vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

mojA
Nominator, glej, sama tečem 5-6 x na teden (raje 6x kot 5x) in nimam težav s krči (zagrabilo me je na maratonu in sedaj mi nagaja pri plavanju). Tečem pa v tem obdobju npr tako:
1. dan - 6 km zmerno
2. dan - 3 km hitro
3. dan - 8,5 km zmerno
4. dan - 3 km počasi
5. dan - 11 km fartlek (hitro, počasi)
6. dan - počitek
7- dan - dolgi tek (20 km +)

Raje teci 3x, 4x in od tega samo enkrat 16 +.

Tek se vedno začne počasi, tako nekako pravijo, 2 km za ogrevanje. Če jaz začnem hitro me tudi začne telo opozarjat (težke noge, izguba moči, dihanje).

Srečno pa pamet v roke !!
 nominator
Danes sem šel v hribe in nisem imel problemov.Pijem magnezij, jutri počitek v petek pa zjutraj tek pa da vidmo kaj bo. :D
Uporabniški avatar
 spiridon
res je-pocitek je ravno tako vazen kot trening,vcasih se bolj,samo nekateri tega ne priznajo.drzi se pravila,samo garanje bo iz tebe naredilo slabega tekaca,s poskodbami in kronicno utrujenostjo.kot si ze sam ugotovil je vazen zmeren zacetek,lahko se tudi malo ustavis po 10 min.in naredis raztezne vaje,potem bos lahko nadaljeval lazje.ze dolgo delam s poskodovanimi športniki in jih vracam na teren.bolje nekaj krajsih treningov kot pa 1-2,pa takrat prevec.zelim ti dober trening. D
Uporabniški avatar
 incic
pazi na tehniko teka.... laufaj po celem stopalu, tako da je prvi stik z peto in nato zakotališ (takra je tudi manjša poraba energije)
laufaj po mehkem terenu!
pred tekom pa dobro raztegni mečne mišice

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA