Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 parket
StaraKost napisal/-a:
parket napisal/-a:ja verjetno res. Bolj sem mislil na ljudi, ki ne marajo teka in bi radi začeli s kakšno rekreacijo. Tek vsekakor je primeren za večino ljudi. Pa še poceni je :D

....še enkrat narobe. Želel bi "kamuflažo", da lahko počneš neka kar ti ni za početi....
Poznam boljši način. Poišči si lepo sosedo, ki bo tekla nekaj metrov pred teboj......na hrbtu pa bo imela napis: ....če me ujameš, sem tvoja :mrgreen:.

Ha, ha ta je dobra ideja. Mišljeno pa je da tudi ljudje, ki niso tekači po srcu tako kot večina na tem forumu, začnejo s tekom in pri tem nekaj naredijo za svoje telo in kilograme. Tek je vendar najcenejši način za začetek ukvarjanja s športom.
 parket
marčni zajec napisal/-a:
parket napisal/-a:..Bolj sem mislil na ljudi, ki ne marajo teka in bi radi začeli s kakšno rekreacijo...

in zakaj bi človek počel nekaj kar mu ni všeč?

Mogoče pa čez čas postane všeč. Poznam nekaj ljudi, ki so po nekaj mučnih motivacijah vzljubili to disciplino.
Uporabniški avatar
 Pina
No sej meni tudi ni bil všeč tek pred tremi leti, ko sem glih začela. Me je pa takrat res zmotivirala Nike + zadeva. Če ga nebi blo, nevem če bi tekla danes :). Mi ni žal tistih 30€, ki sedaj ležijo v predalu :).
Uporabniški avatar
 marčni zajec
parket napisal/-a:
marčni zajec napisal/-a:
parket napisal/-a:..Bolj sem mislil na ljudi, ki ne marajo teka in bi radi začeli s kakšno rekreacijo...

in zakaj bi človek počel nekaj kar mu ni všeč?

Mogoče pa čez čas postane všeč. Poznam nekaj ljudi, ki so po nekaj mučnih motivacijah vzljubili to disciplino.

potem pa ti bodo itak oni najbolje znali odgovorit.
jaz na srečo poznam same take, ki z motivacijo nimajo nobenih problemov.
Uporabniški avatar
 grb
Pridi danes v Koper, jutri v Vipavo, sobota Kranj ali v nedeljo v Ljubljano in ti bo jasno kaj je motivacija :-)

www.nevergiveup.si

G.
 Krava_Nina
Z motivacijo sem imela tudi jaz strašne težave, ubistvu sem tek prov zasovražila že v osnovni šoli, in potem kasneje me je vsake tolko časa kaka kolegica zvlekla s sabo "laufat" in sem skor dušo ven pihnla pa bolelo me je vse... tako sem bila prepričana da tek pač ni zame. Letošnjo pomlad pa sem odkrila čisto blizu eno super lepo turo čist blizu mene, iz predala sem izbrskala svojega starega polarja (sicer je kolesarski) in sem šla čisto sama (prej se mi je zdelo it sama tečt tako samotno, dolgočasno) in mi je bilo super, potem sem še odkrila da mi najbolj paše it zgodaj zjutraj in zdaj si jutra sploh več ne predstavljam brez teka, obožujem ga !!! Zdaj verjamem da se lahko čisto vsak zaljubi v tek ampak za to ni recepta... eni radi tečejo v družbi, drugi sami, eni na tešče drugi pred spanjem, sam si moraš najti kaj ti ustreza in najslabša motivacija je hujšanje... to je samo stranski učinek, moreš uživat v tem, če te ne potegne vase si raje poišči kak drug šport. Zelo dobra motivacija je tudi merilec ker ti lepo pokaže kaj si dosegel in na ta način je vsak tek tvoja tekma s samim sabo in ti da največ zadovoljstva, ko vsak dan sproti lahko vidiš svoj napredek (vsaj na začetku so rezultati res vidni po vsakem treningu)
 BOŠTI
Vsako leto si izberem eno ali dve zahtevni tekmi na katerih skušam doseči nek rezultat, oziroma izboljšat lanskega. Včasih si na tej tekmi izberem nekoga mojega ranga, ki je dobro odlaufal tekmo in si rečem, naslednje leto ga moram pa namazat.... in to je to. No in letos je motivacija tekma na Črno prst.Treniram za Črno prst.
Uporabniški avatar
 banANA
Meni je fajn tud prebrat kaj o teku ... tudi to mi pomeni motivacijo ... pa naj kar tukaj vprašam (predvsem predstavnice ženskih tekačic), če ima katera že, oz. ima namen naročiti knjigo Kara Goucher's Running for Women; http://www.amazon.com/Kara-Gouchers-Run ... 1439196125

Jst bi jo tud namreč imela .... :cry:

Ok, tole je blo sam tko vmes ... mogoče niti ne paše najbolj v tole temo ... pa vseeno ...

Pozdravčki :)
Uporabniški avatar
 Pina
Če nimaš še izkušenj z nakupovanjem prek Amazona, ti svetujem da obiščeš tole knjigarno http://www.behemot.si/narocanje-knjig-iz-tujine/, kjer ti zate naročijo knjigo. Knjigarna je nekje pri Kongresnem trgu. Pošlješ jim povpraševanje za knjigo in oni ti povejo kolk te bo stala. Malo bo dražja, ampak od nečesa pa tudi morjo živet :P.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA