teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 toma
žure napisal/-a:
bzidan napisal/-a:Asafe Powell je uporabnik vitaminskih dodatkov Nutrillite.

Uroš Zorman pa končno lahko sanjsko spi na Dormeu in memosan vzglavniku (prej ni mogel i je bil neprespan, utrujen in je zato slabo treniral,...)

:hehe: :hehe: :rol:
 mercury
Plivit C je podobna zadeva kot Lekadol +C. Ni namenjen kot vitaminska tableta ampak bolj kot zdravilo za zbijanje vročine.

Razen če nisi prehlajen in se slabo počutiš ga jaz ne bi prepogosto jemal.

L.P.
bzidan napisal/-a:Najprej je obdobje brez vitaminov, ko misliš, da nič ne potrebuješ.
No konec koncev nekatere državne uradne organizacije svetujejo, da pri zadostni količini zaužite zelenjave in sadja dodatkov k prehrani ne potrebuješ. No če poješ 10 kg na dan potem bi mogoče zadoščalo!

Potem pride obdobje ko preizkušaš veliko vitaminskih dodatkov, ki so na voljo v lekarnah. In v glavnem so dobri.
Imajo pa velik problem. So sintetični in jih telo ne sprejema dobro in še slabo se absorbirajo.

Veliko veliko boljše rezultate dosežeš z naravno pridobljenimi vitaminskimi dodatki.

Athena89

In ni to samo Daily ampak veliko veliko več. Asafe Powell je uporabnik vitaminskih dodatkov Nutrillite. Če jih potrebuješ piši.

lp

je kdo POISKUSIL? in kakšni so občutki, ker nujno rabim nekaj dobrega vas prosim da mi svetujete kaj naj probam....

lp!
 ALEŠŠ
Jaz sem jih občutki:Nič kaj posebnega vitamini kot vitamini prej sem uporabljal Gensanove pa kakšne razlike ne čutim.
Uporabniški avatar
 areh
mercury napisal/-a:Plivit C je podobna zadeva kot Lekadol +C. Ni namenjen kot vitaminska tableta ampak bolj kot zdravilo za zbijanje vročine.

L.P.

Ne vem...jez sem v lekarni vprašal, katere vitaminske tablete imajo, ko me je vprašala za kaj potrebujem sem pač rekel, da za preventivo, ko jeseni/pozimi gibam po hladnem luftu pa to...In je rekla PLIVIT C. Od takrat se jih držim kot pijanec plota. Jem samo jeseni/pozimi.
LpA
Uporabniški avatar
 Darja
Pokukajte na spletno stran podjetja Nahrin, ki pa zaradi svoje naravnanosti (gre za vitamine in dodatke, ki so certificirano naravnega izvora) spada v višji cenovni razred. Toplo priporočam.
Uporabniški avatar
 spiridon
mercury napisal/-a:Plivit C je podobna zadeva kot Lekadol +C. Ni namenjen kot vitaminska tableta ampak bolj kot zdravilo za zbijanje vročine.

L.P.

to ne bo drzalo!!!plivitC je samo c vitamin 500mg-ascorbinske kisline;
lekadol ce pa je kombinacija paracetamol in ascorbinska kislina(c-vit),to pa je za zbijanje temperature,proti bolecinam....
mislim da za preventivo ni dovolj le c-vit,bolje je jemati kaksen multivitaminski pripravek(supradin,abc-miltivit)in dodatno se c-vit.
Uporabniški avatar
 FITINSIT
Jaz jem prehrambene dodatke in nadomestne obroke že kar nekaj let in moram potrkat - nevem kdaj sem bila v tem času bolna :D Seveda pa jih ne jem ločeno ampak vse uravnoteženo, vsak dan, kadar pa čutim, da rabim več pa pojačam "dozo" .
Ker ob tem še treniram nogomet in tečem vidim razliko v regeneraciji in vzdržljivosti v primerjavi s soigralkami.
Ne bom reklame delala, lahko pa povem, da se nekateri vitamini in minerali veliko lažje absorbirajo iz "tablete" kot iz zelenjave in sadja, ter to da so RDA vrednosti, ki so postavljene zelo nizke glede na potrebe organizma, še posebej če si dodatno fizično aktiven.
Če še računaš, da je večina vitaminov in mineralov vodotopnih potem je jasno, da jih je potrebno dovajati telesu skozi ves dan, kar pa je s klasično prehrano in načinom življenja (nerednimi obroki), ki ga ima večina ljudi zelo težko...
Količine... če so hranila uravnotežena so lahko posamezne vrednosti veliko nižje in se izkoristijo veliko bolj kot velike količine posamezne snovi.

Ker urejam eno temo sem pravkar prebirala o B vitaminih - en primer glede RDA:

Vitamin B3 (niancin)
Izmed vseh nutrientov, ki jih povezujemo z mentalnim zdravjem je vitamin B3 najbolj slaven. Na niancin so postali bolj pozorni, ko se je pokazalo da je njegovo pomanjkanje vzrok pelagri, bolezni, ki privede do duševne bolezni, diaereje in spuščajev. Pionirskemu delu doktorjev Abrama Hofferja in Humphreya Osmonda gre zasluga, da so niancin danes zelo podrobno raziskali, še posebej pri terapijah za šizofrenijo.

B3 se je pokazal kot izredno učinkovit pri zdravljenju akutne šizofrenije (doze po več gramov). RDA priporočilo zanj je pa le 18mg! Zadostna količina niancina ne zavira le razvoja psihoze, v eni študiji se je pokazalo da 141mg niancina dnevno lahko izboljša vaš spomin za več kot 10% tako pri mladih kot starih.

Če se bo mogoče tu kdo našel iz Medvod oz. tega konca mi naj sporoči. Sem se pred 2 tednoma sem preselila in iščem lokacijo za tek :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA