prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 robter
puncka napisal/-a:torej, a obstaja kaj takega kar je simpl in pa meri razdaljo :?:

Obstaja nek števec korakov, ki ga daš za pas. Izračunaš dolžino koraka in lahko potem dobiš pretečeno razdaljo. Kolk košta nimam pojma ?
Uporabniški avatar
 MARUŠKA
Krapez napisal/-a:Lep pozdrav! Kdo ima izkusnje s RS200?

Nisem zacetniski tekac, za sabo imam kar precej km in veliko malih maratonov, gorskih preizkusenj, maratoh 4-obcin...
Zanima me, ce je z RS200 enostavno upravljati oziroma ce se da z njim planirati in opravljati treninge. NPR en dan naredis nekaj stopnjevanj... pa sprintov... gorskih etap... itn in ce to lahko kasneje analiziras na PCju? Oziroma koliko ti lahko pomaga pri treningih.
Hvala za odgovor

Lp, Sasa.

Pred kratkim sem kupila RS200sd. Zaradi vremena, je nisem še uspela dobro preizkusiti, pregledala pa sem vse funkcije, ki jih ura nudi. Ura se zelo enostavno upravlja, zraven pa dobiš še slovenska navodila. Nastaviš si trening (čas, hitrost, pulz...kar želiš). Ura ti v mirovanju izmeri VOmax in tvoj max utrip glede na leta višino in starost. Max utrip ti izmeri tudi dnevno, glede na tvoje počutje. Imaš tudi možnost, da si nastaviš tek v eni od športnih con (1-5).... kar veliko možnosti. Ko presežeš mejo, se oglasi alarm.

Foodpad-a pa še nism preizkusila.

Upam, da ga bom na Kraškem maratonu.
 Obivankenobi
robter napisal/-a:
puncka napisal/-a:torej, a obstaja kaj takega kar je simpl in pa meri razdaljo :?:

Obstaja nek števec korakov, ki ga daš za pas. Izračunaš dolžino koraka in lahko potem dobiš pretečeno razdaljo. Kolk košta nimam pojma ?

Števec košta okoli 6000,00 sit! :lol: Jaz ga imam in ga ne rabim več, tako, da ga lahko prodam po nižji ceni! :D :arrow:
Uporabniški avatar
 Krapez
Maruska,
hvala za informacije in mogoce se vidimo na kraskem maratoncku, takrat bom seveda ze z novim polarjem rs200 kot blisk drvel novim zmagam naproti... :D
Sasa.
Uporabniški avatar
 puncka
hm..števec korakov..zanimiva ideja, me pa zanima kakšno je odstopanje od realnosti (oziroma koliko človek v povprečju spreminja dolžino koraka)?
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla :wink:

Jest sem že parkrat kalibrirov food pot S1 na ŽAK -u, pa mi vsakič potem pokaže drug faktor kalibracije in jasno kasneje tudi razdaljo. :?: Ali ima kdo izkušnje s tem: ali je zelo pomembna podlaga - saj drugače jasno ne tečem po štadionu... :?:
Uporabniški avatar
 Primozs
Naj bi bilo odvisno od čevljev, podlage, tega, kako hitro tečeš (koliko pospeškov), itd. Najbolje, da ga imaš vedno na čevlju in ga ne snameš po končani vadbi. Lahko pa si narediš različne kalibracije in jih pred vadbo potem vpišeš.
Uporabniški avatar
 mazi
Hvala za odgovor... :wink:

Samo potem je treba imeti s sabo celo tabelco (glede na superge, teren...?!) pa še ni mi jasno kje naj opravim kalibracijo npr. za gozno pot...? :cry:
Uporabniški avatar
 barbarela
Meni je ali ''zmrznil'' ali je šla baterija... Polar RS200...upam, da ga ni konec. Ekranček je pomodrel.

Kako se resetira?

Baterija po mojem še ni šla saj ga imam šele dva meseca :shock: .

Tudi jaz nisem dobila slovenskih navodil in me kar malo moti.
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla!

Pritisneš vse štiri stranske gumbe naenkrat - in to je to... Baterija ti sigurno še ni mogla iti. :wink:

Kar se pa slovenskih navodil tiče bi ti jih moral zagotoviti prodajalec in mislim, da se moraš samo ponovno obrniti nanj! :!:
Uporabniški avatar
 marathon95
barbarela napisal/-a: Kako se resetira?

Mislim da je stranica 70. i tam piše kak se resetira.

barbarela napisal/-a: Baterija po mojem še ni šla saj ga imam šele dva meseca :shock: .

Isti problem je imao kolega i resetirao ga je, a sad mu javlja da je baterija prazna
barbarela napisal/-a: Tudi jaz nisem dobila slovenskih navodil in me kar malo moti.

Ja sam ih dobio, ali mi nisu potvrdili garanciju
Uporabniški avatar
 barbarela
Ojla,

ja vsi štirje gumbi in... :lol: deluje. Navodila pa tudi dobim po mailu. Hvala za pomoč.

Zdaj pa spet hitro en krog, kuža me že čaka. Sem pa ugotovila, da njegov ritem ustreza Polarjevem - kadar začne Polar piskat on že gotovo grmičke zaliva :lol: .

lp bar
Uporabniški avatar
 Krapez
:shock:
Zanima me, kako lastniki RS200 analizirate svoje treninge? Ali uporabljate kaksen software-program za PC? Jaz nimam nicesar... SVETUJTE... Kje naj najdem kak program? "Polar precision Performance" nima RS200 v bazi...
Lp, Sasa.
Uporabniški avatar
 Primozs
Lahko uporabiš PCCOACH in pa se mi zdi SportsTracker.
Uporabniški avatar
 bigk
Jaz uporabljam slovenski program Športni dnevnik ( http://users.volja.net/skarget9/index.htm ) in pa Polar Running Coach ( https://www.polarrunningcoach.com ). Prvi je sicer dobro zastavljen, vendar mu še veliko manjka do odličnega programa. Škoda je to, da ga avtor ne posodablja več. Drugi pa je uradna spletna stran Polarja in lahko posamezni tek preneseš iz ure v to spletno stran.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA