prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 žine
ni blema: http://www.oziexplorer.com/ ampak ti svetujem, da pogledaš po emule ali kaj podobnega. Potreboval boš tudi skenirane in kalibrirane karte.
lpŽ
 ŽULJ
Bravo, Pegaz. Obvladaš. :D
 zappa
žine napisal/-a:Drugač pa je tukaj ena zanimiva alternativa temle tadragim igračkam: http://www.silvacompass.com/accelerator.html za borih 60$ obljubljajo 95% natančno meritev razdalje. Pa čez Amazon se da kupit!
lpŽ

Ta zadeva izgleda kot ena velika natega, če mene vprašaš. Prepričan sem, da akcelerometri pritrjeni na zapestje (ura na roki) delajo bistveno MANJ zanesljivo kot tisti na stopalu (footpod). Drugače res ne vem, zakaj bi Suunto, Polar in Garmin dejali accelerometre v footpod namesto v uro na roko. Nihanje noge pri teku je vsaj približno enakomerno, pri roki veliko manj. Pri roki je veliko več motenj (se popraskaš, sežeš po bidonu, komu pomahaš itd.), pa še gibanje zapestja je pri teku v manjšem območju kot pri stopalu, torej so tudi pospeški manjši in zato manj točno merljivi.

Ta zadeva očitno tudi nima prav nobene laufarske funkcije, še merjenja utripa ne.

A ni tako, da mi iz SLO prek Amazona ne moremo kupovati nobenih elektronskih igračk? Prek Amazona UK se že ne da.
Uporabniški avatar
 si05400
Pozdrav

Prebiral sem Polarjevo razlago o različnih korakih šprinta, teka in hoje. Ter obliki poti noge.
Sam se strinjam, da je vse to res, osebno pa menim, da vse naprave razen GPS, štejejo korake in poleg tega malo dražje/Polar, še analizirajo frekvenco koraka. Večja kot je frekvenca hitreje tečeš. Potem pa to pomnoži s povprečno dolžino koraka, ki ga ponavadi sami umerimo.

Podobna urica je na voljo tudi v Intersportu in ni draga.

Sam uporabljam Nike+iPod. Muzika + monitor hitrosti in web podpora teku.
Če imate iPoda je zadeva ugodna dodatnih 6.000 sit in hop na cesto.
Pa ni nujno, da imaš Nike superge. Fižol si namontiraš na supergo, da ga ne zgubiš pa je.
Sam sem to tako uredil

LP Andrej
Uporabniški avatar
 alfamann
Halo.Postal sem ponosni lastnik 305.Zdaj pa bi prosil za nasvete kako se najlažje upravlja z njim? Malo se že poigravam z njim. Prosil bi še, če ima kdo SLO navodila. Hvala.
Uporabniški avatar
 pegaz
Javi se na temi Garmin Forerunner 305. Vsi lastniki (in potencialni lastniki) imajo to temo označeno in jo spremljajo.

LL, Pegaz :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA