Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 solatka
lenči napisal/-a:Solatka, jaz sem ti napovedala čas na 10 km, nisem vedela, da je LM 10,5 :oops: . Tko da imaš napovedan skupen čas 1.12.29 :wink: :lol: . Sedaj pa se že malo lepše sliši, a ne :D . No, kakšno sekundo pa boš itak hitrejša :juhuhu: . Oziroma, če gledamo zadevo z druge plati, tekla boš tempo 6.59/km :lol: :D.

Uf... zdej sem si pa kr oddahnila :lol:
To se pa že sliši malo bolj normalno zame ja.
Ker tempo 6,34 je zame zaenkrat dosegljiv samo v sanjah.

Aja torej vse tiste, ki ne veste, a ne, LM je dolg 10, 5 km.
Mene je na to opozorila sestrična (hvala sestrična :wink: ), ki je šla kao tečt 10 km, pa je videla potem oznako 9km in si je mislila, da mora zadnji km ful pospšit tempo in to. No že čist brez zraka pa pride do oznake 10km. Sam cilja ni blo še nikjer. Pol je pa skor izdihnila do cilja.
Uporabniški avatar
 niki
solatka napisal/-a:He he... a jamramo? No prav, tej pa dejmo.
Mene pa hrbet boli. Sam ne od teka.

:lol:

Čez vikend sem doživela razsvetljenje. Torej, Lenči je rekla, da bom pretekla LM v času 1:08:59. OK to je tud moj cilj. Sam... klinc a ne, ko je LM desetka dolga 10,5 km. Torej bom morala šprintat. :roll:
Lenči, dej reč, da si mislila sam 10ko brez tistih o,5 km zraven? :lol:

Jah.. točno s tem sem se tudi jaz ubadala :lol:

Jaz zdaj samo še razmišljam ali je možno mojih 6 min/km tečt na 10,5 km ker nazadnje sem tekla samo 5 km s to hitrostjo :roll:

Lenči, moj doma mi ves čas govori, da sta dve stvari na 405ki, ki nista zanesljivi in da je to merjenje tempa in višinske razlike. Ker mu ves čas jamram kako je fajn, ko ima to uro in da vidi kako hitro teče in on meni nazaj, da to sploh ni točno kar garmin pove :shock: ampak jaz se še ne dam :lol: še vedno bi imela uro, ki mi kaže tempo :lol:
No sej moja naj bi imela to, samo vsak km moram pritisniti nanjo.. ne razume, da ne morem 1 km čakat, da vidim svoj tempo :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 lenči
Drage moje, tistih 500 metrov ne bo problem, če ne boste ubrale od začetka ubijalski tempo. Solatka, jaz bom pa morala iti tak tempo za moj ciljni čas na 21ki :oops: .

Niki, saj ni treba tečt 6min/km, začni malo počasneje, potem pa boš videla. Jaz tudi ne morem tečt isti tempo na 21km kot ga zmorem na 10km. Glede igračke se pa strinjam, da je spodbuda res večja, če sproti gledaš tempo. No v gozdu ima signal malo zamude, na odprtem pa kar lepo kaže, predvsem pa je pomembno, da vidiš, kako si hiter. Jaz tega ne znam oceniti sama in bi mogoče kdaj šla tudi hitreje proti koncu. Še bolj pa pri kakšnem fartleku, ko grem 300-400 m na polno. Res ima zamik, samo ni take panike. Tisto 1km pa pritisni, pa zopet, no to sem bila tudi jaz že nervozna. Kar se višinske razlike tiče pa se strinjam, da je še manj točen, posebej ko se premikaš.
Uporabniški avatar
 niki
Lenči, točno zaradi tega bi meni prav prišla info tempa, ker sama sploh nimam občutka in kaj bo šele v tisti gneči ljudi, ki me bodo ne vede potegnili naprej in bom potem nekje na sredini omagala. To me res skrbi :roll:
Recimo če povem kaj se mi je zgodilo ko sem šla ZEN tempo tečt. Rekla sem, da bom šla zelo počasi, samo toliko da si pretegnem noge. Ves čas je bil pulz nekam visok, meni nič jasno, imela sem težke noge, nič si nisem bila podobna. Ni mi bilo jasno, da ob tako počasnem tempu, me tako utruja. In potem pridem domov, dam na računalnik, vmes še izmerim razdaljo in vidim, da je bil to moj tek med najhitrejšimi. Evo, toliko kako res nimam občutka.. :roll:
Potrebovala bi kakšnega zajčka ob sebi :D , ki mi uravnava hitrost :D
Uporabniški avatar
 lenči
Niki, točno to. Meni se je to zgodilo nazadnje celo na tekmi, kjer sem potem pogledala :shock: ob rezultatu, pa sem vmes celo razmišljala, da ne smem na polno, ker je še klanec do cilja :oops: . Je pa res, da se različno počutimo in zato je "zajček" prav priročna spodbuda :lol: . Čeprav mene množica na štartu ne potegne, sem pa večkrat zato prepočasna na začetku in to ne bi ravno želela na LM, če hočem doseči željeni čas. Če tečeš sam, je pa brez "prijateljčka" itak vse samo ugibanje, razen če nimaš proge označene in pritiskaš na vsak km in preračunavaš :wink: . Samo je pa fino teči tudi kar tako, kje drugje. Me prav zanima, kaj bo kazal jutri na KRožniku.
Uporabniški avatar
 Loni
Ženskice, ne ratat obsedene s temi igračkami, na koncu boste samo na roke gledale namesto da bi uživale v teku. Jaz sem včeraj tekla malo čez 2 uri 21ko, super, nekje na 15em me je malo zvilo, potem je šlo pa čisto lepo dalje. Je pa res fajn, če tečeš v družbi, z Maco sva prišli v cilj s točno istim rezultatom, čeprav ona bi šla lahko hitreje, sem jo jaz malo nazja vlekla. Sama bolj gledam, kje je moj pulz, foot pod mi je na 10em km crknil, pa se nisem sekirala. Povprečni utrip na 21ki 157, to se mi zdi pa že super in na koncu izračunan povprečni tempo 5.45/km. Kaj bi še hotela več. to se mi je zdelo še pred dvema mesecema čisto nedosegljivo. In če pomislim še na to, da moja desna noga še zmeraj ni bp.
Niki5, počasi se daleč pride, glavno je, da boš med tekom uživala, se imela fajn, pa bo. Jaz do domžalske 10ke nisem tekla 10 km manj kot uro, pa so se mi že takrat prikazala nebesa. In odločila sem se že konec pomladi, ko sem spet malo bolj resno začela s tekom, da ne bom tekla na rezultat, ampak za užitek in mislim, da mi super ratuje. Ko me je lani kolegica skušala prepričati za 10ko na LM, sem jo samo nekam poslala. Lani pač glava ni špilala, letos pa stoji na vratu tako kot je treba. Pa sem bila še konec avgusta prepričana, da nisem sposobna odteči polmaratnoa. Gre, samo spravit se je treba in za prvič resnično ni treba gledati na to, kako hitro, glavno, da prideš skozi cilj v takem stanju, da si sposobna po svojih nogah oditi in seveda z nasmehom na ustih. Gospod 5:00 še ve ne, kako mi je polepšal tista dva zadnja km na ptujskem polmaratonu, ko je rekel, da sem še polna energije, ker sem se prismejala mimo. Malenkosti, ki človeku naredijo dan.
V vsakem primeru bomo vsi, ki bomo šli tečt in tečemo že kar tako, na boljšem kot vsi tisti, ki čepijo doma.
Moje skromno mnenje.
Uporabniški avatar
 Classix
LoniM napisal/-a:V vsakem primeru bomo vsi, ki bomo šli tečt in tečemo že kar tako, na boljšem kot vsi tisti, ki čepijo doma.

Amen!
Uporabniški avatar
 niki
Saj imaš prav Loni :)
Ne smem pozabit, da pred dvema mesecema sploh nisem bila sposobna 10ke preteči, pa da ste me bodrile, da lahko v 2 mesecih natreniram, da jo pretečem. No zdaj se pa s časom obremnjujem.. sej sem zmešana :roll:
Se opominjam zakaj sem sploh začela tečt :D danes po izpitu si bom šla glavo preluftat, bom tekla samo za užitek :wink:
Uporabniški avatar
 lenči
Še vedno je čudovito in neverjeten užitek teči, sam ali v družbi, v pogovoru s sabo, v debatah z naravo, v prijetnem čveku s sotekači. Nogice pa lepo cip, cap, cip, cap, v tempu, kot je narekovan. Še vedno je največja zmaga preteči kilometre, kolikor jih je že, priti domov prijetno utrujen, usta do ušes :D , glava polna prijetnih vtisov.

Ob tem pa ni nič narobe, če se malo čekiraš, spremljaš, pogledaš na urco in si daš dodatnega veselja ob tem. Pa še stimulacijo dobiš lahko za naslednji tek, ali pa za pomoč sotekaču, da ne izdahne preveč oz. mu greš za "zajčka" :lol: .

Niki, ti kar lepo preluftaj svojo glavo, zraven boš pa še dušo in telo, tko boš tudi na LM.

Loni, se podpišem pod tvoje pisanje o tem, da smo z ritko migajoči veliko na boljšem od kavčludekov :wink: .
Uporabniški avatar
 IRA
Hojla ...

Jest bi se tut strinjala z Loni!!!
Dejansko je nevarno, ko te preveč potegne notri. Počasi postajaš nervozen, v pričakovanjih, v prepačunavanju in na koncu se izgubi sled za tistim za kar smo pravzaprav začeli tečt ... za boljšim počutjem, sproščanjem, odklapljanjem možgančkov, za zdravje ...

Tudi mene je popadla vmesna kriza. Tudi pisala sem nekje o tem ... pa vseeno, grem dalje.
Malo me že jezi tale moj prst pa se celi in napovedujem mu vojno :wink:

Ampak številke sem nekako postavila na stran.
Imam Garmina, seveda ga imam ... pa nimam naštimanih nobenih alarmov, opozoril, med tekom zelo redko pogledam nanj - pa še takrat za pulz (ponavadi, če me kdo vpraša) .... pregledam samo številke na koncu na računalniku in se čudim, v eno ali drugo smer. Ne analiziram do onemoglosti, ne primerjam na veliko s prejšnjim treningom, napredki se tako vidijo na dolgi rok.

In ja ... začelo se je tako, da smo se kolegice zmenile za LM ... seveda me je potegnilo, globoko, neučakano ... treniranje resno, redno, na polno ... Garmin, nove teniske, bidoni, ... ni da ni. Potem sem skozi teke in družbo spoznavala kako je vse skupaj lahko še prijetneje, boljše, prijaznejše ... kako krasno.
Od cilja LM sem prišla vmes še v Tivoli, na Golado, na kRožnik, na Fotrov tek, na probo 21-ke po obali, na ... kup manjših vmesnih ciljev in tudi na idejo, da bi pa vendarle šla tudi v Palmanovo ... za hec, zase, za izlet in lepo preživeto nedeljo v dobri družbi ...

In veste kaj ... moja obsesija z LM je nekako splavala po vodi. Dejstvo je, da je LM v moji duši postal samo trening za Palmanovo ... ne bom se preveč zaganjala. Zagnala sem se na Fotrovem teku ... in če bi mogla pretečt še tri metre bi se verjetno samo še vsedla na tla .... ne, res ni tek tisti pravi, če se med njim sprašuješ "kaj mi je pa tega treba" ... pa sem bila vesela na koncu, ponosna ... se mi je zdelo, da bi vendarle lahko še malo, da je bilo še malo rezerve - sploh v začetku ... pa vendar.

TEK JE UŽITEK!

Številke so le motivator in pokazatelj našega napredka ... kar pa tudi nič ne pomeni, če merimo, analiziramo in primerjamo z dneva v dan ...

Pomeni pa, da krog okoli Brda v dobrem mesecu pretečeš 15minut hitreje, a neda?

Zdej grem pa v štacuno, bo treba kej jest :wink:

Aja ... jutri grem tudi jaz na kRožnik.
Kdaj se teče? ob 17h standardni krog ali 16.30 14km?

Lupčkaaaaaa
Uporabniški avatar
 lenči
IRA, jaz pridem jutri na KRožnik ob 17.00, prej ne bo zneslo. Mogoče bo kdo prej, se bodo javili :wink: . Pa še vreme bo prav super :lol: . To bo spet en super tek, v prijetni družbi :D
Uporabniški avatar
 solatka
Čer!
Sem odtekla nočno verzijo. Začela sem kar lepo, sam pol mi je sape zmanjkalo in sem na cilj dospela pol minute prepozno. :roll:

No vidim, da smo kar vsi na istem s tem preračunavanjem in gledanjem na uro. SEm prav slabe volje ker sem zgrešila moj željeni tempo na LM.

Ampak... pretekla (in to zelo lahko) sem pretekla vse tri klančke (res so klančki :oops: ) kar se mi še ni zgodilo.

Včeraj sem brala v tistih Mercatorjevih cajntgih, da je pol ure teka trikrat na teden idealno za enega rekreativca.
Mislim, da sem dobila progo za pozimi :lol:
Uporabniški avatar
 lenči
Solatka, super, tole je pa res ta pravo, še najbolj pa razveseljuje ta pozitivni duh, ki veje iz pisanja :juhuhu: . Le tako naprej in največja nagrada je itak tvoje zadovoljstvo. Pa tudi tempo bo, brez skrbi.
Uporabniški avatar
 lenči
Polžki, ne morem verjet, mene peta ne boli več :D . Tole jamranje dela čudeže :wink: . Jutri na Rožniku pa pade 900tica. Strela, še malo pa bo okrogla, spomladi si kaj takega nisem mislila. Ha, še šef je danes rekel (pa ve, da tečem tudi malo daljše), da je videl, da sem se za 21ko prijavila :D . Pol mi pa moj dolgi jezik ni dal miru in se mu rekla, koliko hočem tečt, zdaj mam pa hudo motivacijo, da to tudi izpolnim :D . On me bo itak prehitel, ampak to ni važno, se bo tudi mojega časa iskreno veselil. Sem vesela, da mam tko OK šefa, čeprav zahteven je pa itak ful.
 Vinci
solatka, pol minute hitro nadoknadiš. Zadnjih 500 metrov malo bolj pospešiš, pa je lahko takoj pol minute. Ko je cilj na vidiku, se lažje prepričaš v en tak "šprint".

Jaz bi 10,5km trenutno bi sposoben preteči v okrog 55 minutah. To se mi zaenkrat zdi bolj bedno. Vse je pa odvisno od tega, kako bi začel v prvih dveh kilometrih. Včeraj sem bistveno prehitro začel in me je po dveh kilometrih čist pobralo. Tekel sem okrog 4:45 na kilometer. Načeloma ne gledam na uro med tekom, ampak sem bil prav presenečen, da sem tako izmučen že po dveh kilometrih in preveril. S počasnejšim tempom v naslednjem kilometru sem premagal krizo in na koncu osem kilometrov pretekel v 44. minutah.

Se mi še danes zdi prav neverjetno, da sicer tečem med 5:15 in 5:45 na kilometer, če tečem samo nekaj sekund hitreje, pa čist odpovem. Še posebno, če ni nobene luštne punce pred mano... :P

Na maraton ne grem. Sem preveč tekmovalen, da bi bil 250. na 10,5km.
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA