prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
jedrnat napisal/-a:
ris9 napisal/-a:Stara kost: ker imam rad statistiko itd itd bi te prosil, če je možno videti kako zgleda tole virtualni trener (predvidevam da grafi). Mogoče si pa še premislim ampak vseeno verjetno ne dokler bo imel polar ločeno GPS od ure.

LP

Novi Polar RCX5 ima virtualnega partnerja v funkciji RacePace (pove ti čas koliko prehitevaš/zamujaš glede na ciljni čas):
http://www.outdoorcomputer.eu/en/suppor ... enDocument

Meni recimo RC5X ni preveč všeč. Ima nekaj zoprnih pomanjkljivosti, ki jih ne bi pričakoval od Polarja. Pa imam načeloma raje Polarje.

Ne dolgo nazaj sem iskal če ima konkurenca kaj boljšega za triatlon in se je pojavil novi Garmin 910. Sicer tudi ne meri pulza med plavanjem, ampak saj v bistvu tega ne pogrešam (imam specialno uro za plavanje, ki ne stane niti 10% cene običajnih). Potem pa grem za hec malo gledat po forumih kaj si mislijo ljudje (pri nas in v tujini) in me je nekako odvrnilo, da je v rubriki vsakega modela Garmina bilo polnov postov o težavah z firmware upgrade. In sem rekel hvala lepa. Bom počakal še par let če je tako še vedno. Nekako nimam preveč tolerance za nedelujoče igračke. Če že dam par stotakov za zadevo mora laufat vedno in povsod, dokler ne crkne. Ne pa da crkne zaradi softwara. Pač moje mnenje.
Mislim, da nikomur od nas Garmin še ni zvijal roke in silil, da namestimo kakršnkoli upgrade...
Lahko živiš s tem, kar dobiš na uri ob nakupu in navadno ni težav. :D

Garmin z upgradi odpravlja določene težave in dodaja nove funkcije.
In ravno v tem je problem, da določene zadeve v praksi ne oz. drugače funkcionirajo.

Največji problem od vsega pa je ta, da ni mogoč downgrade.
Se spomnim, da je bilo pri starejših modelih (FR 301, FR 305,...) to mogoče.
Če si ugotovil, da kaj ne deluje vredu, si enostavno namestil nazaj prejšnjo verzijo.

Zato svetujem vsem, da nikoli ne namestijo nove verzije takoj, ko je na voljo.
Raje počakajte nekaj časa, da preboli vse otroške bolezni.
Drugače boste (ste) del velike garminove družine beta testerjev... :mrgreen:
Moram reči, da se nikoli nisem navadil nosit ure na tek. Imam en model sicer, ampak samo zato, da vidim koliko je ura, pa večinoma doma v predalu počiva. Je pa stara že preko 10 let :D Redno pa nosim zraven mobi, predvsem zaradi varnosti (predvsem tek po brezpotjih in gozdu...) kjer je pa že vse gor, tudi gps :)
Jaz sem pa ravno pred dnevi zamenjala baterijo na uri, z uro tudi že tekla (in jo torej čisto normalno uporabljala), šele potem pa ugotovila, da je po menjavi baterije čisto narobe nastavljen čas (in datum). :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA