Sedaj si me pa popolnoma razočaral. Najbolj me moti, da mešaš stvari. Tako je za tebe košarka nizkointenzivna, samo zato, ker dolgo traja? Za mene je to visoko intenziven trening. Mešaš mišično utrujenost zaradi dolgotrajnega udarjanja ob tla in mišično utrujenost zaradi visoke stopnje obremenitve in na osnovi občutka ali trajanja utrujenosti določaš kdaj si porabil več energije med vadbo in po vadbi, zaradi vadbe.
Očitno ne veš da
najboljši shujševalni programi temeljijo
večinoma na delu s težo, ker morajo okrepiti mišice, ki so največji porabniki energije. Z nizko intenzivno aerobno vadbo jih ne bodo. Če jih nimajo, nimajo s čem porabljati energijo. Pa ne zato, ker sem jaz to rekel.
Očitno ne veš, da temeljijo na delu s takšno težo, ki predtavlja dovolj
veliko obremenitev, da ne moremo delati "neskončno" število ponoviten, ker bi pristali pri nizkointenzivni vadbi.
Da se ne dela samo 6-12 ponoviten in gre domov. Upam, da si slišal, da obstajajo tudi serije.
Da se dela v kombinaciji z kardio napravami. Tudi takrat se dela pri
višji intenzivnosti in ne tako, da se med vožnjo na kolesu bere ali lista revije in dela v nedogled

.
Kot drugo. Konstantno mi govoriš o višini utripa, kot da je to edino pomembno.
Na primer, dvig
težkega bremena, nam zaradi kratkotrajne obremenitve sploh ne uspe dvigniti utripa, ker ni potrebno. Mišice dobijo energije iz
anaerobnih virov. Do tu se obadva strinjava.
Zaradi tega edinega dviga, smo morali aktivirati zelo veliko število mišičnih skupin, na najvišji nivo aktivnosti. Nekajkratna ponovitev aktivacije, takšnega števila mišic v več serijah, provzroči veliki stres na mišični sistem in procese, ki dvigujejo metabilizem, spodbujajo potrebo po krepitvi obremenjenih mišic, kot obrambo pred sledečimi napori, čeprav med vadbo sploh nismo bili v visokih utripih.
Vse to je pisalo na internetu, tudi včeraj.
Punci sva zasvinjala temo, zato ne bom več odgovarjal na temo hujšanja v tej temi.
When you go hard, go really hard. When you go easy, go really easy !