Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Classix Matjaž, eno vprašanje imam zate. Že v naprej se opravičujem, ker si to verjtno že kje razložil, a me vseeno firbec matra.

Naslov teme je "od 120 do Palmanove," kar se je začelo lani. Leto je okoli in Palmanova je pred vrati. Svojih več, kot 21 si že pretekel in zdaj bistvo:

ZAKAJ ŽE LETOS NE GREŠ Z NAMI V PALMANOVO in imaš ta plan šele za marec 2009 ?
Uporabniški avatar
 pajo
IRA napisal/-a:Matjaž čestitke za včeraj in za tvojo 1000-ko!!!
Superca!!! :laola

Mam pa še eno tehnično vprašanje :P
Kje si dobil tale 16-tedenski program?

Tudi iz knjige tek za začetnike ali kje drugje?
Bi mi prav prišlo ga malo na uč vržt :twisted:

Zelo lepo, da si si zadal že konkretne nove cilje in zapisal prvi teden ... marca bomo pa navijali zate, da se bo kar kadilo!!!

... jaz itak ne znam potiho navijat :twisted:
Lp

Zakaj bi morali samo glasno navijati če pa mu lahkodelamo družbo pri tem teku? (če jo bo maral) Če bo zima mila tako kot lansko leto, da se bo dalo migati brez pavze...
Uporabniški avatar
 Classix
Vsem lepa hvala za čestitke in vso vzpodbudo. To daje res neverjetno energijo in povečuje voljo.

@tae...Palmanova je že ves čas (prvi vpis na prvi strani tega topica...) planirana za leto 2009. Res je, da sem očitno že zmožen polovičko preteči, prav tako pa je tudi res, da tega še nisem sposoben narediti v časovnih limitih, katere postavljajo organizatorji. Prav temu, pa je tudi namenjen 16 tedenski program s katerim sem začel...polovičko ugonobiti v 2:30, kolikor je limit spomladi v Gorici.
''Blizu'' Palmanove sem bil, ko je bilo na forumu objavljeno, da sta še dva prosta sedeža, vendar je logistika pridobivanja dopusta trajala dan ali dva preveč in sedeža sta bila oddana. Po drugi strani pa morda tudi ne bi bilo fer, da z mojo soprogo ''odžreva'' sedeža nekomu, ki bi tam rad tekel. Torej, Palmanova 2009...Matjaž teče, Pika pa bo tam za ''suport''...ali šoping. Bolj drugo kot prvo.

@pajo...dvomim, da si želiš moje družbe pri teku. Starejši prestolonaslednik, kateri gre vsake toliko z menoj jo je primerjal z reševanjem križank v samici strogo varovanega zapora...nič govorjenja, le brundanje, sopenje in pljuvanje.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 pajo
Matjaž motiš se. Ne vidim razloga zakaj ti ne bi delal družbe v Gorici razen če ti tako kot moji ženi bolj odgovaraja, da tečeš sam?
Uporabniški avatar
 lenči
Bravo, zelo mi je všeč tvoj podpis :lol: :wink: . Čisto ta pravi zame :D .
kar se pa Pajotove družbe tiče, veš, saj je bilo pri nama na LM tudi tako,bolj malo govorjenja (si vredu?, to je pa tale....), drugače pa brundanje, sopenje, globoko dihanje (no pluvanja pri meni ne, smrkljanja več :oops: ). Vredna je bila tista bližina, ne čvekanje :lol: .
Uporabniški avatar
 Classix
pajo napisal/-a:Matjaž motiš se. Ne vidim razloga zakaj ti ne bi delal družbe v Gorici razen če ti tako kot moji ženi bolj odgovaraja, da tečeš sam?

Torej greš tudi ti v Gorico...super. Lahko mi delaš družbo, vesel jo bom, samo ne se potem pritoževati, da si imel občutek, kot da tečeš z mrličem.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 UršaR
Classix napisal/-a:@pajo...dvomim, da si želiš moje družbe pri teku. Starejši prestolonaslednik, kateri gre vsake toliko z menoj jo je primerjal z reševanjem križank v samici strogo varovanega zapora...nič govorjenja, le brundanje, sopenje in pljuvanje.

LP
Matjaž

A tako družbo mi torej ponujaš spomladi? Še dobro, da vem, ker sem sama podobna. No, izvzemši pljuvanje - tega žal ne obvladam. :wink:

LP, Urša
Uporabniški avatar
 pajo
Classix napisal/-a:
pajo napisal/-a:Matjaž motiš se. Ne vidim razloga zakaj ti ne bi delal družbe v Gorici razen če ti tako kot moji ženi bolj odgovaraja, da tečeš sam?

Torej greš tudi ti v Gorico...super. Lahko mi delaš družbo, vesel jo bom, samo ne se potem pritoževati, da si imel občutek, kot da tečeš z mrličem.

LP
Matjaž

Samo prosim, da me spomniš na prijavo nič drugega. Prevoz zagotovljen.
Uporabniški avatar
 Classix
@ pajo...podrobnosti so tukaj
http://www.marciatorigorizia.it/immagin ... a2009b.jpg

za prevoz se bomo dogovorili. Če bo šel tja tudi Laufer sem preskrbljen, drugače je lepo vedeti, da lahko računam tudi nate. Kolikor mi je prav Laufer omenil, naj bi prijave za Gorico verjetno pobirali v Društvu ljubiteljev teka Filipides iz Nove Gorice, bo pa zadeva postala aktualna po novem letu.

@UršaR...na 8 K v Sežani pljuvanje ne bo potrebno. Drugače pa so tečaji vsako sedmo soboto v mesecu na mostu čez Ljubljanico pri gostilni Livada...

...naj imajo še race kaj od tega press...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Asparagus
Matjaž, tudi jaz bi te vprašala, kje si dobil svoj 16 tedenski program za polovičko.
Jaz sem poskušala po svoje(brez načrta, ogrevanja, raztezanja..), samo postopoma sem povečevala kilometrino.
Poleti so se mi pojavile "poškodbe od ponavljajočega gibanja", ali kako bi človek prevedel overuse injuries in obtičala sem približno tam, kot sem bila spomladi. :evil:
Ti si od takrat ogromno napredoval in očitno se tvoj vztrajni in zmerni(glede ciljev) pristop splača.

Lep pozdrav,

Alenka
Uporabniški avatar
 Classix
@ Asparagus...program mi je sestavil kolega, kateri se sicer ukvarja z gorskimi teki, vsake toliko časa pa pride prekontrolirati tudi moje tekaško ''vedenje''. Osnove za sestavo programa so bile sledeče:
- do začetka programa pretečeni kilometri
- telesna teža in starost
- PB na 10 K
- priporočljivi povprečni srčni utrip med telesno aktivnostjo (pri meni je med 145 in 155 bpm pri vadbi katera traje uro ali dlje)
- ciljni čas na polmaratonu dve uri in pol...ali manj.
Precej podobne parametre, to je tempo, intervalne čase in podobno mi je prikazal tudi ''Smart coach'' na http://www.runnersworld.com/ s to razliko, da me ta ''kovč'' še ni videl teči, kolega pa me vsake toliko časa le pride pogledati in zaenkrat mi še nikoli ni napak svetoval.
Program bom objavljal v naprej, tako, da mu bodo morebitni interesenti lahko sledili.
Še nekaj...nikoli, toda res nikoli pred aktivnostjo ne pozabi na ogrevanje, po njej pa na ohlajanje in raztezanje!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 lenči
Priznam :oops: , še jaz bom malo kukala na tvoj program, kot že doslej. Pod ogrevanje in na koncu ohlajanje in raztezanje pa se podpišem, ker je zlata vredno :lol: .
Uporabniški avatar
 UršaR
Classix napisal/-a:@UršaR...na 8 K v Sežani pljuvanje ne bo potrebno. Drugače pa so tečaji vsako sedmo soboto v mesecu na mostu čez Ljubljanico pri gostilni Livada...

Še sreča, da vsako sedmo. Šeste sobote imam namreč že zasedene. :D

Že bežim smetit drugam. :oops:

LP, Urša
Uporabniški avatar
 Asparagus
lenči napisal/-a:Priznam :oops: , še jaz bom malo kukala na tvoj program, kot že doslej. Pod ogrevanje in na koncu ohlajanje in raztezanje pa se podpišem, ker je zlata vredno :lol: .

Moji treningi so zgledali tako, da sem štartala iz hiše ali od avta(imam tri različne proge), prvi km pretekla bolj počasi, kar je bilo ogrevanje, potem pa tekla do tam, kamor sem si zamislila in nazaj. V tempu ki ga tisti dan zmorem. Od poletja vmes se raztezam nekje na pol poti, če je priložnost(ob cesti ravno ne gre), obvezno pa, ko pridem domov. Od konca oktobra delam skoraj vsak dan tudi vaje za kolena, ki jih je objavil nekdo na forumu.

Kot ogrevanje bom vzela nekaj počepov, vaj za kolena, tekaških vaj?
Te zadnje se vsekakor morajo izvajati že zunaj. Ohlajate se verjetno tudi s še kakšnim km res počasnega teka?

Bom poskusila, čeprav je izvajati vse to težje, kot samo skočiti iz hiše in preteči, kolikor pač tisti dan gre.
Uporabniški avatar
 lenči
Asparagus napisal/-a:
lenči napisal/-a:Priznam :oops: , še jaz bom malo kukala na tvoj program, kot že doslej. Pod ogrevanje in na koncu ohlajanje in raztezanje pa se podpišem, ker je zlata vredno :lol: .

Moji treningi so zgledali tako, da sem štartala iz hiše ali od avta(imam tri različne proge), prvi km pretekla bolj počasi, kar je bilo ogrevanje, potem pa tekla do tam, kamor sem si zamislila in nazaj. V tempu ki ga tisti dan zmorem. Od poletja vmes se raztezam nekje na pol poti, če je priložnost(ob cesti ravno ne gre), obvezno pa, ko pridem domov. Od konca oktobra delam skoraj vsak dan tudi vaje za kolena, ki jih je objavil nekdo na forumu.
Kot ogrevanje bom vzela nekaj počepov, vaj za kolena, tekaških vaj?
Te zadnje se vsekakor morajo izvajati že zunaj. Ohlajate se verjetno tudi s še kakšnim km res počasnega teka?
Bom poskusila, čeprav je izvajati vse to težje, kot samo skočiti iz hiše in preteči, kolikor pač tisti dan gre.

Se strinjam, da je tu več miselnega dela prej, ki te lahko tudi odvrne od tekanja, ampak se splača. Ja, počepi, vaje za kolena, od glave do peta se malo razmigaj, ogrej nogice (tekaške vaje itak poznaš) in potem lepo tekat. Na koncu počasni tek ali zame hoja v hribi 200 m, potem pa seveda obvezno raztezanje, da se mišice pošlihtajo. Lepo pa je, da delaš tudi vaje. Kar lepo počasi in bo šlo :wink: :lol: .
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA