Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Vladek
Kaj te čaka? Trpljenje, boleče mišice, mogoče ti bo hudo v trebuhu....

Ampak, SPLAČA SE! Vsaj zame je občutek, ko po "ta velikem" pretečeš ciljno črto nepopisen. Posebej, če veš, da si dal vse od sebe, pa tudi če je čas slab.

Na enem od večjih maratonov so bili ob progi panoji z napisi, ki so vzpodbujali maratonce. Na enem je pisalo: Kakšne je razlika med velikim in malim maratonim? Veliki maraton!

Aja, kot so omenili predhodniki, enkrat na teden 30-35 km, pa še enkrat kakšnih 18 km, pa bo. Zadnji 30+ km pa naj bo 14 dni pred LJ.

Se vidimo v LJ
lp
Uporabniški avatar
 alfamann
Tudi jaz menim tako-kar bo pa bo!!! Bom probal preteči to razdaljo. Prvič! Se vidimo v Lj. :oops:
Uporabniški avatar
 areh
Kje se lahko pusti avto na dan maratona, da se ne bi preveč gužval? Pa to napište tak, da se da se da razumet, tudi če si s Pohorja doma :lol: !
LPA
Uporabniški avatar
 raziskovalec
areh napisal/-a:Kje se lahko pusti avto na dan maratona, da se ne bi preveč gužval? Pa to napište tak, da se da se da razumet, tudi če si s Pohorja doma :lol: !
LPA

Predlagam ti parkirišče Tivoli, se ravno ogreješ do starta.
Uporabniški avatar
 areh
To je pred halo Tivoli?Koliko imam potem do štartnega prostora?
lpA
Uporabniški avatar
 MihaPR
5 minut. Samo pazi, bo gneča.
Uporabniški avatar
 Moki
Od tivolija pa do štarta imaš največ 10 min, če se boš ogreval pa gre lahko dosti hitreje, ne boš pa tam osamljen, saj tam parkira mnogo tekmovacev.

Lpm

ups.... vidm da me je že Miha prehitel
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Jaz sem do sedaj še vedno parkiral pred Tobačno (oz. pri Jelinčiču), pridem kako urico prej, do štarta je 5 minut, ponavadi se je dalo dobiti prostor še do 30 ali celo 20 min pred štartom, pa tudi pozneje, če si dovolj siten... je pa vsako leto večja gužva, tako da priporočam prihod vsaj dobro uro prej, če ti pokrajina ni domača, pa raje prej!
Uporabniški avatar
 raziskovalec
DuleKTKV napisal/-a:Jaz sem do sedaj še vedno parkiral pred Tobačno (oz. pri Jelinčiču)

Ja, DuleKTKV pod pogojem, da so ljubljanski redarji milostni, je to idealno mesto, sicer pa se tam dobiva listke.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Ljubljanski redarji so, kot kaže, športno navdahnjeni na dan maratona in nas pustijo pri miru :cast1: , upam, da bo tako ostalo še naprej :)
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ljubljanski redarji ob nedeljah ne delajo :)
Uporabniški avatar
 Bosti
Živjo!

Jaz mam najprej vprašanje, če se lahko nepolnoleten prijaviš na 42km?
Za 21km sem prepričan, da se lahko, ker sem že videl velik prijavlenih na uradni strani LM.
Str sm sicr šele 16 let (pa tri mesece :wink: ), tečt sm pa začeu bol intenzivno šele na začetku avgusta.
Sicr sm že seznanjen z napori, ker sm že od majhnega veliko turno smučou (to pomen hoja tudi po 7ur ali več na dan-sicer ni tek, ampak smučke na nahrbtniku vseeno otežujejo vse skupi).
Pred kratkim sm se že hotel prijavt na 21km, ker sem jih pretekel že kar nekajkrat, ampak kmalu sem ugotovil, da bi šlo tudi dlje...
Tako, da sem pred nekaj dnevi pretekel približno 30km, potem pa me je ''zvila'' lakota, to pa naj ne bi bil problem, če bi imel kakšno energijsko ploščico pri sebi.
Tako, da me zanima (podobno kot Anžeta) če je to dovolj in če bi zmogel priti do cilja v času približno 240-250min.

P.S. na 21km laufam približno 1 uro in 50 min., če pa varčujem z močmi pa 2 uri

lp
Uporabniški avatar
 MihaPR
Kategorije so od 18 let naprej.
Svetujem ti, da kar pokličeš, ti bodo najbolj zagotovo povedal :)
Uporabniški avatar
 Bosti
no sj to sm že razčistu...
lahk grem ampak tkoaltko mislm d bom šou raj na 21ko :lol:
Uporabniški avatar
 incic
naj še jaz povem svoje mnenje

star sem 18let in treniram kar aktivno atletiko (srednje proge)
pri 16letih me je nekaj pičilo pa sem šel v Radencih na 21
Bil sem dokaj v dobri formi 10km 37min.... ampak po 15km pa sem mislo da bom umrl 1:22 z tem da sem bil v 18km v taki krizi da sem laufal 6,5min/km

pod vse te muke se lahko podpiše nora glava.
nemrem rečt da se mi je tek zamero ali kaj takega ampak več kot 10km na tekmi še nekaj časa nemislim laufat. (trening je drugo)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA