prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
Uporabniški avatar
 Franci65
natasa napisal/-a:Sama že tri leta tečem z mizuno wave raider. Začela sem z modelom štev.6 in sedaj sem pri desetki, ki so kot ulite na mojo nogo, sem kupila kar dva para enega junija drugega pa na LM. SUPER SO :rol: .

LP

Mizuno Wave Rider je the best!
 luzr
Puppa napisal/-a:Včeraj sem obiskala takohvaljeni Tomas in Intersport v Šiški in moram prav izliti svojo dušo, ker tako nezainteresiranih prodajalcev pa že dolgo ne. Mislim, dejansko sem bila resen kandidat za nakup, ampak me je prav minilo. Povem, približno, kaj bi rada, da sem malo brskala po superge.si, uredu dobim en model, ja fajn, sam premajhen. Me gleda. ž
"Ja nevem, a lohk greste po večjo cifro?"
Ok, gre zadi, probam, nekak ne paše na nogo. Jah, me gleda...
"Ja ne vem, dejte mi še kej za probat, mogoče, bi šlo?"
Dobim nov model, valda, gre po cifro večjo, spet nekak ne sede, tko kot bi moral. Itd...
Pa buhvar postavit kakšno vprašanje, kje tišči, kako tišči, kako leži noga, pomagat, da bi čimbolj natančno opisala. Hvala za pomoč. Da ne začnem o tem, da bi lahko na začetku prnesla vsaj par modelov naenkrat, ne vsakič odcapljala zadaj po novo škatlo. Plus, da mi ni bil ponujen test. Kaj pa če nisem tok pronator, hmmmm? Kaj pa vem, mogoče se pa motim. Poleg tega, da niti ne začnem o tem, da sem dobila na probo natanko 4 modele, in še to najdražje. Resda ne mislim gledat na ceno, ker bom dobila superge za RD darilo, ampak dajmo no, na polici imate razstavljenih še pa još modelov, ne mi rečt, da so vsi supinatorski? :)

Skratka, nezadovoljna, zelo zelo.

Zvečer sem se oglasila še v Intersportu v Šiški, zelo podoben scenarij. Najprej en tipček, vajenec neki, ki ni imel blage res, potem pride ena ženska, ki je sicer mjčkn več vedela, ampak ne kaj dosti. Tudi bilo potrebno za vsak posamezen model dobesedno prositi, da je prinesla. Buhvar kako vprašanje postavit. Sicer mi je potem poskenirala nogo, ampak nismo nič kaj več novega ugotovili, kot le to, da imam rahlo pronacijo. Super. Vzeto na znanje. In da je med mojim pomerjanjem šla k drugi stranki (verjetno mamica z otrokom zgledala bolj resna kot ena puppa, mogoče, nič ne rečem) in se ni več vrnila, dokler nisem vrnila škatel. Hvala za pomoč, gospa. (not!)

Ne razumem politike trgovin, res. Glede na to, da je neka kriza, recesija, bi lahko bili veseli kakega dodatnega kupca, ampak s takim načinom bodo samo odgnali potencialne stranke. Pa saj se ne to dogaja samo pri teh trgovcih, da ne bo pomote, še marsikje drugje sem opazila ta trend. Ampak včerajšnja prvoosebna izkušnja mi je pustila grenak priokus.

Puppa, poskusi v Intersportu v centru Ljubljane, na Šubičevi. Oba prodajalca, ki ju poznam, ti bosta prinesla željene modele, te povprašala kako leži model na nogi. Če bosta imela gnečo, pač počakaj in pomerjaj.
Če se bo tudi tam ponesrečilo se bom oglasil osebno... ;>
Odločitev katere superge boš kupila prespi, če si v dvomu.

Kaj si pomerjala?

Kateri Tomas sport? Ker sta dva in zelo različno zainteresirani prodajalci. Ko boš natančno povedala, bom komentiral bolj podrobno. Ker razlike med njimi obstajajo, sploh, če jih pozitivno motiviraš...

Dogodkov v draveljskem Intersportu ne bi komentiral, ker so mi zelo znani. Tudi na njihovo rudniško izpostavo pozabi.
V obeh trgovinah so blagajničarke kljub težavam na posameznih oddelkih zelo prijazne.

Nasploh v teh trgovinah ne pričakuj nasvetov iz prve roke, ker ni praktično nihče od njih tekač. Nekateri so nogometaši ali bivši kaj jaz vem kakšni športniki in tečejo zgolj zato ker morajo. Nekateri so tekli nazadnje v osnovni šoli. In sedaj pač prodajajo artikle. Vseeno kaj. Štekerje, solato, pesek,..., superge...

Redke izjeme obstajajo in ti prodajalci se včasih oglasijo tudi na forumu.
A ne? Da!
In med njimi je tudi kakšna punca, ali dve... Ki se ne oglašata...

Ker to ne sodi v temo Katere superge uporabljate, bomo nadaljevali drugje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uporabniški avatar
 Puppa
V redu, zaradi mene lahko moderator komot prestavi temo drugam. (V bistvu sem začela tukaj pisat, da ne bi odpirala nove teme po nepotrebnem, že tako jih je na temo superg glih ene 1000 ;) ).
Pa tudi komentarjev nisem pričakovala, želela sem le pristaviti svoj lonček.
(bil je pa Tomas v CityParku. :)
Ampak naj bo dovolj o tem.

Danes že cel dan brskam tuje forume in pregledujem obutev (je potrebno sploh omeniti, da k nam zelo pozno pridejo novi modeli? :) )

Zaenkrat imam še zaupanje v slovenske trgovine in se bom enkrat te dni oglasila v centru (Intersport&Tomas), tokrat upam, da kaj najdem. VSAJ kaj za sprobat. Čeprav ko gledam tujo ponudbo, se mi kar milo stori. :) Mogoče pa...

Aha, modeli, ki sem jih sprobala:

http://www.asics.co.uk/running/products/gel-1140-women (nekako najboljši približek, ampak še zdaleč ne zelo zadovoljiv)
http://www.superge.si/html/svn/3248680-AA.shtml (zakaj jih ni več na Adidasovi uradni strani?)
http://www.superge.si/html/svn/5729943-AA.shtml (niso me najbolj navdušile)
http://www.superge.si/html/svn/4688967-AA.shtml (polom za mojo nogo!)

Pa še ene Mizuno, sam se ne morm spomnit modela. :?
Hvala za nasvete.
 LaurinaRoch
Pozdravljeni

Sem nova na forumu in me zanima, če mi lahko kdo svetuje... Potrebovala bi STABILEN tekaški copat, ne mehkega in takega z veliko blaženja, ampak STABILNEGA z ojačano peto..

HVALA vsem

:)
 luzr
LaurinaRoch napisal/-a:Pozdravljeni

Sem nova na forumu in me zanima, če mi lahko kdo svetuje... Potrebovala bi STABILEN tekaški copat, ne mehkega in takega z veliko blaženja, ampak STABILNEGA z ojačano peto..

HVALA vsem

:)

Tale nit naj bi bila namenjena zgolj opisovanju modelov copat, ki jih uporabljamo. A smo jo nasmetili z modrovanji in čvekanji...

Predlagam nadaljevanje razprave v tej temi.
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=11341
Uporabniški avatar
 Mitch
Kot pronatorju in glede na moje gabarite so mi v TS dali na izbiro Asics gel Kayano 14 in Mizuno wave elixir 3. Odločil sem se za Asics, s katerimi sem zadovoljen samo mal počasni :oops: se mi zdijo. Naslednji bodo wave elixir 4,pa da vidimo kako bo asfalt metalo za mano. Ima kdo kakšne izkušnje z njimi? Tnx

Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 DejanG
Sneg, dež, brezpotje - Adidas Supernova Riot GTX
Asfalt, Makadam - Adidas Response Control 5

Oboje imajo sedaj vsake po cca. 200 km in so kot ulite za mojo nogo, idealni, nikoli žuljev... :D

Po vseh člankih, formih in splošni hvali sem se pred tremi tedni odločil še za eksperiment in kupil Asic GT 2140, ampak mi ne sedejo na nogo najbolje. Res da so spredaj bolj blažene kot Adidaske, ampak okoli pete mi slabše oprimejo nogo, po 10 km teka pa čutim vsak rob okoli pete, tako da ne vem če jih bom sploh uporabljal za tek :roll: Mogoče se bodo pa unesle...

Probal tudi Nike, New Balance in Mizuno, pa nekako že prvi občutek na nogi ni bil pravi, sploh Nike so kot da bi dal nogo v "stiskalnico" - imam zelo visok nart in me čez vezalke copati zelo hitro žulijo...
Sneg, dež (zima): Adidas Trediac GTX-mi super služijo
Mešan teren: Mizuno Wave Tempus-danes nove-upam da mi bojo tud tko kul ko jih sprobam kot Adidaske
 bendro
Nike Aie Pegasus 25 in sem z njimi ZELO zadovoljen, ampak tečem večinoma po asfaltu. Sedaj pa gledam Nike Zoom Elite 4 in upam da bodo tako dobre kot Pegasus za moje noge.
Uporabniški avatar
 pementos
tomaz.zupancic napisal/-a:HITRI TEKI 5km do 42km BROOKS - RACER ST3 in dalje ST4
TRENING COPATI FINI MAKADAM, ASVALT( zadnje čase bolj malo ) GLYCERIN
GORSKI TEKI BROOKS - CASCADIA 3 in naprej

42 so zate hitro teki? :D
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA