prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 nana
ZdravkoC napisal/-a:Motivacija pa so novi copati predvsem za ženske, tako da se tega komentarja vzdržim. :wink:

Saj sem vedla... samo nove copate rabim, pa bo spet šlo :clap:
Uporabniški avatar
 RoKo
Nekje sem davno nazaj zasledil, da so delili kupone za popust teh copat. A ga mogoče kdo ima in ga ne namerava izkoristiti? Se priporočam.
Uporabniški avatar
 polpiskra
Če kdo potrebuje onke št. 47 jih ugodno prodajam. So sinjo plave Cloudrunnerce.
Pretečenih 30 km (2x nošene) - copat mi ne ustreza.

Slike na zahtevo.
Uporabniški avatar
 polpiskra
skorc napisal/-a:Kakšna cena in kje bi se jih dalo preizkusit?

Če si imel v mislih mene, sem iz MB in se lahko dogovoriva za probo, če boš kje v bližini oz. po dogovoru. Cena pa sitnica. Več na ZS.

Za primerjavo številk:

Salamon 3D ultra - 46 2/3
Merel Trail Glove - 46 1/2
Tewa - 46 1/2
Za v službo - 45
Uporabniški avatar
 jedrnat
Preizkusil On Cloudsurfer na polmaratonu in želim deliti sveže izkušnje, ker imam mešane občutke v zvezi s tem tekaškim copatom.
Moja izkušnja je sledeča: na dunajskem polmaratonu letos sem odtekel svoj PB s Saucony Kinvara, dva tedna kasneje (lošinjski polmaraton) pa odtekel 10 minut počasneje z On Cloudsurfer. Odkod takšna razlika?
Po opravljeni primerjalni analizi lanskega (tekel v Kinvari) in letošnjega (tekel v Clodsurferju) lošinjskega polmaratona sem prišel do zanimive ugotovitve:
On Clodsurfer je na mojih nogah 5% počasnejši od Saucony Kinvara.
Analiza:
- primerjal sem rezultate dobljene s Polar RS800CX + footpod S3
- da bi bila primerjava čimbolj objektivna sem izbral meritve na prvih 5km proge (proga enaka obe leti; zmanjšati vpliv utrujenosti na meritev , zmanjšati vpliv vremena/temperature na meritev)
- primerjal sem dolžino koraka (stride length) in število korakov/minuto (cadence); faktor kalibracije je v obeh primerih izenačen

Dolžina koraka/število korakov na minuto
1km 2km 3km 4km 5km
Leto 2011 (Kinvara): 122/94 119/93 120/93 121/93 123/95
Leto 2012 (Cloudsurfer): 116/94 113/96 114/96 115/95 117/94
Razlika v dolž. koraka (%): 5,17 5,31 5,26 5,22 5,13

Zaključki:
- korak v copatu On je bil krajši za dobrih 5% na prvih 5km proge kar si ne morem razložiti drugače kot, da gre za slabši odriv (zaradi oblačkov na copatih On). Copat Kinvara je minimalističen copat (minimalna teža, minimalno blaženje, 4mm razlike peta - prsti) in zato omogoča močnejši odriv.
- zanimiv je 1km, kjer je kadenca enaka, razlika v dolžini koraka pa 5,17% (prvi km je verjetno najbolj objektiven)
- tek v Cloudsurfer je dejansko zelo mehak, bi rekel, da je bila utrujenost po tekmi na ravni 20% utrujenosti, ko tečem v Kinvari
- ampak za tekme pa Kinvara prinese boljši končni čas...
- primerjava, ki upošteva dolžino koraka in število korakov/minuto je tudi v prid Kinvari:
dolžina koraka * število korakov/minuto za 5km:
2011: 122*94+119*93+120*93+121*93+123*95 = 56633
2012: 116*94 + 113*96 + 114*96 + 115*95 + 117*94 = 54619

Razlika v dolžini: 2011/2012 = 3,7 %

Če ta tema koga zanima...bom vesel za vsakršen komentar...predvsem tistih, ki pišete, da ste s copati On izboljšali svoje čase.

P.S. Iščem sponzorja za model On Cloudracer... :wink:
 skorc
Bravo! Dober prispevek. Upam, da je relavanten in ni od konkurence. :)

Pogresam pa se case in tempo min/km. Pises, da si polovicko z ONkami odtekel 10 minut pocasneje. Na petih kilometrih je bilo med obojimi copati ca. 200m razlike. Do cilja bi to pomenilo ca. 850m razlike. Da si premagal to razdaljo si potreboval 10 minut vec kot preteklo leto. Torej je bil tempo okrog 11 min/km?

Polozaj footpoda je primerljiv? Po nekih podatkih naj bi footpood dajal rezultate z +/- 3% natancnostjo. Teoreticno je mozno, da si dobival preteklo leto rezultate na spodnji toleranci -3% in letos rezultate na zgornji toleranci +3%. Po papirjih bi bila tako povsem dopustna in normalno odstopanje v rezultatih za 6%.

Meni je footpod na razlicnih tenisicah in isti dolzini proge (50km) prikazoval razdaljo do 3km drugace. Tekel sem vedno isto progo. Vcasih je bil tudi cas drugacen. A zagotovo na racun ostalih dejavnikov (hidracija,spocitost,tempteratura,veter...).

Osebno menim, da so tile footpodi igraca, ki potrebujejo zelo velik vzorec meritev, da lahko na podlagi njihovih rezultatov dejansko potegnes neke zakljucke. So pa vsekakor dobra motivacija. :)

Nic osebnega... Samo glasno razmisljam.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zanimiva primerjava. Tudi jaz imam veliko različnih rezultatov na isti tekmi nekaj let zapored, vendar še nisem pomislil, da so za slabše čase krivi tekaški copati. Hec :lol:

Zanimivo pa je to, da je bila utrujenost toliko manjša, pri ca 5 % slabšem rezultatu.
jedrnat napisal/-a:- tek v Cloudsurfer je dejansko zelo mehak, bi rekel, da je bila utrujenost po tekmi na ravni 20% utrujenosti, ko tečem v Kinvari

Torej je bilo še 80 % rezerve :clap:
Uporabniški avatar
 jedrnat
ZdravkoC napisal/-a:Zanimiva primerjava. Tudi jaz imam veliko različnih rezultatov na isti tekmi nekaj let zapored, vendar še nisem pomislil, da so za slabše čase krivi tekaški copati. Hec :lol:

Pa bi morda lahko pomislil...
Izhodišče je sledeče...letos je forma boljša kot lani ob istem času, čas lani na lošinjskem polmaratonu je dobrih 6 minut boljši od letošnjega, zamenjal sem samo copate.
Verjamem, da niso brez veze naredili model Cloudracer, ki ima tanjše blažilce in manjšo težo.
Cloudsurfer je odličen za trening, ker z manj stresa za telo (skelet, mišice) lahko narediš manj naporen trening. Ekonomijo teka (running index) pa po mojih dosedanjih pretečenih km (cca 70km) izboljša le pri počasnih tekih (odriv ni toliko pomemben), pri hitrih tekih (odriv je pomemben) pa ne.

jedrnat napisal/-a:- tek v Cloudsurfer je dejansko zelo mehak, bi rekel, da je bila utrujenost po tekmi na ravni 20% utrujenosti, ko tečem v Kinvari

Ker je teh 20% zelo subjektivna (in nemerljiva) ocena, bom pa formuliral drugače...občutek po polmaratonu je bil precej boljši kot po teku z drugimi copati in naslednji dan sem brez težav odtekel počasnih 16 km (kar do sedaj za regeneracijo še nisem naredil).
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
jedrnat napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:Zanimiva primerjava. Tudi jaz imam veliko različnih rezultatov na isti tekmi nekaj let zapored, vendar še nisem pomislil, da so za slabše čase krivi tekaški copati. Hec :lol:

...

Čeprav ne nameravam delati tukaj neke nadaljevanke (se vnaprej opravičujem), moram vseeno :-- dodati tole:
:arrow: primerjava rezultatov z enoletnim zamikom je sicer razumljiva, vendar ... je ogromno odvisnih spremenljivk, ki vplivajo na razliko.
:arrow: OK, forma je boljša, to je čudovito
:arrow: trenutno počutje - lega planetov
:arrow: stanje železa in drugih elementov
:arrow: prebava
:arrow: psiha v nezavednem
:arrow: hormončki - tekmovalni naboj
:arrow: telesna teža
:arrow: pa
:arrow: da
:arrow: več
:arrow: ne
:arrow: naštevam
Uporabniški avatar
 jedrnat
skorc napisal/-a:Bravo! Dober prispevek. Upam, da je relavanten in ni od konkurence. :)

Pogresam pa se case in tempo min/km. Pises, da si polovicko z ONkami odtekel 10 minut pocasneje. Na petih kilometrih je bilo med obojimi copati ca. 200m razlike. Do cilja bi to pomenilo ca. 850m razlike. Da si premagal to razdaljo si potreboval 10 minut vec kot preteklo leto. Torej je bil tempo okrog 11 min/km?

Nikakršnega prijateljskega/poslovnega odnosa nimam ne s prodajalci Onk, ne s prodajalci Kinvare. Razlika med lanskim in letošnjim časom je bila 6 minut in 45 sek.

skorc napisal/-a:Polozaj footpoda je primerljiv? Po nekih podatkih naj bi footpood dajal rezultate z +/- 3% natancnostjo. Teoreticno je mozno, da si dobival preteklo leto rezultate na spodnji toleranci -3% in letos rezultate na zgornji toleranci +3%. Po papirjih bi bila tako povsem dopustna in normalno odstopanje v rezultatih za 6%.

Položaj footpoda je bil primerljiv (na vsakem copatu ga dam skozi 2. in 3. križ vezalk oz. na sredino narta)

skorc napisal/-a:Osebno menim, da so tile footpodi igraca, ki potrebujejo zelo velik vzorec meritev, da lahko na podlagi njihovih rezultatov dejansko potegnes neke zakljucke. So pa vsekakor dobra motivacija. :)
Nic osebnega... Samo glasno razmisljam.

Se strinjam!
Uporabniški avatar
 jedrnat
ZdravkoC napisal/-a:
jedrnat napisal/-a:

...

Čeprav ne nameravam delati tukaj neke nadaljevanke (se vnaprej opravičujem), moram vseeno :-- dodati tole:
:arrow: primerjava rezultatov z enoletnim zamikom je sicer razumljiva, vendar ... je ogromno odvisnih spremenljivk, ki vplivajo na razliko.
:arrow: OK, forma je boljša, to je čudovito
:arrow: trenutno počutje - lega planetov
:arrow: stanje železa in drugih elementov
:arrow: prebava
:arrow: psiha v nezavednem
:arrow: hormončki - tekmovalni naboj
:arrow: telesna teža
:arrow: pa
:arrow: da
:arrow: več
:arrow: ne
:arrow: naštevam

:arrow: pa smer vetra
:arrow: pa višina valov
:arrow: pa misel na morski golaž na koncu
:arrow: pa barva dresa tekmovalca pred tabo
:arrow: pa še bi se lahko šalil.....

:-- :-- :D
Uporabniški avatar
 StaraKost
jedrnat napisal/-a:
Položaj footpoda je bil primerljiv (na vsakem copatu ga dam skozi 2. in 3. križ vezalk oz. na sredino narta)

To pa ni nobeno merilo. Vsaki copat se mora posebej kalibrirati. Položaj je samo približen, copat pa različen. Ne razumem kako lahko delaš analizo, preden izvedeš kalibracijo za vsaki model posebej. Pri meni je razlika med ON in Asics okoli 5%, če dam footpod na enako mesto. Prav zaradi tega imam posebej kalibracijo za prve in druge.
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 06 Maj 2012, 14:01, skupaj popravljeno 1 krat.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA