hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

AinE
Vlajko, a tako je to. Hvala.

Za nikogar ni prijetno, če skupina ni vsaj približno enako hitra.
Lani na pohodu je bilo veliko čakanja in to mi ni bilo najbolj všeč. Počitki so bili predolgi. Tudi tempo je bil zame nekoliko prepočasen.

Če je skupina manjša, se vse hitreje odvija. Ne delam pa si utvar, da bi lahko enakovredno sledila Venclju.

Bom počakla še na vremensko napoved in se potem odločila. Mogoče pa zberem pogum ...

Sporočim odločitev!

Lp E.
Uporabniški avatar
 vencelj
Napovedovalci vremena trenutno niso baš optimistični :( .
Načrtovalcu nedeljskega dopoldanskega pohoda iz Železnikov preko Ratitovca v Dražgoše optimizem še ni pošel, nasprotno, trdna volja opraviti napovedano je vse bolj prisotna :juhuhu: :lauf: . V nedeljo zjutraj, okrog 7-ih...Lp
Uporabniški avatar
 vencelj
Kot lahko preberemo na spletni strani PD Železniki, je pot delno poledenela (nujne vsaj male dereze), zaradi padavin pa priporočajo dežnike ali drugo protidežno zaščito. Danes v Železnikih že cel dan dežuje in če ne bo kaj bolje, bom jaz svojo pot opravil enkrat drugič v boljših razmerah.
LP, vencelj
 AinE
Res je. Zbralo se nas je 107. Vreme je bilo, kakršno je bilo. Mislim, da nas vsega skupaj le kakšno uro ni pralo: predvsem dež in proti jutru nad Dražgošami sem ter tja kakšna snežinka. Ena skupina pohodnikov je pod Ratitovcem malo zašla in vzpenjali so se medna po zelo poledeneli poti. Sneg je bil južen, po stezi led ter plundra. Okoli 6 km smo hodli po poledeneli gozdni cesti, čez katero so tekli potočki. Vse se je talilo. Precej je bilo tudi čakanja zaradi tistih, ki so precenili svojo pripravljenost. Popolnoma premočeni smo prišli v Dražgoše ob 10:20. Vodniki so povedali, da tako pozno še nikoli niso prišli na cilj. Pot nazaj v Železnike mi je bila že popolnoma odveč.

Če primerjam lanski pohod iz Pasje ravni ter tega čez Ratitovec, se mi zdi, da je slednji veliko težji - mogoče imam tak občutek tudi zaradi vremena.

vencelj napisal/-a:Leta 2006 sem šel sam, bilo je veliko snega, kot sem že napisal, so v zadnjem delu zaradi tega spremenili traso. Takrat sem za samo hojo porabil okrog 4 ure + postanki (Ratitovec).

ČESTITAM!!! :cast1:

Lp E.
Uporabniški avatar
 vencelj
AinE, čestitke tebi za uspešno opravljena pohoda lansko leto s Pasje ravni (danes sem zasledil podatek, da je pot dolga 38 km), letos pa v težkih razmerah čez Ratitovec v Dražgoše :clap: :cast: !
Seveda čestitam tudi vsem ostalim, ki se danes niso ustrašili dežja, blata in ledu ter so se udeležili katerega od pohodov.
Škoda, da je bilo res slabo vreme, je pa vreme nekaj, česar ljudje ne moremo krojiti (na srečo) in pač vzamemo takega, kot nam ga dajo "z vrha". Lani lepo, da lepše ne bi moglo biti, letos pa druga skrajnost.
Dolg, ki sem si ga naprtil danes s svojim NEpohodom, bom poravnal ob prvi priložnost (pogoji na terenu, vreme, čas). Potrdil se mi je pa občutek, da imajo hitre, nenačrtovane zadeve več možnosti za realizacijo kot vnaprej načrtovane.
lp, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA