prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Biz
Jaz uporabljam 405 za tek in kolo.

Za tek je super. Visoke stavbe in olistana drevesa ne motijo recepcije. GPS najde kar hitro, če daš uro na tla ali avto, ko išče satelite (od 10 do 60 s). Če imaš na roki ali na kolesu in se premikaš, potem traja in traja (lahko tudi 3 minute). Bezel je čisto ok, ampak tudi če ga ne bi bilo, ne bi bilo nič narobe. Je pa zaradi tega morda estetično bolj ugodna ura.

Kadar sem na kolesu ga dam na belanco. Za hitrost v tem primeru ni primeren, ker številke niso tako 100% pravilne v vsakem trenutku kot na navadnem števcu, za višino ravno tako ni bogve kaj prida, razen če bi bil na nizozemskem. :twisted: Za mojo rekreativno uporabo sicer zadošča.

Pač pa se višina popravi, ko preneseš podatke na računalnik (ne vem kako, ampak to se zrihta z vtičnikom za Sporttracks). Najbrž narisano pot primerja z višinskim zemljevidom ???

Časovno baterija zdrži čisto ok, ker dela 8 ur z GPS vklopljenim. V praksi bo najbrž kaj manj, ampak ne morem povedati, ker nikoli ne rabim tako dolgo. Verjetno tudi baterija opeša čez čas, ampak zaenkrat tudi tega ne bi mogel potrditi (imam šele pol leta).

Zdej je prišla izboljšana varianta ven (mislim, da sem videl sliko tudi v današnjem poletu), ki je tudi za plavanje, torej greš lahko na triatlon s tako uro, česar s 405 ne moreš. Poleg tega naj bi delala 20 ur. Cena je pa 300 EUR na internetu. Reklamiram, kot da bi bil zaposlen na garminu :roll:
 Rokm
Trenutno je v Hervisu akcija za Forerunner 405 HR, torej znižanje na 299€ se mi zdi, ali glede na to da je akcija lahko uporabim 15% bon za tekaško opremo ali ne?
 luzr
@Gregi: Laufer mi je omenil, da naj bi 405cx funkcioniral v zaprtih prostorih. Nepreverjena informacija.

@Pementos: Če te bo še kaj zanimalo, se kar oglasi. Tudi sam sem bil v dvomih kupiti cenejši G405 ali dražji P800 ter še nekaj alternativami...

@Rokm: Vprašaj v štacuni ;>. 12% bi šlo skozi. Razen, če dajo kaj več na tisto svojo vohunsko kartico...
 dr.fruc
Meni je ta ura zakon. Sploh zdej, ko se je Garmin Connect malo popravil in dela brez prekinitve. Edini problem, ki ga mam, da mi ne uploada avtomatsko, ampak moram it na garmin connect in dam pol tam upload iz seznama.

Mam pa eno vprašanje...Ko date ant+ usb stick ven iz računalnika, a ga sam ven potegnite? Al ugasnete prej ant agent? Ne vem, če je to občutljivo kot usb ključi?
Uporabniški avatar
 raf
kdaj daš ven tisit usb prenosnik za signal je čisto vseeno. meni se še ni na nobenem ključku zgodilo, da bi zaradi tega zgubil kake podatke pa čeprav računalnik vedno teži, da moram varno odklopiti opremo.
 Gorg
V zadnjem času (po nadgradnji SW na 2.30) pogosto opažam, da je z beleženjem nekaj narobe. To je predvsem očitno iz teka po stezi (slika) pogosto pa je tudi da mi med tekom npr. v 100 metrih zabeleži kot da sem jih pretekel 300, posledično je tudi hitrost veliko večja.

To se mi pred tem ni dogajalo pa zanima ali imate tudi vi take izkušnje?

Slika
 nena_r
OK, diskriminacija!! tale FR 405 in verjetno vse tele ure so narjene sam za moške ali pa za ženske z "močnejšimi kostmi". Včeraj sem si tudi sama šla ogledati tole igračko v upanju, da mi bo totalno pristajala za ta denar. In seveda ugotovila, da za mojo malo rokico to nikakor ni primerno... :cry: Čisto razočarna! Kaj naj pa sedaj? Kaj punce sploh uporabljajo??? Groza!! :? Seveda bi tudi jaz zadevo imela, ker šteje kilometre in je kompatibilna z dodatkom tudi za kolo... Obstaja kaj drugega, primernega za ta dva športa, ali pa vsaj za tek, pri katerem šteje kilometre in ti ni za sabo potrebno vleči še zadevo, ki je velika kot moja teniska :mrgreen: (drobne punce pač imamo običajno tudi majhne noge... :wink: ) Kak predlog? Kakršenkoli??
Nena
tudi sam sem ga nabavil in imam tanke roke (lahko ostalo podajo mnenje, ki me poznajo) in tudi mene kar fajn "žuli" na roki. Sicer pa ni to ura za vsak dan temveč je namenjena zgolj za treninge (no trudim se jo nosit kot navadno uro ampak ne cel čas). Sprva sem mislil da bo težja ampak me je prijetno presenetilo. Za tistih nekaj uric dnevno za trening pa se splača potrpeti, saj vsebuje vse funkcije ki jih potrebuješ za kvalitetno ovrednotenje treningov. Če je fejst hudo pa si ga lahko podložiš z mehko gobico (peno) in si ga tako zapneš (tole sem videl da ZdravkoC dela s svojim 305).
No pa da ti podam konkretno številko obseg mojega zapestja je slabih 16 cm...

Lp

Uroš
 nena_r
Uroš, hvala za vzpodbudne besede! obseg moje uboge rokice je cca 12 cm, tako da je ta ura res ena velika groza, ko jo dam na roke, najbolj me pa moti to, da pašček takoj ob uri ni gibljiv... čeprav po svoje imaš prav, pač malo potrepti, ampak mi res mal ni fore, da človek da celo premoženje, potem pa izgleda kot... :? ne vem, no, nekak me ni prepričala. sej težka ni ne vem koliko, to imaš prav, ampak vseeno bom še malo premislila. bi bila pa zelo hvaležna, če kdo ve za kako alternativo, ki bi tudi na "ročici" (ne roki) izpadla ok, pa ne mislim zdej barvo ali kaj podobnega, temveč samo nosljivost :roll:
 luzr
Tudi takega cenenega gumirano-plastičnega pasu se navadiš...

Boljše pasove ima Polarjeva serija 400 in 800. Ter Suunto t6 in t3. Tam je možno kupiti različne pasove, jih zlahka zamenjevati. Pasovi so lahko različnih barv in oblik. Obstajajo tudi tekstilni.
Prednost tekstilnih je, ker so nastavljivi po celotnem obsegu.
Podoben pristop je imel Ciclosport že pred desetimi leti...

V tisti akcijski ponudbi načeloma lahko izbereš kaketrikoli izdelek. Če je približno enake vrednosti ostala dva kupca ne bosta komplicirala... :wink:
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA