- 14 Okt 2009, 11:30
Mi smo pa skoraj zamudili na štart. V lokalnem šenčurskem glasilu Jurij ste imeli objavljeno,da je štart ob 15 10h. Ko smo se z Milanom in Iztokom odpravili z avtom proti Šenčurju,je bila pa že cesta zaprta. No k sreči nam je po krajšem prepričevanju redarja le uspelo priti na cesto.
Navijači so bili v glavnem prijazni le nek znanec mi je rekel, da mu delam sramoto!? Sem kasneje izvedela,da se je zelo jezil,ker ni mogel drv žagat zaradi teka. Potem sem pa še vidla eno žensko,ki je z avtomobilom čakala,da se odpre cesta. Je bila tako jezna,da je stopila iz avta in nadirala redarja kako si upajo zapret....
Veliko domačinov v tem koncu je še vedno prepričanih,da je treba bit doma pa delat.
Tu domačinke ne upajo čez dan ven iz hiše in teči,čeprav bi si želele. Naša soseda na primer teče le ponoči, da jo noben ne vidi.Zato jo sploh ne poznam. Podnevi tečeva le dve priseljenki. Že zato sem zelo vesela,da je bil ta tek speljan skozi našo vas,da se malo prelomi tale zastarela miselnost.
Glede makedama je bilo pa prav super,da je bil. Malo lužic in blata se prav spodobi za eno vaško tekaško prireditev.(Morda ideja za kakšen nov tek :Tek po blatu)
Drugače je bilo pa vse odlično kot so že zgoraj omenjali.Tudi majčke so videti kvalitetne. Družba krasna,pa obvezno drugo leto spet pridemo!