vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Janazaspana
darrio napisal/-a:Ko zacnem teci v breg, me po 50 metrih tako zacne boleti na desni strani desnega kolena, da moram prav skakljati naprej le po levi nogi. Tudi ce grem nato navzdol in hocem teci, me to zacne boleti ze po 10 metrih. Ce pa hodim po ravnem, pa ni nobene bolecine. ?! Kaj storiti?

Sem imela iste probleme, bolečina ni bila prisotna samo v tekaških dnevih, ampak tudi pavzerskih, zato sem nekaj časa prekinila s tekom in sedaj ponovno začenjam. Kolikor je meni zdravnica rekla, so tukaj lahko vzroki od obrabe raznih hrustancev, šibkih vezi do šibkih stegenskih mišic. Pač, poskusi s tem, da začneš krepit slednje dvoje. Če ne bo pa začnite potem naprej iskat vzroke.
 msavic
darrio napisal/-a:Pri meni je tezava kot pri Dadisu. Skoraj. Star sm 30. Ko zacnem teci v breg, me po 50 metrih tako zacne boleti na desni strani desnega kolena, da moram prav skakljati naprej le po levi nogi. Tudi ce grem nato navzdol in hocem teci, me to zacne boleti ze po 10 metrih. Ce pa hodim po ravnem, pa ni nobene bolecine. ?! Kaj storiti?
Moram omeniti, da sem prej tekel 3xtedensko po eno uro in teh tezav ni bilo. Sedaj ze 14 dni 'okrevam' (hoja), vendar se me pri poskusu teka koleno noce vec ubogati.

Dario IDENTIČEN problem imam in končno sem se odločil da grem jutri k zdravniku.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA