prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 bozo
Vprašal sem zato, ker si predlagal precej zahtevne intervale.
 legionar
moj trening je ponavadi takšen: začnem laufat, najprej čisto počasi, da se ogrejem, to je kakšnih 15min, potem pa vse bolj hitreje oz. do tekmovalne hitrosti! tako približno laufam do 20km na trening... z intervalnimi treningi sm se šele zdaj začel ukvarjat, ker mi desna noga več ne dopušča takšne kilometrine (gleženj mi nagaja).

kaj mislite o mojem načinu treninga?
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Speedy napisal/-a:
legionar napisal/-a:aloha!

Pripravljam se za 21km maraton, pa me zanima, kaj mislite o teh intervalnih treningih, ki jih trenutno izvajam:
4x400m
3-4X800m
4x400m!

Si bi mogoče moral vzeti večje razdalje? Res pa je, da so to kr pošteni šprinti, brez taktiziranja... kolko gre!

To bi bil dober trening za kakih 3000m. Za 21km je mnogo bolje kaj takega kot 4x2000m, 3x3000m 10-15x1000m. Kaj ti bodo hitri šprinti, ki ti omogočajo hiter tek na kratki razdalji do 3km, pol pa "ugasneš" na svoj tempo nadaljnih 18km... Delaj na hitrostni vzdržljivosti z daljšimi razdaljami...

To pa ne bo najbolj držalo. Jaz sem lani celo poletje delal 200, 300, 400, 500 in občasno 800m intervale v skupnem obsegu največ 8000metrov na trening, ponavadi pa okrog 5000m pa sem dosegel kar dober rezultat in to v bazičnem obdobju, ko sem šel na 21ko zato, da odtečem eno kvalitetno dolžino za trening!
Finta je v tem, da ko se telo navadi na eno hitrost, npr. 65sek = 400m (kar je 2:43min/km) potem z lahkoto tečeš 3:30min/km in se ne zakisliš. Vsaj takšna je moja izkušnja od lani. Če bi pa delal 10 ali 15*1km pa ne bi tekel v povprečju hitreje kot 3:15-vsaj mislim, da ne ker nisem tega še nikoli probal. 400metrski intervali so ta glavni za vse razdalje 0d 3000m (1500m) pa do 21km pa tudi pri maratonskem treningu jih ne smeš izpustiti. Veliko bolje je, da narediš 20*400m z 1,5min pavze pri hitrosti 70sek(2:55min/km)
, kot pa 8*1km z 2min pavze pri hitrosti 3:15min/km. Veliko je odvisno od pavze, če delaš krajše intervale mora biti kratka pavza, da je čimbolj aerobno. Probaj narediti enkrat na teden intervale na krajših razdaljah in enkrat na daljših, odsvetujem ti pa, da delaš samo intervale od 1km gor.
Sicer pa sam probaj pa boš videl, kaj se bo obneslo.
Se vidimo na 21ki v Ljubljani. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA