Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Wave Rider
Jst bi kupil zapestnico zato da bi jo pač imel, če pa lahko s tem denarjem še komu pomagam pa toliko bolje! Pa vsi se sprašujemo ali bo denar prišel v prave roke ali ne, ko pa kupujemo drugo tekaško opremo (tekaški copati, nogavice, očala, tekstil...) in niti 1% denarja ne gre v dobrodelne namene je pa vse dobro!
Uporabniški avatar
 runner
Filipid napisal/-a:Ljudje to kupujejo, ker je to naredil en zvezdnik

Ko se je zgodilo, to kar se je pac zgodilo v letu 2004 in ko sta zaradi raka preckala reko dva dobra cloveka, smo se zmenili da bomo pomagali... prispevali... naredili nekaj. Namesto cvetja in svec smo raje zbirali denar. Onkoloski institut v LJ je ta prispevek namenil napravi za rano odkrivanje raka na prostati. No, tukaj se je malo ustavilo. Samo spomin na prijatelje je bil tako mocen in zahteval je, da nadaljujemo v tej smeri. Lance Armstrong fundation mi je zvenel ravno prav. Sportnik je in zmagovalec hkrati pa tudi zrtev te bolezni. Res da je zvezdnik, res pa da je tudi do konca predan svoji stvari. Vedel sem da je simbolicen denar ($1) sel v prave roke in preprican sem (veliko smo se dopisovali) da je temu tako. Kdo se bo odlocil in "kupil" zapestnico ali bo prispeval komu drugemu je njegova osebna stvar. Pomemebno je da zacuti potrebo, da podpre boj proti tej zahrbtni bolezni.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
rainbow napisal/-a:Tole si hotu povedat, ane Tomaž... :?: :)

KDOR IŠČE SVOJ CILJ BO OSTAL PRAZEN, KO GA BO NAŠEL.
KDOR NAJDE POT, BO CILJ VEDNO NOSIL V SEBI.

Nejc Zaplotnik

Ja nekaj podobnega, kot si ti napisala rainbow!
Samo da sem ga napisal v drugačni podobi!
Lepo se imejte!
ČAO!
Uporabniški avatar
 pegaz
runner napisal/-a:
Filipid napisal/-a:Ljudje to kupujejo, ker je to naredil en zvezdnik

No, tukaj se je malo ustavilo. Samo spomin na prijatelje je bil tako mocen in zahteval je, da nadaljujemo v tej smeri. Lance Armstrong fundation mi je zvenel ravno prav. Sportnik je in zmagovalec hkrati pa tudi zrtev te bolezni.
...
Kdo se bo odlocil in "kupil" zapestnico ali bo prispeval komu drugemu je njegova osebna stvar. Pomemebno je da zacuti potrebo, da podpre boj proti tej zahrbtni bolezni.

Runner, Filipid, ostali:
- raka se ogibamo, v pogovoru, v mislih - vsak, ki je z njim povezan, je potencialno "zaznamovan", saj je v kolektivni zavesti rek "ubožec, po njem je".
- z rakom se vsak od nas prej ali slej sreča. Če imamo manj sreče, osebno. Drugače takrat, ko nam zboli nekdo bližnji. Kdor ga "da skozi", bo o tem, če je le mogoče, molčal, saj ne želi tvegati družbene stigme.
- rak je bolezen, ki je pri velikem deležu bolnikov ozdravljiva, pri nekaterih se jo da nadzorovati kot kronično bolezen, v nekaterih pa ni kaj storiti. Zaradi te dokončnosti - smrti, ki se je ne da skriti - pridejo ravno ti primeri največkrat v javnost.
- zato je pomembno, da se o raku spregovori, da se govori tudi o uspehih in o ozdravitvi (remisiji - kdor ga da enkrat skoz, nikoli ne pozabi), da ne pomeni le smrtne obsodbe in "boja na požiralniku". Da se izniči ta družbena zaznamovanost, povezana z njim.
- zato so pomembni znani ljudje, kot je npr. Anastacia ali Irena Grafenauer, ki so o bolezni javno spregovorili. Še posebej pa Lance, ki je svojo naravnanost v boj in zmago prelil tudi v fundacijo za boj proti raku, ki daje upanje in občutek povezanosti in podpore tisočim.

Ne gre za nakup koščka plastike, denar ali šminkiranje. Gre za podporo ideji in poklon boju vseh tistih, ki imajo poleg klanca navzgor in vetra v prsi še eno oviro več na poti k uživanju sončnega dne. In vendar gredo naprej.

Zanje nosim rumeno.

Pegaz.
Uporabniški avatar
 rainbow
Nataska, Zaplotnika nisem bral (zdaj sem malo posearchal po njem in "Pot" bo moja naslednja knjiga), pravzaprav zelo malo SLO avtorjev , kar se trudim popraviti - zdaj berem "Pod svobodnim soncem", kar je vecina vas ze brala za lektiro in vam je verjetno smesno da se nekdo navdusuje nad tem, (mi smo imeli drugacno obvezno branje v Sarajevu). Ceprav sem ze toliko let v SLO jo se vedno odkrivam.

Jp Runner, priporočam, ne bo ti žal! Mislim da sem jo prebrala že trikrat, pa je blo vsakič kot prvič. In verjetno jo bom še kdaj, sploh ker je vsak dan na dosegu roke :)

Pa veliko užitkov :!: :)
Uporabniški avatar
 rainbow
Pa citirat tud še zmer ne znam, haha :oops: :D :D :D :D
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Filipid napisal/-a:
tomaz.zupancic napisal/-a:To bolezen je preživel tudi Filipid, in vem kaj je dal skozi.Seveda je on imel levkemijo in se je nekako spacal skozi.

Ko že tako na veliko razglašaš mojo bolezen :evil: :evil: :evil: :evil:, čeprav ne vem kdo ti je to dovolil in kakšne pravice imaš za to, naj povem, da se še nisem spacal skozi in moja prihodnost je še vedno pod velikim :?: in če se ne bi ukvarjal s športom me danes po vsej veliki verjetnosti ne bi bilo več. Lahko rečem, da je moje veliko pogonsko kolo zaenkrat prav bivša športna aktivnost in kaže da me to vleče naprej v :?: prihodnost, čeprav najbrž nikoli več ne bom tekel.

runner napisal/-a:Vem, in Filipid, (ce beres) zelim ti iz srca, da bo vse OK tudi naprej.

Hvala runner, take prijatelje potrebujem :D .

Kar se pa tiče zapestnic je pa to ena velika bedarija. Ljudje to kupujejo, ker je to naredil en zvezdnik. Me zanima, tisti ki ste to kupili, če bi to isto stvar kupili od enega navadnega človeka.

Se ti opravičuje, če sem te kaj prizadel iz srca se ti opravičujem, ker vem kaj si dal skozi.
Ravno tako ti jaz iz srca želim da vlečeš ta voz svoje volje še naprej in da te volja drži pokonci!
Kljub temu ti želim, da se čimprej vrneš nazaj da mal potečeš z nami v bližnji prihodnosti!
Želim ti čimveč svetlih trenutkov v tvojem nadaljnem življenju!
ČAO!
Uporabniški avatar
 sunnydae
Malo več kot leto dni je minilo, odkar mi je v roke prišla prva Armstrongova knjiga, Ne gre samo za kolo. Ravno v času, ko sem preživljala zelo težke trenutke. Sliši se klišejsko, a ta knjiga je v meni našla moč, da sem danes tu, kjer sem. Da sem se lahko spopadla s stvarmi in strahovi, ki bi me drugače lahko požrli.

Knjige kot so Armstrongove, pa tudi Nejčeva Pot, se nas dotaknejo zato, ker govorijo o bistvu. O življenju v najbolj goli, primarni obliki. Tisti obliki, ki nas zadeva vse. Ne dotaknejo se nas samo globoko v srce, sežejo vse do drobovja in pustijo sled... Da bi našli v sebi moč za življenje...

LIVESTRONG zapestnica je simbol. Ni modni dodatek. Čeprav se s pomočjo raznobarvnih ponaredkov in približkov, s katerimi se želijo okoristiti tudi drugi, morda tako zazdi. Je simbol v podporo vsem, ki jih ta bolezen zadeva tako ali drugače. Tiste, ki se borijo, so se borili ali pa se šele bodo borili.

Veliko jih je, ki se v tem trenutku borijo s to strašno boleznijo. V tem letu je odšlo že kar nekaj, ki sem jih tudi sama poznala.

Pred tednom dni je v 23em letu odšel tudi moj prijatelj. Ne zaradi raka, ampak ker se je tako sam odločil. Nikoli ne bomo vedeli, kakšno bolečino je nosil v sebi, a je bila očitno premočna, da bi jo lahko premagal.

Zapestnica me vsako jutro spomni, naj ne obupam, pa naj bo karkoli, naj se borim do konca. Da poskušam vsak dan živeti tako, kot da je zadnji. Da mi je teh nekaj dni, trenutkov v življenju podarjenih in da vsaka sekunda šteje...

Zato jo nosim.
Nosim rumeno.
 Nataša
Tale tema o "zapestnici" postaja ena najlepših na forumu. Marsikateri post (Pegazov, Runnerjev, Filipidova jeza in Tomaževo opravičilo, pa še tole zadnje od Sunnydae...) bi šel lahko v The best of...Ponosna sem, da poznam takšne ljudi. Upam, da bom sama dovolj pogumna, da bom takrat, ko mi bo šlo kaj narobe, zmožna napisati..."ej, težko mi je, rabim kakšno besedo podpore".

Ampak ko mi bo šlo RES kaj narobe. Do takrat pa bom uživala v privilegijih, ki jih imam, se spominjala tistih, ki jih niso imeli in poskušala (vsaj v mislih, če e aktivno) sočustvovati s tistimi, ki jim je zdaj težko.

In če je že treba izbirati: raje idealizem (dam, pa tudi če denar mogoče ne gre vedno v prave roke) kot pa vsesplošna paranoja (spet nas hočjo okol prnest, ljudje so žleht, nikomur ni za zaupat).

skratka...bravo vsem, ki ste napisali toliko lepega v to temo. :clap:
Uporabniški avatar
 bigfrik
Tocno nekaj takega sem razmisljal tudi jaz,..., in runner,ce bo ratal bi jest tud eno,....,zato ker vsi v zivljenju pac nimajo take srece kot mi,ni bas neka pomoc,ampak....,sej vse je v malih stvareh!
 Nataša
v gigasportu imajo livestrong zapestnice za 500 SIT :shock:
Uporabniški avatar
 bigfrik
A pa je to original Nta al je to kr nekaj.... :?: :?: :?: Mal me skrbi k tok truda,zdej jih pa kar naenkrat majo :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
 MihaPR
So original, sam me mičkn moti to, da so po 500 sit. Prodajalec se je izgovarjal, da nima nič zraven postavljanja cen, tko da nism pol preveč težil naprej. Drugače majo prvotno rumeno armstrongovo zapestnico, poleg tega pa še neke ponardeke po 250 sit vseh možnih kodrlajsastih barv.
 Wave Rider
No to pomen da dobrih 250 sit pobere giga sport! Sam za giga sport bi nazadnje mislu da jih bojo mel!
Uporabniški avatar
 MihaPR
Kok pobere je zdej uprašanje, ponere pa zihr neki in to je problem, ker naj bi slo tukej za dobrodelnost. Sicer pa je mel nekdo med nami ze podobne izkusnje, ko so cariniki in podobni hotl met dnar od tega :evil:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA