Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

AndrejaT. napisal/-a:No kljub temu sem z vajino pomočjo poletela proti cilju-to pomeni, da so bile noge 2 m za mano, zgolj zaradi aerodinamike.
Upam, da se vidimo še na kakšnem teku in veliko uspeha ti želim v Radencih.

V vednost vsem ostalim. Tempo je narekovala AndrejaT. Njen najbolsi rezultat je njena zasluga. Res. Za foto-finis smo se zmenili pa ze na Urhu. :D Torej, moja naloga je bila, da cim prej spravim svojo levo nogo skozi cilj. Toliko o plahutanju nog. :-) No, aerodinamika je zahtevala pri AndrejiT tudi druge zrtve. :-D (baloncki press)
Seveda se vidimo se na kaksnem teku in ce bo volja lahko drugo leto ponovimo vajo. Hvala za lepe zelje. Porocilo vsekakor sledi. ;-)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 lojzeP
Danes je bil res en fejst dan. Zjutraj še skoraj zima, kasneje pa eno samo druženje, smeh in krasno počutje. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Zopet smo eni bolje "skoz" prišli, ker smo imeli za odteči le krajšo progo, oni bolj vztrajni bodo morali pa k frizerju. Novih obrazov TF - ovcev še vedno ne zmanjka, kar je dokaz, da je konstantnost novincev še vedno aktualna tema.
Proga pa krasna - partizanska - da se ve, kako so to včasih počeli. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Družba pa taka, da je tek minil zelo hitro, po teku pa - slika kot ponavadi ( mene je doma čakal topli obrok, tako, da sem prepričan, da je tekoča problematika uspela ). :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Imel sem občutek, da ni bilo prave utrujenosti, dobre volje pa - sej nima smisla govoriti - je vse jasno iz fotk ( bravo vsem foto mojstrom in mojsticam, še posebej gdč.Uran - x2 )in debate ob kozarčku po teku ( postrežba v cilju taka, da lahko bratje Italijani pridejo na izobraževanje - sej bo neki takega Tini, a ne ).

Se vidimo v Radencih ( Nada bo pa pesti za nas stiskala tam v daljni deželi - je obljubila ). 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

2x LP

P.S. Una dva na Wolfovi sva bila pa midva s Tinijem - so ene punce neki sumljivo dobrega obljubljale, potlej pa pobegnile ko bi bilo treba iti v akcijo; je bilo slišat, da sta bili od Bikarjeve kolegice - tako, da ni bilo šens - pa več sreče drugič
Uporabniški avatar
 tini
lojzeP napisal/-a: in debate ob kozarčku po teku ( postrežba v cilju taka, da lahko bratje Italijani pridejo na izobraževanje - sej bo neki takega Tini, a ne ).

Tako je! Bratje italijani - cigani se bi lahko tukaj se marsikaj naucili! :) :) :)

Se vidimo v Radencih, kjer bodo padali rekorodi (hope so) :) :) :)

LpTini
 Lučko
:D Nekaj slikic je tudi v mojem albumu: :arrow: album Lučko :wink:
 mojA
Evo - ponosna mama se javlja, ponostni očka pa se relaksira na fotelju in razmišlja, če bi šel v Radence ali ne.

Nina in Urška sta SKORAJ zmagali. S svojo najboljšo prijateljico so pritekle 2. mesto OŠ. Ko smo pritekli v cilj sem jih zagledala z mojo mamo, navdušene, presrečne in ponosne, z medaljami okoli vratu in pokalom v roki. Kaj sploh še hočeš lepšega? Za drugo leto pa si želijo 1. mesto.
Hvala vsem, ki ste jih bodrili, vsem tekačem ob progi, slišali sta krike dajmo Nina, dajmo Urška in bili že zaradi tega navdušeni. Razbrali sta napis iz majic navijačev- hvala Extremovci ! In vsem ostalim.
Prečudovit dan, kljub blatu in dežju na koncu.

Spoznala sem tudi Sašo, Simi in Duleta M (nepisoči forumist,,če sem si prav zapomnila ime) Vsi forumofci ste bili ZELO opaženi, majčke so super (ne le, ker so bili nazadnje zastonj).

