prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Loni
A ne pustiš v tem primeru enostavno pasu doma, pa je zadeva rešena?
Uporabniški avatar
 Jančika
Podmornik napisal/-a:Drugo vprašanje pa se nanaša na uporabnost, nerodnost, odličnost,.... okvirja na dotik za uporabo ure. Se obnese?

Na kratko: se! :D Na prvo vprašanje pa ne bi vedela odgovora.

Aja, mene pa zanima, kje se da pogledat stanje baterije, ne da bi uro priklapljala na polnilec? Enkrat sem nekaj sem pa tja klikala in mi je čisto nepričakovano pokazalo stanje baterije, potem je pa izginilo in mi je totalna skrivnost, kje se to pogleda??? Pa ne to, ko ti pokaže samo do sebe, da je baterija skoraj prazna. Ne - procente mislim.
Uporabniški avatar
 Jančika
Loni napisal/-a:A ne pustiš v tem primeru enostavno pasu doma, pa je zadeva rešena?

Loni, jaz sem to razumela tako, da če nimaš pasu in je GPS vklopljen, ura avtomatsko ves čas išče stik s pasom, ki ga ni, in za to porablja energijo :?: .
Uporabniški avatar
 Loni
Saj zato jaz tudi sprašujem, ali je to res ali ne?
Uporabniški avatar
 klatez
Jančika napisal/-a:Aja, mene pa zanima, kje se da pogledat stanje baterije, ne da bi uro priklapljala na polnilec? Enkrat sem nekaj sem pa tja klikala in mi je čisto nepričakovano pokazalo stanje baterije, potem je pa izginilo in mi je totalna skrivnost, kje se to pogleda??? Pa ne to, ko ti pokaže samo do sebe, da je baterija skoraj prazna. Ne - procente mislim.

Ko imaš uro, se čisto na kratko kjerkoli dotakneš ohišja ("potapkaš"). :wink:
Uporabniški avatar
 klatez
Jančika napisal/-a:
Loni napisal/-a:A ne pustiš v tem primeru enostavno pasu doma, pa je zadeva rešena?

Loni, jaz sem to razumela tako, da če nimaš pasu in je GPS vklopljen, ura avtomatsko ves čas išče stik s pasom, ki ga ni, in za to porablja energijo :?: .

Če je to res, potem po moje enostavno izklopiš HRM.
Jaz imam uro nastavljeno v angleščini in je je pot takšna:
Menu :arrow: Settings :arrow: ANT+Sport :arrow: Accessories :arrow: HR Monitor :arrow: Enabled :arrow: No

Čeprav tega, da bi se zato baterija hitreje praznila, še nisem zasledil.
Po tej logiki bi se morala moja 405t-ka hitreje prazniti tudi, ker imam še nastavljen (uparjen) senzor za kadenco za kolo.
Pri teku ga seveda ni zraven, pa nisem opazil, da bi se baterija kaj prej praznila.
Nazadnje spremenil klatez, dne 22 Jan 2009, 21:43, skupaj popravljeno 3 krat.
 Podmornik
klatez napisal/-a:
Jančika napisal/-a:

Če je to res, potem po moje enostavno izklopiš HRM.
Jaz imam uro nastavljeno v angleščini in je je pot takšna:
Menu :arrow: Settings :arrow: ANT+Sport :arrow: Accessories :arrow: HR Monitor :arrow: Enabled :arrow: No

Čeprav tega, da bi se zato baterija hitreje praznila, še nisem zasledil.
Po tej logiki bi se morala moja 405t-ka hitreje prazniti tudi, ker imam še nastavljen (uparjen) senzor za kadenco za kolo.
Pri teku ga seveda ni zraven, pa nisem opazil, da bi se baterija kaj prej praznila.

No, takšen odgovor sem iskal. Možen je torej izklop HRM v menujih in s tem tudi manjša možnost, da bi ura skozi iskala le-tega in zaradi tega porabljala energijo.

Odločam se namreč za to uro in iščem karseda največ opisov dobrih in slabih strani forerunnerja, da vidim ali je to to.
Uporabniški avatar
 Loni
Klatež, kako se ti pa kaj obnese kadenca za kolo? To imam še namen kupiti, ampak čakam, da dam spet bicikel iz garaže :lol:
Uporabniški avatar
 klatez
Kako se obnese, še ne vem, ker sem ga kupil pred zimo in od takrat še nisem bil na kolesu.
Sem ga samo zmontiral in preizkusil v garaži.

Sicer pa ga kolesarji uporabljajo tudi s kolesarskimi garmini (modeli edge) in zadeva deluje.
Je fajn, ker je vse brezžično. Je tudi merilec hitrosti, ki pa deluje samo, če imaš GPS na uri izklopljen.

Na začetku so bile neke težave s samodeljnim izklapljanjem tega senzorja v primeru, če si se ustavil in nekaj časa stal na mestu.
Ampak to so rešili z nadgradnjo softwara za FR405.

Priporočena cena pri nas je 59€:
http://www.garmin.si/view_product.php?p ... &cat_id=70
Uporabniški avatar
 ales
Tudi mene ste nahecali, da sem si omislil (še) to igračko..

A zaenkrat nisem prav nič navdušen. Moja 301ka je bila bolj robustna in lažje sem preklapljal med zasloni. Še una moja gromozanska GlobalSatova 615ka je bila tozadevno boljša(OK, tam tko nimaš kaj dosti nastavljat..)

A najhuje sedaj mi je to, da sploh ne vem kako naj grem samo tečt z uro. Vedno hoče nek vnaprej določen trening-dolžinski, po pulzu, intervale, kr neki.. Seveda bi rad, da se mi pretečena razdalja zabeleži.

Mi je tkole lažje, k da vsakega posebej na ZS morim..

BTW:a pride kdo tečt v nedeljo na neobstoječo prireditev v Vrbo?
 spela*
ales napisal/-a:A najhuje sedaj mi je to, da sploh ne vem kako naj grem samo tečt z uro. Vedno hoče nek vnaprej določen trening-dolžinski, po pulzu, intervale, kr neki..

Določiš razdaljo 42,2 km, čas 2:59, pa greš. :D

(Ne dvomim, da ti bodo drugi bolj resno odgovorili, jaz ne znam, ker nimam še nobene take igračke doma. Če pa kdo po razumni ceni prodaja kaj uporabnega in delujočega, bom pa razmislila o nakupu.)
Uporabniški avatar
 Loni
ales napisal/-a:A najhuje sedaj mi je to, da sploh ne vem kako naj grem samo tečt z uro. Vedno hoče nek vnaprej določen trening-dolžinski, po pulzu, intervale, kr neki.. Seveda bi rad, da se mi pretečena razdalja zabeleži.

Izklopi vse te funkcije, pa bo šlo, jaz sem tudi na začetku nonstop tekla z virtualnim partnerjem in je bilo prav duhamorno vse tisto moje zaostajanje za tempom, pa za razdaljo, pa pulz je bil nekje pod Triglavom...
Uporabniški avatar
 klatez
ales napisal/-a:...A zaenkrat nisem prav nič navdušen. Moja 301ka je bila bolj robustna in lažje sem preklapljal med zasloni. Še una moja gromozanska GlobalSatova 615ka je bila tozadevno boljša(OK, tam tko nimaš kaj dosti nastavljat..)

Ja, za "bezel" rabiš nekaj časa da se navadiš.
Predvsem v mrzlem in vlažnem vremenu ga je bolje zaklenit.
Je pa 305 boljša, 405 pa lepša. :wink:

ales napisal/-a:...A najhuje sedaj mi je to, da sploh ne vem kako naj grem samo tečt z uro. Vedno hoče nek vnaprej določen trening-dolžinski, po pulzu, intervale, kr neki.. Seveda bi rad, da se mi pretečena razdalja zabeleži...

Ne razumem, kaj te muči.
Pritisneš na "training" na ohišju in se pojavi zaslon "iskanje satelitov".
Ko se to konča, pa "start/stop" in teči...
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA