Biz napisal/-a:http://www.dshack.net/2010/04/vibram-fivefingers-alternatives-cheap-practical-barefoot-shoes.html
Fajn članek, vse je na kupu. Mogoče še kakšna pribeležka iz prakse:
- SoftStar RunAmoc imam pol leta, gladek street podplat. Zgledajo kot eni žakeljčki

- Huarache sandali - ene sem si naredil, tekel le enkrat v njih, malo se še lovim pri zavezovanju. Škoda, ker se pri nas ne dobi Vibram materiala za podplate, uvoz + vezalke pa hitro pridejo okoli 60€
- TerraPlana EVO, 125€ pri nas, najprej moden, tudi funkcionalen, ko se ga navadiš...
- Kigo, absolutno preozek za laufat po mojem mnenju, razen če imaš ultra ozka stopala. Moti me tudi to, da so spredaj zaviti navzgor in morajo biti vsaj številko ali dve večji kot običajni čevlji. Okoli 70€ po pošti.
- Feelmax, modeli Niesa, Panka, Osma...žal gre blagovna znamka iz prodaje, ker se je ustavila proizvodnja (kot kaže za zmeraj). Meni osebno najljubši poleg VFF, tanjši ne obstajajo, dovolj široki. Od 70 do 84€ pri nas
- Startaske, škoda ker se (posebej večje) cifre dobijo pri nas redko. Mogoče malo predebeli za moj okus, sigurno pa najcenejša opcija (poleg bosonoštva)

- čevlji za v vodo - le kako bi bilo teči v njih? Je kdo probal?
Ostalega še nisem probaval, posebej supergi ( Newton, Nike..)me ne prepričajo, da se bistveno razlikujejo od klasičnih..
Pričakujem pa, da bo konkurenca v prihodnjem letu še pojačala...