Se vidimo !
Uporabniški avatar
 bojanu
Lučko napisal/-a::D Nekaj slikic je tudi v mojem albumu: :arrow: album Lučko :wink:

Tista "Neverjetna hitrost" je res neverjetna :lol: :lol:

Res je lepo takole v druščini-samo tečeš, ljudje pa navijajo zate, hvalijo drese, so nevoščljivi v slogu-"lahko tako na izi tečejo, ko imajo sponzorje", pa spet-"a nismo tale TF že enkrat prehiteli",..., potem pa še ugotoviš, da si padel tudi v foto zasede :wink: Ql 8)

Za tiste, ki niste bili na razglasitvi rezultatov: leta 1957, ko se je začelo s temi prireditvami, je bila proga krajša, tekli so v petorkah, z rukzakom in ta pravo puško :shock: se je spominjal zmagovalec prvega teka, ki se je udeležil še vseh naslednjih (imena si na žalost nisem zapomnil :roll: )

PS pohvale sem že prenesel puncama
Uporabniški avatar
 lojzeP
Tista "Neverjetna hitrost" je res neverjetna

Neverjetna hitrost je že natisnjena - pol pa še u "rom" in na steno !!! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

2x LP
Uporabniški avatar
 Tjaša
Uf, forumovci, včeraj sva imeli z Natšo res težaško delo! Dve uri sva strmeli v daljavo in iskali TF pike med množico. To je bilo pri moji velikosti pod 1,6 m zelo težko. Danes imam vnetje tetive zaradi nenehnega vzpenjanja na prste :!: , pa tudi dioptrija se mi je poslabšala. :shock:

A je kaj čudnega, pri hitrosti kot je zabeležena na fotkah, ko Erota in Z* meče z ovinka; nekaterim se je zaradi nadzvočne hitrosti podaljšalo celo stopalo. Kaj takega svet še ni videl :lol: .

Matajaž, vidiš, moje originalne fotke so "res umetniške" in to brez fotoshopa in drugih kakosežereče programčkov! Sicer pa: neumnemu kmetu zraste krompir tudi na asfaltu - že večkrat preverjeno :!:

Sicer sva imeli z Natašo še redarsko funkcijo. Tiste "razstreljene" enotretjinske ali dvotretjinske trojke sva moral spraviti v celoto pred ciljem. Ljubljanska redarska služba se ni najbolj obnesla, zato sva šli v akcijo kar prostovoljno in kričali "ustav se, počak svoje, primte se za roke ..., enemu je Nataša morala posoditi celo GSM, da je našel svojo trojko :?: :shock: - si lahko predstavljate takšno tekaško solidarnost? Verjemite, vsi so naju poslušali :!: Pa pomagat sva morali navijat še za vse "očite", ker so njihove benigne polovice čisto tiho stale za plankami! :?
LOJZEP: moram te okregat - zakaj ti skrivaš 2/3 TF, vem da te spremljata na tekme, ampak se držita bolj ob strani - dajem ti domačo nalogo: do naslednje tekme ju prosim prepričaj, da se včlanita v klub navijačev TF, preden nam crknejo glasilke! :wink:

Doma je spet po starem - Lučko se vtika v moje poslovne zadeve in je slike naložil brez moje vednosti, tako da niti avtorizacije nisem imela časa uveljavit. Zdaj bo pa jokal :cry: :cry: , ker ne bo mogel na dopust, saj smo ob dodatna sredstva, svoj regres je pa tako in tako zmetal za superge!
 t
Včeraj nas je moral imeti nekdo tam zgoraj zelo rad. Še ponoči je deževalo, potem pa se je ravno pravi čas zjasnilo. In smo tekli v sončnem in toplem vremenu (vsaj tisti, ki smo šli na 12 km). Vzdušje je bilo na Urhu super – pa kaj nam more blato, če pa sije sonce in je krasen dan. Blato je bilo tisto tapravo, gosto in mastno, da ti superga noter ostane. Smo se mu izogibali na vse možne načine, zraven se umikali brizgom, ki so jih ustvarjali sotekači in sami špricali druge. In se seveda zabavali nad komentarji na temo blata na Rock Otočcu in različnih akrobatskih figur, ki so jih izvajali udeleženci, da bi se uspeli izviti iz množice, ki je rinila gor proti Orlam. Bolj ali manj neuspešno.

Naša trojka v sestavi 8) :) Vasja, :shock: :roll: Aleš in :D :oops: Tina se je spet zbrala pri prvi okrepčevalnici in potem smo skupaj tekli gori-doli po Golovcu. Moja sotekača sta me spodbujala in (priznam) malo tudi vlekla naprej, še posebej moj dragi možiček. Ko sem jaz dobivala purpurne odtenke na obraz, sta onadva vadila globoko in počasno dihanje skozi nos. Ko sta me vsak za eno roko vlekla naprej ob Ljubljanici, so ljudje vpili: »Poglej tele! Kakšna luštna trojka.« Jaz pa sem samo molila, da se ne bom zapletla v lastne tačke in pogrnila na ploh po tleh. Sonce nas je pričakalo tudi na cilju, navijanje gledalcev in seveda navdušenje, da smo uspešno pretekli. Pa rehidracija, sadje in šli smo se martinčkat na Tromostovje in navijat za tiste, ki so še prihajali v cilj. Za tiste, prve na 28 km, pa za tiste še malo bolj počasne od nas, pa za gospo Žigonovo. Ko smo se vračali še po drugi parkiran avto pod Urh, pa je že deževalo in tisti, ki so tekli počasneje na 28 km, so bili pošteno mokri.

P še komentar enega od tekačev, tik pred koncem »mučnega« vzpona na Orle, namenjem ženskemu delu prisotnih:
»To je tko k' predigra pr' seksu, samo da se ženska ne more sprostit.«
Seveda je takoj sledilo zanikanje.

Ali ne bi bilo pametno prestaviti štart nižje dol pod Urh, tam kjer se začne cesta na Urh vzpenjati? Tako bi se do cerkve kolona že tako razredčila, da se potem v gozdu ne bi več stiskali drug ob drugega (letos je bilo tako vse do Orl). Drugo leto bo zagotovo še več prijavljenih in tudi dva ločena štarta na 12 km ne zadoščata, da bi se odpravilo ozko grlo na začetku.

Okrepčevalnice, oznake, redarska služba, vse OK. Morda bo naslednje leto lepše vreme in bo na ulicah še več navijačev.

Skratka dan, za nafilat z adrenalinom in napolnit energijo na cel naslednji teden.

:arrow: :idea: A KDO VE, KDAJ BODO REZULTATI NA NETU?
Uporabniški avatar
 miro
To je bila moja prva "taprava" 28 km dolga trojka. Spoznaval sem Ljubljano in ponovno ugotavljal, da je res ena najlepših evropskih prestolnic , res sem užival ko sem tekel po njenih predelih.
Kot je napisal že Bojan smo pri nekaterih vzbudili zavist glede opreme , češ vam je lahko , ko imate sponzorje , ste pravi profesionalci in podobno.
Zahvalil bi se tudi Nataši za njeno vzpodbujanje , tik pred ciljem saj smo tudi z njeno pomočjo dejansko prišptintali v cilj.
Žal na "analizi "nisem uspel ostati dalj časa , ker sem imel sopotnika , ki se mu je mudilo domov . pa tudi mene je doma čakal štirinožni prijatelj ,ki si je želel naužiti svežega zraka , ter opraviti vse fiziološke potrebe.
Hvala vsem za dobro družbo , ter za vse vzpodbudne besede pred štartom in na cilju.
Se vidimo v Šmarjeti?
Lp
Miro
 Odzadnjak
t napisal/-a: :arrow: :idea: A KDO VE, KDAJ BODO REZULTATI NA NETU?

...hmm... Za profesionalce, kot je TIMING Lj., letošnja "zamuda" z rezultati ni ravno najboljša referenca :oops: .

Navadno so jih spravili gor še isti dan do 22 ali 23 ure, včeraj jim očitno ni šlo, čeprav je bilo časa več kot dovolj :roll: .

Res je sobota, res je nedelja, a večina tekaških tekem je ravno čez vikend, zato bi delo moralo biti opravljeno do konca takoj.

Upam, da bo link na rezultate vsaj na uradni strani Pohoda 2004. Včasih jih namreč "skrijejo" kam drugam in pol preteče nekaj vode predno jih najdemo.
 Odzadnjak
t napisal/-a:Ali ne bi bilo pametno prestaviti štart nižje dol pod Urh, tam kjer se začne cesta na Urh vzpenjati? Tako bi se do cerkve kolona že tako razredčila, da se potem v gozdu ne bi več stiskali drug ob drugega (letos je bilo tako vse do Orl). Drugo leto bo zagotovo še več prijavljenih in tudi dva ločena štarta na 12 km ne zadoščata, da bi se odpravilo ozko grlo na začetku.

Se strinjam in to se kaže še kot edina možnost vendar....

Na začetku se jih večina preveč zažene, tisti kalnec bi naredil res pravo selekcijo in nepredvidljive muke neizkušenim. S prehitrim začetkom v prvi klanec takoj po štartu (ko te potegne tudi množica) bi bile mišice mnogih tako kisle :!: , da bi si s težavo opomogli v nadaljevanju vzpona proti Orlam. Tega jim ne privošči nihče. Ker pa vsak teče na lastno odgovornost, se v prihodnosti morda lahko nadejamo tudi take rešitve...
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D krasno, senkrat cestitke. Tjasa, slike nimjo veze z neumnim kmetom in krompirjem. KDOR JE DOBR JE DOBR.super slike. Sam pa se se vedno nalivam s cajckom, med in aspirin. :D :D :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA