Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Čestitke vsem :laola .

Res je zanimivo brati opise maratonskih podvigov v svetovnih prestolnicah, že tisti iz Berlina so mi bili zelo všeč :clap: , pa seveda Atene, Amsterdam...
Tudi fotke so super, nekdo je očitno ljubitelj umetnosti :wink: .
Uporabniški avatar
 Laufer
raf napisal/-a:tam ni milosti, kar se tile kršenja.......
glede prihoda na štart, oziroma ker vidim ,da ste v tisti kletki že par ur prej me zanima ali so tam lahko samo tekmovalci ? kako je pa z spremstvom,ker jaz rabim suport in ne morem biti tri ure brez pripomočkov v obliki črpalke....in tudi če oddate garderobo v vrečo tja črpalke sigurno ne dam, ker pač nimam rezervne in je to skrb moje suport osebe.

Že dostop do avtobusov je samo s štartno številko, prav tako v štartni prostor. Opremo je potrebno oddati za prvi start do 8.10, se pravi uro in pol pred startom, tako da je velik problem glede tvojih nujnih medicinskih pomočkov.
Tudi z oskrbo na progi je bolj kriza, saj je do 25 km samo voda in gatorade, potem tam dobiš gele, nekje sem videl tudi piškote in nekaj sadja.
So me pa zelo presenitili gledalci, ki ob progi delijo banane udeležencem, sam sem jo 2x z veseljem vzel.
Uporabniški avatar
 maca
Bolj pozno, pa zato toliko bolj grozno. Poročilo iz NY (ni-delal-internet.press).
Ko smo se mi štirje tekači pogovarjali o objavi rezultatov v cajtngih, sem kot realni scenarij zatrdila, da mene že ne bodo po cajtnig vlačili, se bom potrudila in tekla preko limita za objavo, torej preko 4:30. Pa mi ni uspelo. Sem v cajtngih.
Glede na moj kvalifikacijski čas polmaratona, preračunanega v maratonski čas, sem bila uvrščena v zame mnogo prehitro skupino, ki je v cilj prihajala med 3:45 in 4:00. To je seveda pomenilo, da sem štartala v odličnem tempu, zame odličnem – da ne bo pomote, in ga držala do polovičnega maratona, do famoznega klanca Pulaski Bridge, ki me je »uničil«. Od tam je šlo počasneje, malo sem celo hodila, da so noge nehale peči. Kljub temu pa je bil tempo zelo soliden in rezultat na koncu oh-in-sploh-famozen-daleč-preko-meja-pričakovanega. Ja, tale štart je pomenil tudi, da so me večinoma prehitevali, vse do 22 milje, takrat sem prišla na svoj račun tudi jaz in pičila mimo kakega tekača.
V »begunskem kampu po lauferjevo« mi je manjkalo sadje, k sreči sem ga preventivno vzela s seboj. Sem se pa nalokala kakava. Tudi na progi – sadje šele od 20 milje naprej, grozno. Grozno, če … Navijači so, na lastne stroške (sadje je blazno drago) ponujali banane, kar me je močno presenetilo. Ponujali so tudi cukre, robčke, vazelino za ustnice. Jaz sem hvaležno sprejela kar nekaj bananinih koščkov. Ker ne tečem na gele, sem s seboj imela dekstroze, tokrat prvič pa sem poskusno vzela s seboj še male vrečke medu. In se je super obneslo, tako da od sedaj naprej – med.
O navijačih nimam besed, preprosto famozni, mladi in stari, predvsem pa črni. Takega navijanja, tako s temperamentom in iz srca še nisem doživela. So kar poskakovali od navdušenja, plesali in peli. Eni so celo pekli na žaru. Brez besed tui o navijanju Židov, ne vem če so nas sploh opazili. Mene so, kot vedno, fascinirali otročki. Mislim, da jih do 20 milje ni bilo prav veliko, ki jih ne bi pofočkala. Če je bilo treba s proge, sem pa šla. Pa mamice in atiji, ki so jim očke tako žarele. Kako naj ostanem hladna ob tem? Krasno. Na zame najhujšem mostu me je prehitel možakar, od kolen dol brez nog, s protezo, ki je tako elegantno premetaval noge, da sem mu malo zavidala. Mimo mene je na istem mostu pičil par s košarkaško žogo. Pa kako jima je šlo … malo kasneje sem dohitela enega kao budo, v kopalkah, kratkih nogavičkah, supergah in ogrinjalu. Je mene zeblo, ko sem ga videla.
V cilju pa – zadovoljstvo, sreča, solze, utrujenost, misli popolnoma zmedene. A jaz, da sem to zmogla. Pa saj sem rekla, da najbrž nikoli ne bom. V času daleč nad pričakovanim. Yupiiii. Medalja okrog vratu je bila teža, ki sem jo nosila s ponosom, z zavestjo, da sem zmogla. Morda se za ultraše ne sliši mnogo, a moj letošnji peti maraton je sedel kot pika na i – preprosto nimam več želja. Uresničene so sanje, cilj je bil dosežen. Moje nogice lahko počivajo. Še posebej poškodovani prst na desni nogi – spomin na prelepe trenutke.
ToneP napisal/-a:Prosim forumovce, ki so tekli NY ali pa poznajo koga, ki je tekel in ima Garmina, če lahko pove višinsko razliko celotne trase. Moj Polar nima te možnosti.

Garmin ni delal točno, saj so pokriti mostovi 'nadmudrili' satelite. Meni je pokazal celo himalajski vzpon - 2500 metrov višincev. :--

'Ročna' meritev profila proge je točnejša: http://www.nycmarathon.org/documents/NY ... page10.pdf
Hitri seštevek pokaže, da smo premagali okrog 260 metrov višinske razlike. :laola

Nekaj pomembnejših točk 'vzponov':
Verrazzano - Narrows bridge (start): 50 metrov višinske razlike
Pulaski bridge (13.milja): 14 m višincev
Queensboro bridge (15.milja): 36 m višincev
5. ave proti Centralnemu parku (23.milja): 26 m višincev
ciljna ne-ravnina: 12 m višincev
Pozdravljeni,

mene zanima kako ste se uspeli prijaviti na NY maraton, želja mi je teči tam v letu 2011. Uradna stran pravi, da je nekje pod 10% možnosti da si izžreban, kakšne agencije z licenco pa na našem območju ne najdem.

kakšen nasvet ?
Če dosegaš normo za svojo starost (poglej tabelo), se uvrstiš avtomatsko. Veljajo doseženi časi na maratonu, kot tudi na polmaratonu. http://www.ingnycmarathon.org/entrantinfo/apply.htm

V nasprotnem primeru velja žreb. Podatek o 10% ne drži (vsaj kar se tiče tekačev TF), saj so bili lani in predlani sprejeti skoraj vsi prijavljeni (vsekakor pa vsaj 3/4). Lani nas je maraton končalo 41 tekačev, prijavljenih pod Slovenijo. http://web2.nyrrc.org/cgi-bin/htmlos.cg ... 7118516434
Torej - prijavi se preko spleta in računaj na to, da boš kmalu ostal brez 200 evrov. :) Potem pa še več... Ampak se splača... :laola
Hvala za odgovor, norme na žalost ne dosegam :(

še eno vprašanje, rada bi tekla oba z ženo, mogoče veste kako se doseže da sta izžrebana ali oba ali nobeden ?

lep pozdrav
 bojanm
Kot je že lepo napisala Marinka,(lani smo se skupaj udeležili,NY maratona,Marinka,maca, Laufer in jest(bojanm)),lepo doživetje,ni nam žal,še več prav veseli(resnično veseli) smo bili :D :clap: (jest bi kar ponovil).
Če se odločita,bosta šla,se bosta uvrstila na seznam(napiši,da nas poznaš :D :rol: ),
doživetje za katerega vama sigurno ne bo žal.
Jurij,

z verjetnostnim računom lahko napoveš, da bosta uvrščena oba z ženo. :-- Lahko pa tudi ne -na to se ne da vplivati, saj princip žreba velja enako za vse. Vendar je treba vedeti že vnaprej, da umik s tekmovanja po prijavi NI VEČ MOŽEN. Oziroma bolj točno - ne vrnejo ti denarja, če v New York ne greš, pa si bil sprejet med tekmovalce. Niti zaradi zdravstvenih težav ne. V tem primeru imaš možnost nastopa naslednje leto. Jaz sem si recimo julija zlomila trtico, pa sem šla vseeno na tekmo, ha ha, ker sem imela že vse plačano. Če ne bi mogla teč, bi se pridružila navijačem. :laola
 silvij
Odvisno, kaj želiš in zmoreš! NYC je krasna destinacija najmanj za en teden - lahko tudi kar draga, vendar je izvedljivo tudi s skromnejšim proračunom. Najbolje je, da si kar kmalu urediš letalske karte - gre že za cca 600,00 eurov na osebo - poguglaj "cheap flights tickets NYC". Možnosti za namestitev je ogromno in take so tudi cenovne razlike - od hotelov do apartmajev in v hostlih - kar je že zelo ugodno ( poglej na B&B NYC). Najdražji je seveda Manhatan, zlasti okrog Parka - v Brooklynu, Harlemu, tudi čez Hudson v Newarku pa je lahko tudi že zelo ugodno. Razdalje niso ovira, ker javni promet (podzemna)deluje brezhibno.
Sam sem bil lansko leto 8 dni - vsaj štri dni pred tekom bom potoval tudi letos. :laola
 sanelac
Ali kdo gre to leto na New York City Marathon, nov/2011. Jaz sem sprejeta, pa me zanima če je še kdo, da gremo skupaj?
Prosim tudi za koristne informacije in napotke, tistih ki so že bili na tem maratonu.
Hvala

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA