Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 zdejan
Tudi jaz pri dolgih tekih nad 1,5 ure uporabljam dve plastenke 0,5 l, pa ni potrebnih nobenih dodatnih uteži. Bi pa raje tekel brez, če bi se dalo.
Uporabniški avatar
 pementos
Zdravo,

na Runners Worldu sem enkrat prebral klanek o treningu za tiste, ki nimajo veliko casa. Trening je trajal 30 min z 5-10 min za ogrevanje, 10-15 minut hitrega tempa pa 5-10 minut za sprostitev. Članka nisem nasel ampak, če se malo potrudiš mogoče tebi bo uspelo.

Mitamit napisal/-a:Živjo !

Prosim za nasvet ali dva.

Vsak dan tečem približno pol ure. Po asfaltu, na ravnem in navhrib. Rad bi še dodatno izboljšal kondicijo, a nimam časa (niti poti) za daljšo progo, zato sem razmišlal o nabavi utežnih trakov ali jopiča.
Zanima me ali ima kdo izkušnje s temi rečmi, kako se obnesejo in kaj nabavit ?
Uporabniški avatar
 lukkka
Anina - probaj tako, mislim, da ti 0,5kg ne more narediti nobene škode, mislim pa, da prav tako težko, da bo od tega kakšna vidna korist. Poskusi - praviš, da ne maraš sklec...
Ko si imela 25kg več, si sama sebi verjetno govorila tudi, da ne maraš teka, ali pa da bi tekla pa ne moreš, ipd. V življenju je pa vedno tako - če hočeš doseči kaj drugega, oz. se premakniti na višji, boljši nivo, moraš ponavadi delati ravno tiste stvari, ki ti ne pašejo...
Ne vem kok rabiš časa, da narediš npr. 20 sklec? Mislim, da je to v vsakem primeru manj kot minuta. Zjutraj preden greš umit zobe in zvečer preden se uležeš...
V vsakem primeru, pa veliko volje in vztrajnosti ;)
Uporabniški avatar
 lukkka
Anina - probaj tako, mislim, da ti 0,5kg ne more narediti nobene škode, mislim pa, da prav tako težko, da bo od tega kakšna vidna korist. Poskusi - praviš, da ne maraš sklec...
Ko si imela 25kg več, si sama sebi verjetno govorila tudi, da ne maraš teka, ali pa da bi tekla pa ne moreš, ipd. V življenju je pa vedno tako - če hočeš doseči kaj drugega, oz. se premakniti na višji, boljši nivo, moraš ponavadi delati ravno tiste stvari, ki ti ne pašejo...
Ne vem kok rabiš časa, da narediš npr. 20 sklec? Mislim, da je to v vsakem primeru manj kot minuta. Zjutraj preden greš umit zobe in zvečer preden se uležeš...
V vsakem primeru, pa veliko volje in vztrajnosti ;)
Uporabniški avatar
 lukkka
corto napisal/-a:- ne vem, kje je bilo kaj govora o tem, da je tek z utežmi primeren za šprinterje?

Mislim, da je pvesel, veselo povedal kako hitro šprinta, ko sname uteži.

Ne vem, koliko tistih tamočnih šprinterjev v zlati ligi laufa z utežmi - verjamem pa, da veliko časa preživijo na počepih, potiskih, ekstenziji, vajah za rit, meča... Kar si otežijo tek, je tako, da za seboj vlečejo gumo, ki si jo privežejo okoli pasu. Z utežmi? Dejmo rajš vprašat njih.
Pa zanimivo bi bilo vedeti koliko maratoncev z utežmi izboljšuje svoj tempo, oz. mogoče imaš podatek koliko se je tvoj čas izboljšal v treh letih?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA