vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 iverson
Jez nimam nič čez usta, lansko leto sem eksperimenteral pa se ni vse skupaj kaj dobro obneslo. Ponavadi po teku lepo spijem en zelen čaj z mlekom. Z oblačili pa tudi ne pretiravam šivc majca ter debelejši zgornji del.
 Gasper`
Wega napisal/-a:mislim da načeloma tja do -15 ni hujšega problema. Ampak samo načeloma, seveda...

Točno tako. Sem gledal neki dokumentarec o teku in je sportni zdravnik rekel, da do -15 °C brez skrbi lahko tecemo zunaj.
Uporabniški avatar
 natasa
Hvala za nasvete. :lol:
Glede na to, da sem imela pred novim letom 2 tedensko pavzico se je očitno moj organizem odvadil mrzlega zraka :cry:. Z veseljem sporočam, da so moja pljučka o.k. in nimam več težav,očitno sem rabla dan ali dva, da sem se ponovno privadila na mraz. In seveda hektolitre čajčka, pa vitamini...

:wink:
Uporabniški avatar
 zlopi
Wega napisal/-a:mislim da načeloma tja do -15 ni hujšega problema. Ampak samo načeloma, seveda...

Hoj, tudi moje izkušnje kažejo tako. V nedeljo sem iz Sodražice tekel na Veliko Štifto in nazaj pri -12°C, oblečen v zimske tekaške hlače, švic majico, tekaško majico z dolgimi rokavi, tankim flisom, navadno kapico s šiltom, poceni rokavicami za smučanje iz marketa, nogavicami SEP, copatami Nike Teocalli in brez prekritih ust. Nekje na sredini teka sem se segrel, ko pa sem se vrnil do avta in preoblekel v suha oblačila, je bil rezultat čudovito počutje in brez težav sem počakal na konec hčerinega smučanja.
Drugače pa sem tudi včeraj po PST naredil 18 km v podobnih oblačilih, le namesto flisa zgoraj sem imel tanko vetrovko in rokavice so bile bombažne in seveda brez prekritih ust. Sneg na progi je lepo blažil udarce stopal ob podlago, je pa onemogočal dober odriv tako, da sem bil bolj utrujen kot običajno, pa tudi bolj zadovoljen.
Lp, zlopi

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA