Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 kovit
[quote="štefan64 ker nisem domorodec :-- , ampak (na srečo) samo dnevni migrant.

lp, Štefan[/quote]
Uf kaj boste gorenci potem ko vam žabarji postavimo(tako kot v dobrih starih cajtih)mitnice ob vstopu v močvirje :-- .Tudi ti časi še pridejo, brez skrbi :rol:
Nazadnje spremenil kovit, dne 18 Sep 2009, 12:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ROSI64
milkec napisal/-a:Uradna razlaga in uradno pravilo za lisice je, da se dajo vedno, ko je parkiranje napačno. Ker pa redarji nimajo dovolj lisic zato izjemoma dajo le nalog za plačilo.

To pa ni res, je točno določeno v pravilniku, kdaj je listek, kdaj so lisice in kdaj je pajek. :!:
Uporabniški avatar
 Sončka
Evo, da bom še malo koristna.

Tukaj je en link od članka (ki je vedno lahko malo pristranski-je pa še nekaj člankov na to temo, tako da...):

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/840

Tukaj je pa link Občinskega odloka o cestno prometni ureditvi, kjer vse lepo piše od 48. člena dalje (res pa nisem zasledila, kdaj redar da samo list in nič lisic):

http://www.uradni-list.si/1/content?id=84211

Mogoče je res pametno za vse nas, da se pozanimamo, kakšni zakoni sploh veljajo.
Mazi, tudi jaz nosim TF v posebnem kotičku svojega srca in vas imam :heart
Uporabniški avatar
 ero
Sončka, hvala. Zanimivo branje :)

Poznam primer, ko so redarji naenkrat olisičili preko 50 vozil, ki so res bila parkirana, kjer ne bi smela biti a gotovo niso ovirala prometa. V času lisičenja je bilo vozilo redarjev parkirano na sredi pločnika in je seveda oviralo promet pešcev. Nenagradno vprašanje - je to vozilo dobilo lisice?

Po uspešnem lisičenju so se redarji skrili v bližnji bife in ob kavici čakali na sporočila iz centrale, lastniki katerih vozil so že poravnali svoj davek in katere lisice lahko odstranijo. Ne morem se izogniti misli, da so se redarji ob tem precej zabavali.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Samo pri lisičenju so dve ekipe, eni lisice stavijo gor, drugi pa dol.

Tako je manj možnosti, da bi denar pritekal v osebno blagajno namesto v občinsko. Baje se je to tudi na veliko dogajalo.
Uporabniški avatar
 BonoS
Meni se dozdeva, da je lisičenje v Mosecu del akcij, ki se dogajajo v prestolnici in ostalih krajih po Sloveniji- to je Teden mobilnosti. Po radiu sem zasledila, da bodo v tem tednu mestni redarji pospešeno nadzirali in kaznovali nepravilno parkiranje na neprimernih krajih...sicer pa informacija ni 100%, je zgolj moja domneva... :o
 luzr
Ta domneva je čisto pravilna. :D
Le da avtomobilsko tekaška srenja teka zaenkrat še ne razume... :mrgreen:

Imam še nekaj bolj zlobnega napisanega že od včeraj, pa kar čakam kakšne izgovore bodo športniki našli za zavestno delanje prekrškov (kršenje zakona :wink: ).
 spela*
Ljubljanski redarji so vestni. Včeraj popoldne so olisičili vse avtomobile, parkirane na drugem parkirišču (iz smeri Šiške). Na prvem (k-Rožnikovskem) parkirišču niso lisičili, a moj avto je bil vseeno raje parkiran nasproti živalskega vrta.
Uporabniški avatar
 katka
Bila sem na delavnicah, kjer so bili prisotni lastniki parcel, po katerih nekateri parkirate, ko hodite laufat (Mostec, PST) v tistem koncu. Pritoževali so se nad tem, da je parkiranja vedno več in (njihovih) zelenih površin vedno manj (ker se uničujejo), govorili so o tem, kako pridejo v svojo hosto, pa morajo preskakovati čez človeške dreke, ki so jih tam verjetno pustili tisti, ki so tam parkirali svoje avtomobile (tekači? skoraj dvomim, da klošarji hodijo tja). O porastu količine človeških drekov v hosticah, mimo katerih potekajo tekaške poti, slišim iz vedno več koncev. Moram priznati, da sem bila na strani lastnikov. Tukaj se piz** čez MOL, verjetno pa sploh ne veste, da precej teh zemljišč, kjer puščate avtomobile, sploh ni od MOL-a, ampak je v privatni lasti. In ja, to, kar nastaja iz dostopov v Mostec, je grozljivo.
Po mojih standardih bi morala biti etična drža tekačev precej bolj trajnostno in ekološko usmerjena, kot je videti po mnogih tekačih, ki hodijo na tek -- z avtomobilom. Miselnost tekača bi morala biti zelena avantgarda, ne pa pogreb zelenic v zaščitenem območju narave, kar celoten Rožnik tudi je. Tako je moje sporočilo vsem, ki jamrajo, da je v območju celotnega parka premalo parkingov tam, kjer bi bilo njihovim ritim udobno, sledeče: get a life.
Uporabniški avatar
 vidkul
katka napisal/-a:Miselnost tekača bi morala biti zelena avantgarda, ne pa pogreb zelenic v zaščitenem območju narave, kar celoten Rožnik tudi je. Tako je moje sporočilo vsem, ki jamrajo, da je v območju celotnega parka premalo parkingov tam, kjer bi bilo njihovim ritim udobno, sledeče: get a life.

Slovenija ima več kot 50% (če se ne motim celo okoli 66%-če kdo ve naj me popravi) zaščitenih območji in težko zagotovimo za vsa zaščitena območja enako raven varovanja. Ko se pokaže nova funkcija gozda (rekreativna), se moramo posvetiti tudi "negativnim vplivom", kot je zagotovitev parkirišč. V nasprotnem primeru bodo ljudje puščali vozila kjer je prostor in tako naredili še večjo škodo na okolico.

Če MOL propagira rekreacijo in zdrav način življenja, mora tudi zagotoviti oz. omogočiti parkiranje. Lep primer je tudi ureditev okrog Koseškega bajerja, a nikjer ni zagotovljenih parkirnih prostorov in tudi tam te lahko doletijo lisice.

lp vid
 ton
Samo obrnimo vprašanje: zakaj bi TEKAČ/ICA kje puščal/a VOZILO? Štartaj od kjerkoli 15, 20 minut prej, se razteci ali ogrej na kolesu, pa bo. Potem se razteci ali razpelji na kolesu, učinek bo dvojni. Če je Mostec v ta namen predaleč, pomisli na domačo gmajno. Konec koncev lahko pustiš avto pri tavelikem šišenskem Mercatorju, od tam do Kosez je 20 minut zložnega teka. Inako od parkinga v Tivoliju.
Uporabniški avatar
 vidkul
ton napisal/-a:Samo obrnimo vprašanje: zakaj bi TEKAČ/ICA kje puščal/a VOZILO? Štartaj od kjerkoli 15, 20 minut prej, se razteci ali ogrej na kolesu, pa bo. Potem se razteci ali razpelji na kolesu, učinek bo dvojni. Če je Mostec v ta namen predaleč, pomisli na domačo gmajno. Konec koncev lahko pustiš avto pri tavelikem šišenskem Mercatorju, od tam do Kosez je 20 minut zložnega teka. Inako od parkinga v Tivoliju.

Tudi to bi bila varianta, samo so včasih določene omejitve.
Meni osebno ni prijetno teči po pločniku, kjer se moraš ustavljat na semaforjih. Na tekih me spremljata tudi psa, ki sta ponavadi odpeta in tek po asfaltu tudi ni najboljši za njihove blazinice.
Nekateri pridemo skoraj direktno iz službe na K-rožnik in nimaš variante, da bi parkiral cca.15-20 min dlje, ker bi ga zamudil.

lp
Uporabniški avatar
 katka
V urbanem okolišu bi moral imeti psa privezanega. Ok, tudi jaz imam psa in ju rada spustim na primernih koncih, ampak na pločniku... hmmm... ne bi upala, že zaradi prometa ne.

Si pa srečko, če imaš lahko psa s seboj v službi, da lahko direkt iz službe še na tek greš z njima...

Kar se tiče zavarovanih območij, res jih je veliko v SLO (osebno se mi to zdi reč za bit ponosen, ne pa za jamr), niso pa vsa enako kategorizirana. Rožnik je krajinski park, če se ne motim, ki ima točno določena območja, kjer je parkiranje dovoljeno. Privat parcele na "notranji" strani Večne poti to pač niso.

Pač, stvari v lajfu niso nujno naravnane tako, da nam je vsem vse komot. Veliko nas mora čez kakšen semafor, da pridemo do priljubljenih tekaških površin, velika večina nas ne živi pod Rožnikom in tudi veliko nas ima pse. Ja, in? Je to razlog, da uničujemo naravo z avtomobili? Moram priznati, da me čudi, da lastniki parcel v območju Rožnika - glede na to, kako jih to parkiranje in "vse-je-od-vseh" attitude raznih uporabniških skupin tega območja jezita - še niso ubrali kakšne bolj drastične poti reševanja svojih težav. Jaz gotovo ne bi bila tako mila.
 tati
o tem bi lahko razprvljali veliko a glede na to jaz pozdravljam na to da se tam kaznuje morda ne tako drastično he he je pa nekaj ponavadi kaki tekači se pripeljajo z avtom odtečejo potem pa tam divjajo z avtom ,tko da kr naj bo tko kot mora bit saj ni blem sam tam povsod je blem .he he

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA