Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 lojze
"Enkrat sem nekje prebral da je poraba kalorij med tekom bolj ali manj samo funkcija poti. Torej da za 10km teka porabiš približno enako ali tečeš 5 min/km ali 4 min/km. Razlika je samo, kateri vir energije bolj porabljaš in pa kako učinkovito znaš izkoristiti energijo. Trditev me je presenetila, saj sem do takrat mislil da je poraba predvsem funkcija utripa. Mišljeno seveda samo med tekom, ne glede na vir."
mislim da imaš prav, sam sem pretekel dvakrat isto pot (različni dnevi)
18,5 km enkrat je bil povprečni pulz 144 drugič 128. Prvič sem potreboval manj časa drugič več. Rezultat kalorij preračunan iz povp. srčnega utripa je bil v obeh primirih skoraj enak 2042 drugič 2036.
Uporabniški avatar
 StaraKost
.... odkrivaš toplo vodo. To smo v tej temi že večkrat povedali. Za premagati določeno razdaljo, potrebujemo določeno količino energije. Utrip in čas sta pri tem nepomembna.
Takoj ko postavimo v igro čas, vstopi v igro, tudi utrip. Za krajši čas, potrebujemo višji utrip in imamo večjo porabo na enoto časa. Za daljši čas je dovolj nižji utrip in manjša poraba na enoto časa.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA