Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Asparagus
Wega napisal/-a:Jaz pa sem ravno včeraj s pomočjo ebaya dobil RS200SD za 170 ojrov. V enem dnevu iz Belgije...

Res dobro si kupil to uro. Jaz sem dala 150 evrov brez merilca korakov :evil: v Intersportu, druga polovica naprave še sledi, prednost sem dala novim supergam.
Zdaj bom tudi jaz malo pogledala po e-bayu, očitno ste to uporabljali in je zaupanja vredno.
Do sedaj sem kupovala samo knjige prek Amazon-a, šlo je za nabave manjše vrednosti, tako da ne bi bilo konec sveta, če bi se kakšna pošiljka izgubila.
Se mogoče splača pogledati po spletnih trgovinah tudi za fotoaparat?
Kako je v teh primerih z reklamacijami?

Saj ne mislim kupovati kakšnega posebnega, ampak če je enak izdelek zunaj opazno cenejši, se pa splača poskusiti.
 primzi2k
Vedno se splača malo pobrskati po e-bayu. Se najde en kup stvari, ki so cenejše kot pri nas. Sam vedno pazim samo na to, da se da plačati preko paypala.
Uporabniški avatar
 Wega
Asparagus napisal/-a:
Zdaj bom tudi jaz malo pogledala po e-bayu, očitno ste to uporabljali in je zaupanja vredno.
Do sedaj sem kupovala samo knjige prek Amazon-a, šlo je za nabave manjše vrednosti, tako da ne bi bilo konec sveta, če bi se kakšna pošiljka izgubila.
Se mogoče splača pogledati po spletnih trgovinah tudi za fotoaparat?

Saj ne mislim kupovati kakšnega posebnega, ampak če je enak izdelek zunaj opazno cenejši, se pa splača poskusiti.

Ni pa vse rožnato, previdnost ni odveč. Prvič sem se malo nasmolil ker nisem pogledal da je sedež prodajalca v Izraelu in je bilo treba doplačati carino, sicer še vedno ugodno vendar manj kot sem računal. e-bay ima dobro organizirano vrednotenje zaupanja prodajalcev in tudi kupcev. Ko dobiš naročeno namreč pošlješ pozitiven ali negativen komentar in s tem lahko ostali preverijo, kako je s tem prodajalcem. Enako velja za kupca: če bi kdo recimo naročal potem pa ne bi plačal ali kaj podobnega bi hitro dobil črno piko. Prav tako je vprašanje kako je z garancijo, saj je sicer vse poštempljano ampak nisem prepričan, kako to velja pri nas. Sicer je bil ta zadnji Polar kupljen v Belgiji (in brusel je menda v EU ane?) tako da menda velja evrogarancija. Sem pa šel zavestno v tveganje: malo verjetno je, da bi se mi pokvarile vse tri reči naenkrat (ura, pas in footpod).
 luzr
[quote="Asparagus]Se mogoče splača pogledati po spletnih trgovinah tudi za fotoaparat?
Saj ne mislim kupovati kakšnega posebnega, ampak če je enak izdelek zunaj opazno cenejši, se pa splača poskusiti.[/quote]

Če stane fotič znamke C pri nas v trgovini in povsod po EU 370€, ga dobiš po spletu za 270€; kaka druga znamka ima lahko identično ceno pri nas in v preostali Evropi.
V Ameriki (Ameriški Amazon ;<) daš za identični izdelek 270$ plus carinski stroški...

Ampak, kot sem že večkrat napisal, paziti je treba na sledeče iz drobnega tiska...
New and factory sealed item je dejansko nov izdelek, medtem, ko reopened and unused pomeni izdelek, ki je bil iz takih ali drugačnih razlogov že enkrat odprt vsaj v trgovini, če že ne prodan stranki...
Zato je pač bolje plačati več tam, kjer ponujajo primerno jamstvo in (kasko)zavarovanje. Pa če je taka trgovina v Avstriji ali Ljubljani.
Današnji fotoaparati so občutljivi...
Kaj te še zanima glede reklamacij ;>?
Uporabniški avatar
 BO-JAN
dovolite da vam postavim začetniško vprašanje in sicer: :shock:
ali zadostuje ENA registracija na EBAY, ali se moraš registrirati pri vsaki podružnici (ebay.de, ebay.at, ebay.be ...) :?:
Ali potem isto velja za paypal račun :shock:

sorry, pač vprašam

LP Bojan
Uporabniški avatar
 MihaPR
Dovolj je ena registracija in deluje povsod. Poleg tega obstaja t.i. Global Ebay, s katerim iščeš določen izdelek po vseh ebayih naenkrat:
http://global.ebay.com/gbh/home

Ko plačuješ te katerikoli Ebay vedno usmeri na Paypal stran, kjer potrebuješ torej samo eno registracijo.
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Hvala Miha za pomoč, upajmo da se bom znašel :oops:

čeprav se po malem bojim da ne bom :hack: kar se zna poznati tudi v denarnici

Glede na to da se nič ne srečamo, predvidevam da imamo različne urnike razmigavanja

Lp Bojan
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ja, očitno res, sicer sem ta teden konkretno zalaufal mašino (celo 2x po 10 km sem šel tečt). Lahko pa kdaj skupni trening, kakšna Kam. Bistrica, itd., samo seveda, bolja počasi :)
 Mulica
Mene pa zanima, če kdo slučajno ve več o prodaji na e-bayu. Slišala sem, da lhako denar potegneš ven iz Paypala samo preko Vise. A to drži ali je vseeno katero od navedeniš kartic imaš?
Uporabniški avatar
 Tajči
jaz sem že kar nekaj reči kupila preko neta. iz to iz različnih koncev sveta.
tudi po ebayu. tam sem za hčero kupila mp3. sicer sem bila razočarana nad izbranim, ampak to je moja krivda. kar se tiče pa samega nakupa, moraš vedet, da je treba vedno trgovca izbrat, ki naj ima vsaj 98 posto zaupanje, pa lepo vse shranit tiste maile, ki jih dobiš. če slučajno z trgovcem nisi zadovoljen, enostavno pišeš na ebay in ga oni porihtajo.
kartice pa: jaz ponavadi uporabim mastercard, prej sem american express, dokler sem ga imela...
Z paypalom se jaz nisem ukvarjala. mislim pa, da je odvisno od trgovca(beri: spletne trgovine).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA