Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 miroR
Težko pričakovani Radenci so za nami.Štartal sem na osebni rekord,ki pa mi ni uspel,zaradi težkih razmer ( močan veter,vročina ).Prvi krog (21 km )
sem tekel skupaj z IvanČ in mi je super uspel,tako kot sem planiral
1:34.09.V drugem krogu,pa mi je šlo vse po načrtu do 28 km,potem pa
je začel pihati močan veter v prsa in hitrost je začela počasi padati
iz 13,2 km/h na 11,4 km/h.Takoj sem videl,da ne bo nič z osebnim rekordom.
Tako mi ostaja še vedno rekord iz mojega prvega maratona izpred dveh
let prav tako iz Radencev.Glede na razmere, sem s časom neto 3:21:53
zadovoljen.Pač bo treba za osbni rekord še malo počakati.
Semjulu,pa se zahvaljujem za hladno pivo,ki me je pričakalo v cilju,ki mi
je zelo pasalo,pa še enkrat :toast: .

:lauf:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Maraton v Radencih mi (rezultatsko) očitno ni pisan na kožo. Že lansko leto sem imel težave, letos pa ni šlo. Samostojni solo tek na 42 km je očitno v teh pogojih bil prezahtevna naloga. Enostavno nisem našel tekača s pravim tempom in sem preveč nihal v tempu. Po končanem prvem krogu, ki je časovno celo bil v časovnem limitu, ki sem si ga zastavil (pod 1:55 neto), enostavno ni bilo več prave moči, čeprav sem na obratu le 500 m pred seboj videl OLE-ja, predvsem pa ne volje (pomanjkanje motivacije) za nadaljevanje v istem tempu, kje neki šele za načrtovan pospešek v drugi krog, tako da sem na 23 kilometru, tam kjer je slikala N@dja, enostavno zavil s proge v park in odstopil. Organizacija je bila brezhibna, postaje pogoste in založene.

Hvala Bojanu za organizacijo TF transfera, kosila in za zabavo na avtobusu.
Lepo se je bilo družiti z TF družbo in videti nekaj znancev. Prijetno je bilo tudi dvourno kopanje v termalnih bazenih.

Drugo leto pa zopet na 42 km. Dolg ostaja. Ta proga si enostavno zasluži, da jo odtečem tako, da bom zadovoljen. No po svoje sem bil zadovoljen tudi letos, da sem si zmogel priznati, da tokrat pač ne gre, da nisem zatrmaril in se tako uspel izogniti zanesljivi kalvariji v drugem krogu. Še vedno mislim, da je treba med tekom uživati, ne pa se do konca izčrpati. Zaposleni reševalci so bili jasno opozorilo, da ne gre pretiravati. Prvi odstop v tekaški karieri je bil prava odločitev.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 19 Maj 2008, 12:48, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 Classix
Wega napisal/-a:Za začetek zamudil štart potem pa je šlo kar dobro.

...in malo prehitro odšel proti domu. Ali pa sem jaz prepozno poklical. Ni važno :beer: imaš še vedno v dobrem.
Moje videnje...zadovoljen sem. Prvič sem zložil skupaj 10 K v kosu. Vročina in veter nista bila zaveznika, ne meni ne nikomur drugemu. Vzdušje odlično, družba odlična in na tem mestu vsem TF-jevcem velika hvala preprosto za to...ker ste.
Posebna pohvala bojanm-u kot organizatorju izleta in za dodatno porcijo praženega krompirja. Revanša velja. Pohvala tudi šoferju, kateri še zjutraj ni vedel kje so Radenci, potem pa je na vsej poti tja in nazaj samo enkrat rahlo zašel...''po Bogu, što vam je to garmin press...''
Čudovit dan je bil!

Prijetne in uspešne dneve vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 zdejan
Meni ni šlo vse po načrtih. Zgleda da sem bil utrujen, vroče mi je bilo, veter je pihal, pa klanci so bili na 10 km. Pričakoval sem osebni rekord, vendar nisem poznal proge (sem mislil da je ravninska). No po prvem km sem že videl, da nič ne bo s tega. Vendar vidim, da je druge tudi mučilo, ne samo mene. Najbolj sem fasciniran nad startom Tae-ta, ki ga je ob startu kar katalputiralo, jaz pa sem lahko samo gledal, kot da bi stal na mestu. Četitke Jozet-u za tretje mesto v kategoriji na maratonu. Zahvaljujem se vsem navijačem, ki so v ciljni ravnini ob mojem sprintu glasno navijali zame.
Uporabniški avatar
 wxy
Wega napisal/-a:Za začetek zamudil štart potem pa je šlo kar dobro. Ni mi sicer šlo pod 2 uri ampak vseeno v redu.

Ista zgodba
Prvič v Radencih, zašli na poti do tekmovanja, štartali 9 min za ostalimi, rezltat pod 2 uri na 21 :oops: .
Uglavnem še bomo prišli!
 usmiljeni_brat
Tudi meni so se sfižili načrti po katerih naj bi za lahkotgo odtekel PB. Vse je bilo kul do desetega kilometra, potem pa v istem šusu ubijajoča vročina, močan veter in demotivacijska ravnina in tempo, ki se je prej držal okrog 4.30 je padel na 5.00 in kaj kmalu je bilo jasno da z rekordom ne bo nič. Na koncu sem fasal še grde žulje na podplatih, ki si jih ne znam razložit. Uvrstitev v prvo tretjino tekačev je lepa tolažba in dokaz da sem glede na razmere odtekel dobro. Ljubljana mi nekako bolj ustreza če sem povsem iskren.
Nekaj kritik oragnizatorjem. Redarji so bili zmedeni in so me najprej poslali v slepo ulico, kjer parkiranje ni bilo možno, na drugem parkirišču sploh nikogar ni bilo, tako da sem v lastni režiji našel čuden kotiček pod jablano. V startno vrsto za 21 Km so se vrinili tekači na 10 Km, ki so se ustavili na startni črti, tako, da sem se moral najprej močno prerivat, da sem sploh lahko startal in posledično sem izgubil dve minuti in nekaj živcev že na štartu. Drugače je bila organizacija dobra, še posebej velike pohvale za število in založenost okrepčevalnic.
Uporabniški avatar
 pajo
Zamudil štart za 7 min moj prvi tek na 21km in izpolnil svoj plan - priti na cilj na nogah ne na RITI! Hvala vsem za dobro družbo in spodbujanje,organizatorju za dovolj napitkov ob progi drugače ne vem kaj bi bilo. Pogoji pa taki, da se sigurno vrnem še bolj motiviran in kar je najbolj pomembno VELIKO bolj pripravljen kot sem bil včeraj.
Očitno se danes v Prekmurju obeta nekaj dežja - mater je smrdelo ko smo tekli mimo vseh teh njiv - sem mislil, da okrog kupa gnoja tečem v krogu :shock: .
Nazadnje spremenil pajo, dne 18 Maj 2008, 11:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 bobr
Kot ste že mnogi premalo poudarili, vremenski pogoji so bili extremni v primerjavi z drugimi teki. Vsekakor težko vreme z veliko vetra otežuje kako željo po PB. Tako se nisem približal moji letošnji veliki želji doseči čas 1:30 na polovički ampak sem se kvečjemu oddaljil od te želje.
Z mukami in kar nekaj hoje med tekmo sem vseeno stisnil z časom nekaj čez 1:35. Presenetljivo le 25 sekund za obivankenobijem :shock: :oops: (boris ne pozabi na jesenski revanš :ignore:).

Organizacija teka je bila vrhunska kot se spodobi za Radence. Ne vem če ste slišali organizator je imel kar 800 ljudi v pogonu za uspešno izvedbo dogodka! Ni čudno da je bilo vse BP.
Prevoz z busom super kot običajno. Bojan hvala za organizacijo in zabavne vložke med vožnjo :lol:. Le preveč časa smo se zadržali v Radencih.
Vsem skupaj ki ste tekli čestitke 8)
Uporabniški avatar
 tae
Po treh straneh prispevkov, bom sedaj še sam prišel na svoj račun.

Tek v Radencih ima zame posebno mesto. To je zaenkrat edina tekaška prireditev, na kateri sem bil letos že tretjič. Prvi moj uradni tekmovalni tek je bil prav tu, to pomeni, da sedaj tečem ravno 3 leta.

Vstati sem moral že 4:30, kar je zame praktično sredi noči in glih za glih sem še ujel TF bus za Radence. Vožnja do tja nam je hitro minila, čeprav moram priznati, sem bil malo živčen in zato ne preveč zgovoren. Vmes me je že poklical "sotekmovalec, soborec, konkurent, izzivalec" INOT, da sva se dokončno dogovorila kje se dobiva.

V Radencih sem pred tekmo med iskanjem Inota še poziral klatežu. :D

Časa je še dovolj, malo tekanja, malo sprehajanja, wc v hotelu in to je to.

Postavim se na koncu vrste polmaratoncev in maratoncev. Ko so štartali, se z njimi premikam naprej in si priborim prostor v drugi vrsti za 10-ko in 5ko. Iščem Inota s pogledi, množica je velika, nakar me on pokliče. Oddahnim si. Lahko bova štartala skupaj, kot sva bila dogovorjena. Kmalu odštevanje od 10 do 0 in gremo gasa. Tokrat ubral naslednja pravila taktike, katera sem se držal:
- Ne začni prehitro
- Teči vzporedno z Inotom ali celo za njim, naj on diktira tempo (v Umagu me je vodstvo čez progo na koncu stalo poraza)
- Na postojankah se ne smem nič ustavljati (iz varnostnih razlogov sem imel v roki kar 2,5dcl flaško)
- Na koncu pospeši in zmagaj :arrow: no to slednje ni uspelo, ker Inot ni spustil tempa in tudi jaz nisem mogel pospešiti.
Tekla sva res celo progo skupaj in če se prav spomnim naju ni prav nihče prehitel, le midva sva druge. Časovnih ciljev nikakor nisva dosegla (prva želja pod 40 minut, druga celo pod 39). Menda je bilo 27°C + veter, ki te ustavlja. Na koncu sva bila po mojem lahko oba zadovoljna s tekom, jaz zase priznam, da nebi mogel hitreje.
Uradno je proga dolga 10km, ura Garmin forrunerr 50 mi je s foodpodom namerila 10,59 km, resnica je verjetno nekje vmes.

KLATEŽ, a nisi ti enkrat že to objavil in zmeril to desetko z GPSom ??

Z absolutnim rezultatom pa sva kljub vsemu lahko zadovoljna. Inot 11. mesto, jaz pa 12. od več kot 400 tekmovalcev na tej razdalji.

Po tekmi sva nazdravila s teranovim likerjem in skupaj ob progi gledala in navijala še za ostale tekmovalce.

V Radencih smo se potem zadržali še do 18h popoldne, domov v Kamnik sem prišel okoli 22h zvečer že kar pošteno utrujen.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
usmiljeni_brat napisal/-a:Tudi meni so se sfižili načrti po katerih naj bi za lahkotgo odtekel PB. Vse je bilo kul do desetega kilometra, potem pa v istem šusu ubijajoča vročina, močan veter in demotivacijska ravnina in tempo, ki se je prej držal okrog 4.30 je padel na 5.00 in kaj kmalu je bilo jasno da z rekordom ne bo nič...

popolnoma enaka zgodba pri meni.
nadaljevanje je bilo tako, da sem se potem na enem 13km na postaji ustavil in počakal hano in potem sva skupaj odtekla do konca. na vsaki postaji sva si privoščila pravi piknik. glede na to, da jih je bilo toliko in da so vse bile bogato obložene, je to kar malo trajalo. do cilja sva potrebovala točno 2 uri. na predzadnjem rondoju sva celo nekaj razmišljala ali naj malo pospešiva, da bo pod 2 uri, pa je bil odgovor enoglasen: "ehhhhh, brezveze". potem sva v cilju iskala poškodovanega nenadab, ki je baje odstopil, ampak ga nikjer ni bilo. nas je že začelo skrbet. proti cilju se je ravno bližal prvi kenijec in smo ga šli pogledat. pa se je namesto kenijca prikazal nenadb in zmagoslavno pred njim prikrumpal v cilj. na četrtem km se je ustavil ker ga je spet začela bolet noga. in ker se mu ni dalo 4 km samemu nazaj hodit, jih je raje počasi 17 do konca odtekel.
...in "zupaniči" so šli na pizzo.
Uporabniški avatar
 bobr
Nekaj slik z vidika pred in po teku je tukaj.

Prva od mnogi sekretnih postojank na poti:
Slika
Neuspel poskus atentata na Lauferja :lol::
Slika
Nazadnje spremenil bobr, dne 18 Maj 2008, 20:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Susanne
Odtekla kar solidno 21setko, le kaj bi bilo, če bi bili pogoji idealni.... :lol:
Organizacija odlična, prašiči me niso motili, je pa bil tudi prijeten vonj po pokošeni travi prisoten. A tega pa ni nihče zaznal?
Edino Timing je tokrat malo pešal. Mojega rezultata sploh ni :cry: . Še dobro, da sem si ga sama merila.
Bojan (na busu sva ugotovila, da sva v sorodu) hvala za organizacijo prevoza in kosila. In pa seveda čestitke vsem :TF) :laola .

P.S. A bo kdo kaj slik naložil? :hack:
Uporabniški avatar
 miro
Še moja zahvala Bojanu in Urošu,za organizacijo skupinske prijave in prevoza!
Upam, da bosta še naprej aktivna!

Lp Miro
Uporabniški avatar
 iverson
Prvi maraton je za mano. Na štart prišel ravno 2 minute prej. Tako da sem imel že kar velik pulz. Pok pištole in začelo se je. Zaradi vročine in vetra sem užgal taktiko da se rajše šparam in pridem do cilja kot pa da me pobere nekje v drugem krogu. Polovička je bila uspešna, malo po obratu srečam še pajka ki teče proti cilju.
Nato začnem postopoma prehitevati tekače, nekateri so bili že kar pošteno izmučeni. Ko sem prišel na ravnino pa se je začelo, močan veter ter krč v levo meče. Pri 35km stegnem, gremo naprej. Do 38km vse uredu, nato pa se je začelo. Krči v obeh nogah, malo shodim nato naprej. Pri zadnji postojanki krč v stegno, malo stegnem in gasa naprej proti cilju. Prehitim še nekaj tekačev nato z enim od tekačov ujameva skupen tempo in odtečeva zadnjih par 100m. Ko mu povem da je to moj prvi maraton, me res prijazno spusti naprej. Ko pospešim me spet zgrabijo krči. Tako sem prišel čez cilj ko kakšna raca :D . Čas na koncu 3:59, ter četrto mesto v mladinski kategoriji.

Vse pohvale organizatorjem dobro, pripravljeno vse skupaj. Ter res drži to da prvega ne pozabiš nikoli... To je res poseben občutek :!:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA