Polar RC3 sem kupil dober mesec nazaj. Prvič sem jo uporabil 21.10.2013 in naredil do zdaj dobrih 20 treningov teka in nogometa.
Baterija: Na teden imam med 4-5h treninga in nivo baterije ostane krepko nad polovico. Tako da polnjenje 1x tedensko je več, kot dovolj. Nisem pa probal kako dolgo zdrži, bi pa mene verjetno zdržala 2 tedna oz. 10h uporabe.
GPS: Kar se tiče GPS-a, je ta zelo natančen, saj ponavadi tečem nekaj kilometerski krog in mi vedno vrne enako razdaljo. Primerjal sem tudi razdalje z Google Earth in ni odstopanja. Je pa res, da traja kakšno minuto, da se vzpostavi z seteliti, kar pa me osebno ne moti saj se pred tekom zmeraj malo pretegnem, ta čas je pa ura že pripravljena.
HR senzor in pas: Pas je soft-strap in je odličen. Pripadajoči H3 senzor pa ima eno majhno napakico. Po vstavitvi nove baterije kaže, da je prazna (ne vsem). Malo sem pobrskal po spletu in ugotovil, da je treba samo malo konektorje upogniti, da bodo nudili boljši kontakt in ni nobenega problema več.
Vodotesnost: Z dežjem do zdaj ura ni imela težav, pa je v dežju do zdaj naredila polovico treningov. Po vsakem treningu pa jo dobro splahnem pod tekočo vodo (pipo) in obrišem. Posebej sem pozoren na pokrov USB vhoda.
Tipke: Funkcionalnost je super in do zdaj se še nobena ni zlomila ali odpadla, kot to poročajo nekateri.
Pas ure: Udoben in rahlo elastičen.
Zaslon: Pregleden, številke so velike, lučka ponoči čisto dovolj osvetli.
Zvok: Kljub poročanju, da je zvok ure pretiho, jo jaz čisto o.k. slišim.
Višinomer: Vsi novi modeli ga imajo.
Povezljivost s PC-jem: Polar WebSync deluje odlično, Polarjev osebni trener, ki ga uporabljamo preko brskalnika s preprosto e-mail prijavo in registracijo izdelka, pa je čisto dovolj uporaben. Ura tekaču vrne več kot dovolj podatkov: graf hitrosti, utripa, zemljevid, srčne cone, koledar, pripomočki za izračune in še bi lahko našteval. Brez kakšnih problemov se lahko tudi nastavi tek intervalov, čeprav ura tega naj ne bi omogočala.

Zaključek:
V nakup so me prepričale razne ocene in opisi na spletu. Na začetku sem bil malo skeptičen, a ko sem se naučil in navadil na uro lahko povem, da je ne bi zamenjal za nobeno drugo. Sem 100% zadovoljen saj mi ura ponuja čisto vse podatke ki jih potrebujem pred, med in po treningu. Kapo dol Polarju za ta izdelek!
Run with your head, not with your feet.