prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 JAG
Najlepša hvala, saj zdaj ko si omenil se mi zdi da sem celo enkrat nekje prebral...:)
Uporabniški avatar
 TovarisMB
Jaz imam Forerunner50.Ker je s tem mojim tekom ratalo malo bolj resno bi si nabavil nekaj boljšega.Sem se navdušil nad Forerunner405 samo nekaj me moti:
sedaj,ko treniram v fitnesu si pri določenih vajah izklopim uro.
Ali se da 405 kako zaklenit,da do tega ne bi prihajalo???
Uporabniški avatar
 DAVID 08
TovarisMB napisal/-a:Ali se da 405 kako zaklenit,da do tega ne bi prihajalo???

Jp, lahk zakleneš tist obroček na dotik.
Uporabniški avatar
 TovarisMB
Tisto me ne skrbi,bolj gumbi ob strani.
Ti so za start in stop.
Uporabniški avatar
 Loni
Oba gumbka, ki te skrbita, hkrati pritisneš, pa zakleneš vse skupaj. :lol:
Uporabniški avatar
 klatez
TovarisMB napisal/-a:Jaz imam Forerunner50.Ker je s tem mojim tekom ratalo malo bolj resno bi si nabavil nekaj boljšega.Sem se navdušil nad Forerunner405 samo nekaj me moti:

Sem ti tudi na kolesarskem forumu napisal, da ne razumem, kaj te muči.
Tvoja vprašanja so zelo nejasna.

Ura se da ustavit in ponovno zagnat (ima start/stop gumb).
Kaj se mora zaklenit in do česa naj ne bi prihajalo?
 podviz
Verjetno off topic, a ne najdem bolj primerne tematike:

Ali mi lahko kdo pove, kako priti do (čimbolj točnega) GPS tracka Poti ob žici (okoli in okoli Ljubljane, cca. 32km), da 9.5.2009 ne bom imel pretiranih težav z navigacijo.

Hvala in lep pozdrav,
Gregor
Uporabniški avatar
 50cent
Oj klatež :wink: , verjtno je mislil, če obstaja kakšna podobna funkcija kot pri telefonih "zaklepanje tipkovnivce". Se je meni tudi že zgodilo na mojem FR50, da sem med tekom z zapestjem po nerodosti stisnil start/stop gumbek in se mi je štoparica ustavila jaz sem pa veselo tekel naprej . Je pa res, da je na FR50 ta gumbek start/stop zelo neposrečeno nastavljen.

Lp :)
Uporabniški avatar
 Biz
podviz napisal/-a:Verjetno off topic, a ne najdem bolj primerne tematike:

Ali mi lahko kdo pove, kako priti do (čimbolj točnega) GPS tracka Poti ob žici (okoli in okoli Ljubljane, cca. 32km), da 9.5.2009 ne bom imel pretiranih težav z navigacijo.

Hvala in lep pozdrav,
Gregor

Jaz sem šel zadnjič celo progo s kolesom + garminom, v pravilni (torej obrati smeri urinega kazalca). Dej mi pod zasebno pošlji tvoj email, pa ti pošljem gpx datoteko ali pa kml, kar rabiš. Samo cca. 200 m med Dunajsko in Slovenčevo sem šel po vzporedni cesti, pa od Slovenčeve do železniške proge tudi ne vem čisto točno, kje naj bi se šlo.

Sicer, če greš peš 9.5. na pot, ne bi smelo biti nobenih težav, ker bo masa ljudi, pa samo slediš drugim. Drugače pa je kar težko najti pot na parih punktih, sploh če greš 1) prvič, 2) s kolesom, 3) v smeri urinega kazalca. Mirno bi se lahko postavilo še cca. 10-15 tabel, pa bi bilo jasno, to niti ne bi bil strošek.
 Gregi
Pozdravljeni.... od mimovrste sem dobil reklamo, prodajajo GF 405 CX... je to kakšna izboljašana izpeljanka ali samo nov brani model (moder)?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Kolikor vem je razlika v barvi, dveh velikostih pasov, ki jih dobiš v paketu in boljšemu računanju kalorij. Če odštejemo zadnje, ki je posledica nadgradnje SW, je torej ista stvar za cca +100€.
Uporabniški avatar
 pementos
klatez napisal/-a:
TovarisMB napisal/-a:Jaz imam Forerunner50.Ker je s tem mojim tekom ratalo malo bolj resno bi si nabavil nekaj boljšega.Sem se navdušil nad Forerunner405 samo nekaj me moti:

Sem ti tudi na kolesarskem forumu napisal, da ne razumem, kaj te muči.
Tvoja vprašanja so zelo nejasna.

Ura se da ustavit in ponovno zagnat (ima start/stop gumb).
Kaj se mora zaklenit in do česa naj ne bi prihajalo?

Mislim, da je zelo jasno, kaj hoče vedeti. Vsaj meni se zdi tako.
Uporabniški avatar
 pementos
Poleg cene, a veste kakšne pa so razlike med Forerunner 405 in Polar RS800CX? Kolikor jaz vem lahko oboje uporabljaš za tek in kolesarjenje. Bolj me zanimajo izkušnje, ki ga imate z njima.
 luzr
@ klatez: Zaklepanje "gumbov" na občutljivem prstanu je mislil; zakaj se sprenevedaš ;)?

@ pementos: Poglej še temo o Polarju 800 oziroma 800cx. S kolesarskega vidika bosta verjetno o Garminu 405 povedala Loni in laufer.
Prednost 405 je v kompaktnosti, ker je gps vgrajen v uri. Resna pomankljivost pa višinomer, ki ni barometrični, ampak satelitski...
Po drugi strani tudi barometrični višinomer, kot ga ima Polar laže, če si na turi med spremebo vremena.
Ah, za razliko v ceni med izdelkoma dobiš dober kolesarski števec z višinomerom ali dva...
Če rabiš lep izpis poti (track), potem je 405 v prednosti.
Ako potrebuješ zanesljivo baterijo za nekaj dni neprekinjene uporabe v hribih, brez možnosti polnjenja baterije, potem je logična izbira 800cx.
luzr napisal/-a:Ako potrebuješ zanesljivo baterijo za nekaj dni neprekinjene uporabe v hribih, brez možnosti polnjenja baterije, potem je logična izbira 800cx.

Glede na to da študiram fiziko sem se malo ubadal s tem vprašanjem, "kako napolniti garmina na terenu" in glede na trenutno razpoložljive vire ni slaba ideja če se odpraviš kam za dalj časa, da si vgradiš kake manjše sončne celice na nahrbtnik, ki med rajžo pridno nabirajo in shranjujejo električno energijo, ki jo kasneje lahko spridom uporabljaš :wink:
Mogoče pa bo realizirana tudi opcija, da bo v prihodnosti v superge vgrajen piezzo element, ki bo ob stiku s podlago tvoril električni naboj. Danes mogoče znanstvena fantastika toda pustimo se presenetit 8)

Lp

Uroš
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA