški avatar
 Pina
Pa je že bila kdaj kakšna raziskava narejena, ki bi še matematično ovrednotila delovanje cepk?
Uporabniški avatar
 Pina
Ja s številkami .... kvantitativno, ne da bi se zanašali samo na počutje tekačev, ki ga sami opišejo, ampak da bi to hitrejšo regeneracijo nekok izmerili. V eni od revij Vrhunski dosežek je članek v katerem je opisana raziskava, pri kateri so proučevali vpliv energetskih napitkov na športnike, verjetno bi se dalo enako narediti tudi s CEPkami? Ali se motim? :?
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Pina napisal/-a: energetskih napitkov na športnike

:arrow: Elektroliti

Pri cepkah pa nimaš nič "oprijemljivega" za izmerit saj so zunanji (vpliv) dodatek. Kvečjemu lahko izmerijo količino mlečne kisline toda dvomim, da se je kateri že to šel.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA