Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Asparagus
Classix,

veliko si dosegel v dveh mesecih, pa še zaradi vremena in praznikov nista najboljša za tekaški napredek. Jaz sem napredovala bolj počasi, res pa tudi nisem imela kakšnih posebnih ciljev, razen da se udeležim enega organiziranega teka in to mi je novembra uspelo v Sežani.
Domači sicer podcenjujejo moj dosežek in trdijo, da ni bilo niti 7km(na strani je bilo objavljeno 8km :evil: ), ampak sem vseeno zadovoljna.
Trenutno sem v manjši krizi, oziroma me muči pomanjkanje volje, zato sem tudi šla spet malo pogledat na Tekaški forum. Decembra in januarja razen med vikendom ne morem teči podnevi, po temnih ulicah domačega kraja pa tudi težko spravim skupaj več kot 5km po dvakrat na teden. Vseeno sem v veliko boljšem položaju kot lani(ko sploh nisem tekla) in nameravam še na kakšen organiziran tek.

Veliko uspeha še naprej!
Uporabniški avatar
 Classix
Asparagus napisal/-a:Vseeno sem v veliko boljšem položaju kot lani(ko sploh nisem tekla)...

Potem si lahko predstavljaš v koliko boljšem položaju sem jaz, ki nisem tekel...20 let. V tem obdobju se mi zdi, da mi je bil največji podvig hoja iz Jasne do Vršiča in nazaj, kakšno leto po vojaščini. Seveda kot pribito drži tudi že večkrat napisano, da dokler ne poizkusiš ne veš. Sigurno sem tudi sam večkrat kot navit prikimaval osebam, katere so nas prepričevale, da gibanje koristi, da ti da več energije, da na stvari gledaš bolj pozitivno...pa kljub vsemu nisem zmogel kaj več, kot kratek sprint iz kavča do regala z daljinci. V 20 letih sem na račun tega marsikaj zamudil, toda nedvoumno sem svoje življenje obrnil na bolje in če ne drugega, živim bolj zdravo in kvalitetno.
Če sem november in december 2007 vzel kot preizkus svoje volje in trdnosti, ter v tem, kot kaže uspel, potem je januar 08 že tisti prvi mesec, ki nekaj šteje. Si predstavljate moje začudenje, ko sem prebral, da sem...športnik. Res je! Tri ali štirikrat na teden sem v rednem trenažnem procesu in to pomeni, da sem športnik. Rekreativec, vendar športnik. In za mano so (upam) že vse porodne muke novopečenega športnika...bolečine, bi (ne bi) šel, pretiravanje ipd. To pomeni, da sem se tudi discipliniral, da se strogo držim predpisanega programa treninga in frdamano uživam v vsaki sekundi več, katero lahko pretečem in spoštujem vsak meter več katerega pustim za seboj.
Še nekaj o disciplini, da ne bom smetil topica o prenehanju kajenja. Omenil sem že, da boleham za to prekleto razvado, nisem pa omenil, da sem z novim letom strogo omejil puhanje. Za nekoga, kateri brez škatle in pol čikov ni šel niti v službo je omejitev na strogih maksimalno 10 na dan velik korak. So dnevi ko (kucnem vo drvo) se limitu niti malo ne približam in to mi daje misliti, da bom število z časom še lahko znižal...naj pride čas, ko bo tudi meni (kot je v omenjenem topicu lepo zapisal @ marčni zajec) cigareta le gušt. Kdo ve, morda pa bom tudi jaz nekoč samo še bivši kadilec.
Teža...114 kg. Januar je torej suma sumarum odnesel 3 kg balasta, vsega skupaj sem lažji za šest kilogramov. Morda nekaj manj od ''planiranega'', vendar vsa praznovanja koncem decembra in v začetku januarja niso mogla prinesti nekih fenomenalnih rezultatov. Še nekaj suhoparnosti...v januarju sem premigal slabih 77 kilometrov in ob tem pokuril cca. 13150 kalorij. Meni je super, vam pa želim...

...prijeten in uspešen dan !

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Radolca
Classix - Matjaž, čestitke za tako "suvereno" odločitev!
Pozdrav!
Primož
PS: Zelo dobro se mi zdi tisto napisano /mislim da je ZdravkoC napisal: čuj, vse je v glavi!!!
Uporabniški avatar
 bobr
Classix čestitam na dosedanjem dosežku :!: Le tako naprej.
Uporabniški avatar
 pajo
Classix v najboljših časih sem tudi sam imel pri 18 letih v gram točno 90kg! V 14 dneh sem nato namerno izgubil točno 10kg nato v 2 mesecih še preostalih 10kg. V zakonu sem nato pridelal na vsakih 5let staža samo po 1kg in pri tem ostal. Bomo pa videli kako bo po prenehanju z čiki.(kg) Vztrajaj pa ni hudič, da ne ..... Care!
Uporabniški avatar
 Asparagus
Classix napisal/-a:
Asparagus napisal/-a:Vseeno sem v veliko boljšem položaju kot lani(ko sploh nisem tekla)...

"Potem si lahko predstavljaš v koliko boljšem položaju sem jaz, ki nisem tekel...20 let."

Mogoče se nisem dovolj natančno izrazila, da tudi jaz do lani še nikoli nisem tekla, ali se redno ukvarjala s športom. 600m v šoli mi je bilo prava muka. Lani sem prebrala članek o Kazimiri Lužnik, ki je začela teči pri štiridesetih in potem pretekla maratone. Spraševala sem se, če tudi jaz lahko svoje telo pri teh letih pripravim do tega, da preteče 5km. Začela sem na razdalji, ki sem jo zmerila na 1200m, ob večerih, ko ni nihče videl. Od avgusta sem tekla trikrat na teden in podaljševala razdalje. Razmišljala sem o 10km na Ljubljanskem maratonu, vendar si nisem upala, ker je bila to takrat moja skrajna razdalja, ki sem jo pretekla samo parkrat. Sedaj hodim dvakrat na teden na pilates, dvakrat tečem, komaj čakam da grem smučat ali na izlet v hribe, povsod se mi pozna kondicija. V februarju bom poskusila spet redno teči trikrat na teden, če bo le vreme dopuščalo(po dežju ne hodim-tako zagretaše nisem). Rada bi šla enkrat na 21km, morda letos na Ljubljanskem maratonu, gotovo pa se bom udeležila nekaj tekov na 8-10 km.

Večkrat se sprašujem, kako da se nisem nikoli prej ukvarjala s športom, ampak najbrž morajo nekatere odločitve dozoreti. Verjetno tudi tiste v zvezi s tvojim kajenjem.

Dobro teci še naprej.

Lep pozdrav,

Alenka
Uporabniški avatar
 Classix
Asparagus napisal/-a:
Mogoče se nisem dovolj natančno izrazila, da tudi jaz do lani še nikoli nisem tekla, ali se redno ukvarjala s športom.

Večkrat se sprašujem, kako da se nisem nikoli prej ukvarjala s športom, ampak najbrž morajo nekatere odločitve dozoreti. Verjetno tudi tiste v zvezi s tvojim kajenjem.

Dobro teci še naprej.

Najprej tebi in vsem ostalim lepa hvala za vse besede vzpodbude. Tvoj prvi vpis sem (mislim da) dobro razumel, kar pa se tiče manjše krize in pomanjkanja volje...to je prehodnega značaja. Preprosto se spraviš v superge in gas. Ehh kako z lahkoto gredo besede izpod prstov, ko želiš nekomu dati zagon in vzpodbudo in kako je vse drugače, ko v kaj takega prepričuješ sebe. Popolnoma prav imaš, ko praviš, da morajo nekatere odločitve dozoreti. Pri tem pa se mi zdi pomembno, da se kasneje ne obremenjuješ preveč s tem, kaj vse si zamudil v preteklosti. ''Izgubljena'' leta pač potisneš v pozabo in gre. Osebno med vadbo razmišljam o stvareh katere imam za postoriti doma, v službi, čez vikend...in razmišljam v pozitivni smeri. Če me je poprej že tudi kakšna banalna malenkost spravila na visoke obrate, se mi odkar vadim, kaj takega še ni zgodilo...ali zadevo prezrem, ali pa jo z lahkoto opravim. In odkar vadim veliko opravim
Sicer pa Alenka, vsa modrost tvoje motivacije je zapisana v tvojem podpisu :wink: ...in samo nebo je omejitev.

Prijeten in uspešen dan vam želim...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Asparagus
[quote="Classix"][quote="Asparagus"]

Moj podpis je bolj za šalo kot zares :lol: To pesmico mi je pel moj najstniški sin, ko sem ga "zvlekla"na izlet v hribe, potem pa sopihala za njim :oops:
Seveda je bilo to preden sem začela teči. Ta teden sem dvakrat pretekla po 6km in v soboto nameravam še enkrat, mogoče tudi 8, če mi bo dobro šlo.
Tudi jaz razmišljam med tekom o vsakdanjih problemih, velikokrat me kakšna stvar mori ali jezi in ko se vrnem, mi je laže. Če lahko premagam razdaljo in svojo lenobo, lahko rešim tudi druge težave. Včasih pa samo kaj načrtujem, ali pa se poskušam zamotiti z ogledovanjem okolice.
Uporabniški avatar
 Classix
Ku-ku...šem se tu in še vedno migam. Je pa časa za vpisovanje res bore malo. Župan Zoki nam je dal komando, da se moramo v službi izseliti (tam bo Emonika nje), tako da so sedaj vsi rahlo nervozni, našpičeni, tečni...Matjaž pa se jim le smeji. Ni lepo, je pa zdravo. Tudi doma je bilo potrebno postoriti nekaj malenkosti okoli hiše, pomlad se namreč nezadržno približuje (mislim celo, da je že nekaj dni tu :wink: ), pa smo se malo poigrali z zelenjem in rožicami...saj veste, da ti je potem lepše popiti kakšno kavico na dvorišču in podobno. Dovolj sentimentalnosti !
Tečem ! Še vedno sem sicer zadihan kot lovski pes, toda tečem. V februarju sem vključno z današnjim treningom (jap, ko rano rani, rano dan...polepša) premigal malenkost več kot 79 kilometrov in pokuril malenkost manj kot 11000 kalorij. Vem, da vas tudi teža zanima...112 KG. Osem kilogramov balasta sem nasuval v rit, da se mu kar v glavi meša. Da pa ne pretiravam, naj zapišem, da sem z današnjim dnem zaključil šele četrti (naj bi bil lažji) teden 13 tedenskega programa teka in hoje. Opa, ne pozabite...pred dobrimi tremi meseci sem bil absolutni začetnik z malo manj kot 38 leti na grbi in 120 kilogrami balasta, zato sem se zavestno odločil, da bom vsak teden programa ponovil vsaj dvakrat. Malo sem se posvetil naslednjima dvema tednoma programa in prekalkuliral, da če vsak trening oddelam dvakrat (z predpisanim dnevom počitka po vsakem od njih), mi pred 8K v Sežani ostane dva dni za psihično pripravo (in kako že rečete ta resni tekači) in uživanje OH. Tam pa se bom že odločil z kakšnimi junaškimi intervali se bom spopadel z progo. Pa prosim, da ne mešate ''ta pravih'' intervalov hitrega + počasnega teka, z mojimi intervali zen teka + hoje.
Še enkrat več hvala lepa vsem, kateri me z svojimi mislimi, ali besedami napisanimi v ta topic vzpodbujate. Prav vesel bom, ko bom na Krasu lahko nekaterim izmed vas stisnil roko. Meni je super, vam pa do naslednjega vpisa želim...

...prijetne in uspešne dneve !

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Wega
Kaj naj človek še reče: poskusi nositi pet minut 8 kilogramsko vrečko v roki, pa boš videl....

:laola
Uporabniški avatar
 bobr
Čestitke za doseg :!: 8 kil ni malo sploh če si to spravil dol v dobrem mesecu. Le tako naprej, rezerve imaš še dosti :wink:.

Classix napisal/-a:...mi pred 8K v Sežani ostane dva dni za psihično pripravo (in kako že rečete ta resni tekači) in uživanje OH.
LP
Matjaž

Glede karbo polnjenja pred tekmo ti svetujem da ne pretiravaj. Uživaj običajno zdravo prehrano in počivaj kak dan pred MKM.

Se vidimo na krasu 8).
Uporabniški avatar
 Susanne
Bravo Matjaž. Le tako naprej. Držim pesti zate že od vsega začetka. Tudi midva z možem greva v Sežano na 8KM, torej se vidimo.

Susanne
Uporabniški avatar
 Classix
bobr napisal/-a:... 8 kil ni malo sploh če si to spravil dol v dobrem mesecu...

Upam, da čestitke ostanejo kljub temu, da sem omenjenih 8 kilogramov izgubil v obdobju od 14.11.07 do danes. Nisem pristaš magičnih (beri jo-jo) diet, pravzaprav nisem pristaš nikakaršnih diet. Pustil sem pivo, pustil sem kruh (živel polnozrnati prepečenec, corn flakes...) in včasih grem še malo lačen od mize. Nekje sem prebral, da telo pri moji starosti potrebuje vsaj 4 mesece, da ''dojame'' spremembe pri prehranjevanju. Vsled tega, tudi nisem zaskrbljen, ker zaostajam za planirano izgubo 3 kg / mesec. Z vztrajnostjo in disciplino se bo slej ko prej vse postavilo na svoje mesto.

Prijeten in uspešen dan vam želim !

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 vencelj
Bravo, Matjaž, dobro ti gre, samo vztrajaj na tej poti. Razne hitre shujševalne kure sploh niso dobre, bolje počasi in vztrajno, pa zanesljivo. Hitre so običajno kratkotrajne, potem včasih gre še bolj gor. Bravo tudi za odločitev, da greš tečt v Sežano.
lp, vencelj
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA