prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 teka-teka
Glede na goretex membrano imaš sicer specialna pralna sredstva, ki pa so za tekstil, za teniske pa bi rekla, da je metanja denarja stran (morda bi pogledala v Igluju, če imajo kako specialno sredstvo za čevlje). Tekaški copat je lepljen, membrana občutljiva. Tenisko speri pod curkom vode, vložek copata (ziher se da ven) daj prej ven in ga operi na programih, ki si jih omenila, da jih imaš. Notranjost copata pa prešpricaj s kakim absorbentom za vonjave (se dobi v DM, Mulerrju). Upam, da tvoja mačka ženskega spola in je po možnosti sterilizirana. Potem je vonj manj trdovraten. Pač vzemi v zakup, da bodo teniske nekaj časa dišale. Vsekakor pa je to bolje, kakor "razmehčan" copat-gre za premaz enega izmed sklopov bodna copata, katerega membrana bo ščasoma popustila tako ali drugače.
Obstaja pa velika verjetnost, da mačka to ponovi, ker vseeno zelo dobro zavoha, kaj je uporabila za WC :D
Morda pa je malček ljubosumna nate :wink:
 grin
Hvala za nasvete :) bom sprobala pa porocala.

Macica je punca in sterilizirana, ja. Da se je polulala v copat pa sem bila kriva jaz, ker sem ji pomotoma cez noc zaprla vrata od stranisca in pac ni imela druge moznosti :oops: drugace je zelo pridna kar se tega tice ;)
Uporabniški avatar
 oven
Čez noč namočim superge v vodo ter dodam malo kisa...
Vzamem ven, splaknem pod tekočo vodo in malo podrgnem, posušim...to je to :wink:
Kis deluje na nek način protibakterijsko...na koncu ne smrdijo po kisu oz. nasploh ne smrdijo...
Sicer pa itak redno uporabljam deodorant za čevlje, zelo pomaga zadeva.
 nivesj
Jaz vse tekaške copate ene 2x letno operem v stroju, brez kakršnihkoli težav, že leta in leta to počnem, pa se ni niti ena odlepila ali kakorkoli uničila...perem pa na 40 stopinj, na programu 'sport wasch'...

Ker tudi jaz tečem na vse sorta podlagah, jih pa sproti dam vsakič, ko se fejst umažejo pod močan curek vode v banjo in z gobico ali še s palčko očistim ta večjo umazanijo in posušim čez noč pod radiatorjem....
 Kaja2737
nivesj napisal/-a:Jaz vse tekaške copate ene 2x letno operem v stroju, brez kakršnihkoli težav, že leta in leta to počnem, pa se ni niti ena odlepila ali kakorkoli uničila...perem pa na 40 stopinj, na programu 'sport wasch'...

Če jaz to naredim, copati postanejo neuporabni za tek. Ne da bi se vidno kaj odlepilo ali uničilo, samo občutek ni več pravi.
Če že pranje, potem na roko ;)
Uporabniški avatar
 pajo
Kaja2737 napisal/-a:
nivesj napisal/-a:Jaz vse tekaške copate ene 2x letno operem v stroju, brez kakršnihkoli težav, že leta in leta to počnem, pa se ni niti ena odlepila ali kakorkoli uničila...perem pa na 40 stopinj, na programu 'sport wasch'...

Če jaz to naredim, copati postanejo neuporabni za tek. Ne da bi se vidno kaj odlepilo ali uničilo, samo občutek ni več pravi.
Če že pranje, potem na roko ;)

Kaja drži. :FO: Perem pa za 3 tekače pri hiši. Ni panike je vsaj tako kot mislim, da mora biti.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA