vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Damijan
Ja, vem, da me ne bodo vklenili... ali pač?
Nalašč sem pretiraval, a vseeno: ko je frend to nardil,
je pa kelnarca dejansko stopila do njega... In sledili so srepi pogledi ostalih gostov.
Ko se pa nekdo hvali, da je vse slovenske tunele prefural z 250km/h,
pa požanje salve odobravanja. Tudi to je empirično dejstvo. Želim rečt,
da smo včasih bolj papeški od poglavarja... Kar pa se projekcij tiče: prejšnjo
soboto mi je dvoletnik skočil na cesto. Ma, saj veš, enega oblačiš, račun
plačuješ in... švist... ta malega več ni na očeh. Če bi se v tistem trenutku
pojavil en izmed dirkaških kretenov, ki bodo ob toplem vremenu kmalu
vpregli svojih 100 konjev in več, začeli navijati na 18000 obratih, da se jih
sliši do druge naslednje vasi... pa nič... Siromak pa bo plačal kazen, ker je
peljal 42 km/h. 2 preveč! In jaz, ker sem čik prižgal. Ki mi ga je prodala
ista država, ki zakone piše.
 klopotec
ZdravkoC napisal/-a:Zgleda, da se je ta tema fajn zagrizla, naslov pa kar vleče - koga? Ja nas, ki smo še v polpretekli zgodovini kadili. Jaz sem že med njimi (nami). Med vojno sem še kadil (partizanski vic).
i.

Zelo se strinjams teboj. Jaz sem se sicer odvajal malo drugače, ampak tvoja razlaga je prava. Nisem si pa mislil, da si ti kdaj kadil.
 darcy
Spadam med bivše, nehal po 15 letih - v prvem poskusu.
Takrat sem se začel ukvarjati s tekom in nikoli več pomislil, da bi kakšnega prižgal. Sem pa še vedno "bivši kadilec".
Poznam jih nekaj, ki so se po prenehanju zredili in so se raje kot k rekreaciji zatekli nazaj v kadilske vrste.

Pajo drž se v naših vrstah, ponoči pa namesto kave raje knjigo v roke.

lp Dare
Uporabniški avatar
 kustus
lp

tudi sam sem nehal pred 14 leti na današnji datum. prej kadil po cca 50 na dan potem pa čez noč nehal in nikoli več prižgal. SUPER to je bila moja prva zmaga nad seboj. druga pa ko sem začel z tekom in sedaj sem zasvojen z tekom veliko bolje kot nekoč.

:laola :TF) :laola
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

no tudi sama se lahko pohvalim da sem pustila pred parimi leti cigarete in sedaj imam namesto njih tek. SUPER
Uporabniški avatar
 AVI
Kakor tukile berem ste vsi že dolgo čas preživeli brez tobaka....no..sej ne vem če bi sploh povedal......sam sem zaključil to kariero pred nekaj tedni (natančnje pred dvema)...po skoraj 10 letih kajenja.....ampak ko tole berem imam še večjo voljo.....da mi rata......defitivno je pa vse v glavi......
Uporabniški avatar
 marčni zajec
"Prenehati kaditi sploh ni noben problem, sam sem to naredil že več kot stokrat"
(Ernest Hemingway)
Uporabniški avatar
 kustus
AVI napisal/-a:Kakor tukile berem ste vsi že dolgo čas preživeli brez tobaka....no..sej ne vem če bi sploh povedal......sam sem zaključil to kariero pred nekaj tedni (natančnje pred dvema)...po skoraj 10 letih kajenja.....ampak ko tole berem imam še večjo voljo.....da mi rata......defitivno je pa vse v glavi......

lp

seveda samo vstrajaj naprej SE SPLAČA ko ti bo težko se spomni na nas in videl boš da se da vse premagati tudi to da ga prižgeš. saj bo sam še mal zdrži in boš tako vesel kot smo mi. DRŽIMO PESTI IN MISLIMO NATE KO TI BO TEŽKO. NE PRIŽGI GA.
Uporabniški avatar
 Nadj@
AVI napisal/-a:Kakor tukile berem ste vsi že dolgo čas preživeli brez tobaka....no..sej ne vem če bi sploh povedal......sam sem zaključil to kariero pred nekaj tedni (natančnje pred dvema)...po skoraj 10 letih kajenja.....ampak ko tole berem imam še večjo voljo.....da mi rata......defitivno je pa vse v glavi......

CIAO

ne daj se vse se da če hočeš SE SPLAČA.
Uporabniški avatar
 Nadj@
marčni zajec napisal/-a:"Prenehati kaditi sploh ni noben problem, sam sem to naredil že več kot stokrat"
(Ernest Hemingway)

CIAO

VERJAMEM DA SE DA SAJ SEM SAMA NEHALA vendar ne nehaj 100x ampak za zmeraj !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uporabniški avatar
 marčni zajec
jaz imam do kajenja nek tak, recimo temu čuden odnos. nisem popoln nekadilec in tudi nisem pravi kadilec. včasih zraven kake kave ali pa kje v družbi si kakega prižgem, včasih pa tudi po kak teden nič. kaj vem, tak jemljem to kot eni cigaro recimo. za gušt. tem nekje okoli novega leta sem si eno škatlo kupil, pa imam še zdaj par čikov not. če pa bi skadil po škatlo na dan bi se pa grem stavit, da bi že nehal. (malo hecno se sliši, ne?) ampak dokler je tako se nekak ne sekiram pretirano okoli tega. je pa moja mama 45 let kadila. po dve škatli na dan. pa nič je ni zdravje matralo. lani januarja pa je lepega dne rekla: "ne bom več". in je nehala.
to je volja.
Uporabniški avatar
 Radolca
naj še jaz povem svojo kadilsko zgodbo:
Kaditi sem začel leta 2000 iz čistega firbca. Lani avgusta sem si na dopustu rekel, da bom prenehal s kajenjem. Res sem prenehal za cca 3 tedne. V tistih treh tednih sem ugotovil, da veliko lažje diham pri teku. Pa je prišla jesen in smo se s kolegi začeli dobivati ob petkih na rekreacijski košarki in ni hudič, da ne bi pred telovadnico enega prižgal. Pa sem spet nazaj noter padel. Sicer sem pokadil manj kot prej, prej je bila to ena škatla na dan, potem pa polovička ali celo škatla za tri ali štiri dni. Tudi v službi smo prenehali kaditi v garaži (zaradi zakona), tako da sem jih tudi v službi manj pokadil.
Prišlo je novo leto in sem brez kakršnihkoli obveznosti sam sebi dejal, da bom nehal, pa mi do sedaj uspeva, brez potrebe po cigaretih.
Kadil sem pa bolj malo z užitkom, bilo je, po domače povedano, "afnanje s cigaretom". Tudi potrebe po cigaretih nisem čutil. Ampak ko sem šel zvečer ven v gostilno, nisem mogel brez cigaret, sedaj pa ni problema biti v gostilni brez cigarete. Gledano s te plati, se lahko "zahvalim" kadilskemu zakonu :cast1:
Zato ker ne kadimo, pa raje katerega več zvrnemo :piti:
Šala!
Pozdrav!
Primož
Uporabniški avatar
 NaceM
Damijan napisal/-a:Ja, vem, da me ne bodo vklenili... ali pač?
Nalašč sem pretiraval, a vseeno: ko je frend to nardil,
je pa kelnarca dejansko stopila do njega... In sledili so srepi pogledi ostalih gostov.
Ko se pa nekdo hvali, da je vse slovenske tunele prefural z 250km/h,
pa požanje salve odobravanja. Tudi to je empirično dejstvo. Želim rečt,
da smo včasih bolj papeški od poglavarja... Kar pa se projekcij tiče: prejšnjo
soboto mi je dvoletnik skočil na cesto. Ma, saj veš, enega oblačiš, račun
plačuješ in... švist... ta malega več ni na očeh. Če bi se v tistem trenutku
pojavil en izmed dirkaških kretenov, ki bodo ob toplem vremenu kmalu
vpregli svojih 100 konjev in več, začeli navijati na 18000 obratih, da se jih
sliši do druge naslednje vasi... pa nič... Siromak pa bo plačal kazen, ker je
peljal 42 km/h. 2 preveč! In jaz, ker sem čik prižgal. Ki mi ga je prodala
ista država, ki zakone piše.

Če lahko malce karikiram. Tudi tisti, ki prevozi z 250 km/h tunele, je kupil bencin, od katerega bo imela država profit. Ampak... Trenutno edini, ki sem ga na lastne oči videl, da šiba z res nenormalno hitrostji (predvidevam, da med 180 in 200) skozi tunele, je bila POLICIJSKA PROVIDA! :D In tudi jaz sem že plačal kazen, ker sem peljal 53, ko je bila 50 omejitev (pa dobil 1 kazensko piko). Ko sem vprašal za toleranco pa je policaj rekel: "Danes tolerance ni.", medtem pa je en tip peljal mimo z vsaj 100 km/h, pa sem vprašal, kaj pa njega, pa je rekel... Da "On pa je prehiter." Ti to pove vse o odnosu države do državljanov.

Kar se pa kajenja tiče pa tako. Tale protikadilski zakon je TOTALNA BEDARIJA. Sem nekadilec (nikoli kadil) in tudi nisem hodil v lokale, ki so bili zakajeni. Kdor pa ne more funkcionirat brez cigarete in kave zjutraj, pa naj si ju za božjo voljo privošči! Bolje to, kot pa da zaradi svoje živčnosti najeda potem ves dan svoji okolici. Jaz sicer ne bi predlagal nič, ker nisem strokovnjak za to, ampak... Bilo bi pa fajn, če bi se nekadilci in kadilci enostavno FIZIČNO ločili v lokalih... Če se kak nekadilec najde, ko bi rad poklepetal tudi s kadilcem, pa... Naj izvoli, če vdihuje za to tak zrak, je pač to cena želje po čveku s kadilcem. Simpl as that...

Sam pa vsekakor podpiram vsakega, ki se je odločil nehati kaditi in že zaradi volje, da tudi resnično neha, si vsak posebej za to zasluži medaljo (če ne že pokala). !!!
Uporabniški avatar
 pajo
Metkamarjetka našel idealen čaj vsaj za zdaj: Poljub noči! Pred spanjem skuham počakam, da se ohladi pa žličko medu notr pa sem spal ko polh. AndrejaR za tisto zadevo zadolžil ženo njej je ta zadeva poznana in je res tako kot praviš: če je glava preveč polna vsega in ti misli uhajajo na vse strani... Torej čedalje manj težav in vse več razlogov, da se nadaljuje brez čikov še naprej.
Uporabniški avatar
 AVI
kustus, nadj@, hvala za vzpodbudo! :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA