prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Damijan
Jackson,

najprej na splošno: ker vseh modelov valjda ne moremo poznati in stestirati, to za nas delajo drugi. Zadnja leta testira ekipa Poleta, tako da ne bi bilo slabo malce pobrskat po arhivih (spomnim se enega testa iz marca 2004 - še vedno dost uporabna zadeva, ker se večina modelov le "upgrade-a"; od takrat sta bila menda še vsaj dva testa); druga varianta ti je brskanje po spletu (google rad sliši na "running shoes" + review, zraven dodaj še kak "spring/fall 2005" ipd...), potem ugotoviš, kam približno spadaš glede na svoje tekaške interese (in tako ne kupiš 200g lahkih copatk za 10k dirke) in nazadnje še čekiraš, kaj od tega sploh imajo domače štacune.

Ti boš verjetno iskal nekaj, kar bo v imenu nosilo "trail". Ti copati so navadno robustnejši, težji (da so stabilnejši, so širši, vseeno imajo nek sistem blaženja; od tod teža), ponavadi niso ravno bele barve.

Tule link na dve izmed mnogih strani: http://www.runningtimes.com/shoes/05web/bypro/trail.htm
http://www.runningnetwork.com/productre ... index.html

Takole na pamet pa: Nike Trail Pegasus (Pegasuske so itak zelo hvaljen model na tem forumu), Nike Terra Sebec... Asicsa je bolj malo pri nas, Trail Mizunk še tudi nisem videl, za Pumo pa vem, da ima en oranžno-siv model in je takole na oko kar malo strupen... (že našel: Puma Complete Trailfox)... Sicer pa na tekmah v gorskih tekih vidiš še ogromno Salomonk. Kakorkoli, dobro izberi.
 ejackson
Glede na to da sem čisti rekreativec, ali je nujno da uporabljam robustne trail copate za tek po gozdu??? Ali obstajajo kaki vmestni modeli copat, t.j. lahki, a še vedno nudijo dobro oporo in imajo dober oprijem??? Hvala
Uporabniški avatar
 Damijan
Seveda ni nujno; v gozdu so lahko zelo spremneljive razmere: ko je gozd suh, itak lahko tečeš v čemerkoli, na mokrem in zaradi odpadlega listja bolj spolzkem terenu pa ti bo boljši oprijem prišel prav. Mislim, da so Nike Trail Pegasus ravno nekje vmes...
Uporabniški avatar
 admiral
ts čopova 14 hvala za nasvet :wink:

Aja, pa še nekaj. Test bi tudi opravil in me zanima, ce moram do Ljubljane ali se ga da narest kje blizje Kopru?
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
spremljajte Polet, v katerem bo kmalu tudi test terenski tekaških copat. ti pa ta terenski tek priporočam uporabo terenskih copat, neglede na to, ali si začetnik ali rekreativec ali karkoli, saj so copati delani za specifičen teren, s tem pa nudijo tudi določeno varnost pri teku in posledično tudi zadovoljstvo :!:
 lesko
Za vse tiste, ki kupujete tekaške copate naj povem še svojo izkušnjo. Pred letom dni sem kupil copate Nike Air ZOOM Miller F4. Ko sem ga dal na nogo in nekaj časa tekel, je bil občutek fenomenalen. Zelo lahek, zračen in zelo mehak copat, ki daje občutek, da resnično hodiš po blazini. Seveda včasih zavijem z asfalta na makedam... .....in glej ga zlomka, nekega dne sem se znašel dobesedno na tleh. Odprte zračne blazine v petnem delu so se predrle in tako so copati romali v smeti. Seveda moram povedati, da je tu šlo za zelo malo kilometrov. Drugič si bom najbrž omislil kaj bolj robustnega.

Pa še poceni niso bile!

LP Aleš
Uporabniški avatar
 Damijan
Lesko,

a si se pozanimal in poskusil reklamirati?
 lesko
Zdravo Damijan!

Sem se mal pozanimal, pa sem ugotovil,da bo težko dokazat da jih ˝nisem˝ (čeprav sem jih včasih, če je pot tako nanesla) uporabljal na kakšnih makedamskih kamnih ali po kakšnih gozdnih vejah. Lahko bi tudi uspelo, sam nisem mel neke prave volje.

Lp, Aleš
Uporabniški avatar
 poli
Zdravo!

Da še jaz pristavim moj pikrček :D . Sem pred nakupom novih superg. Moje dosedanje Pume so po letošnjem LM nekako nakazale, da bi bilo fajn jih zamenjat. Iščem nove in sicer za širši sprednji del podplata, težek sem 80 kg, za moje pojme nimam pronacije al karkoli že to je :shock: , rad pa tečem tako po asfaltu, makadamu, gozdnih poteh, stadion. Vsega je kar približno enako.
Ko sem bral dosedanje poste sem nekako prišel do zaključka da bi poskusil z Wave Rider ali pa Air Skylon. Pume več ne bi vzel ker je preozka.
Kaj poreče stroka? :roll: :P 8)

Hvala in lep pozdrav!

Poli :wink:
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
skylon je uredu samo za tartan in asfalt, wave rider je že boljša odločitev tudi zaradi teže in stabilnosti. poizkusi še new balance 1022 in 1023, širina 2E ali pa Reebok premier ultra, ki je v osnovi tudi širši copat.pozanimaj se, če imajo tudi pegasusa v širši izvedbi, ker obstaja, pa tudi letošnji je malo širši spredaj od lanskega :!: pa dober tek :)

Lp TS Čopova 14
Uporabniški avatar
 poli
hvala za odgovor. sedaj samo še čakam petek, da se zakadim v LJ in sprobam kak superg ali sto 8) :D :shock: :roll:

lp poli :wink:
Uporabniški avatar
 Cowboy
ts čopova 14 napisal/-a:spremljajte Polet, v katerem bo kmalu tudi test terenski tekaških copat. ti pa ta terenski tek priporočam uporabo terenskih copat, neglede na to, ali si začetnik ali rekreativec ali karkoli, saj so copati delani za specifičen teren, s tem pa nudijo tudi določeno varnost pri teku in posledično tudi zadovoljstvo :!:

a je test že bil objavljen :?: upam da nisem zamudil.
tud sam kupujem superge izključno za 'slab' teren (mokro, spolzko, blato, listje, ..) pa bi rad malo prebral.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
test je bil objavljen v tem poletu :) na zalogi imamo večino testiranih modelov, pa še kakšnega več :)

lp TS Čopova 14
Uporabniški avatar
 Fotr
ts čopova 14 napisal/-a:test je bil objavljen v tem poletu :) na zalogi imamo večino testiranih modelov, pa še kakšnega več :)

Ali imate mogoče tudi Adidas Nova TR številko 46?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA