Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
ptičje petje....haha...tud jaz kadar pozabim doma mp3 player. Drugač pa ste mogoče že poskusl laufat na beethownovo simfonijo al pa kakšno drugo klasično musko. Men je res kulsko...še posebi paše na dolge proge. klik
Sploh ne razumem tistih, ki tečejo s tistimi "žnorcami" v ušesih, ko pa je tako lepo prisluhniti zvokom narave in enkrat izklopiti umetne zvoke mesta in civilizacije. No ja, vsak po svoje. Sicer mi je za tek to še razumljivo, nikakor pa ne pri kolesarjanju - sem že videla tudi take -, ko utegne biti celo nevarno, če ne slišiš, kaj se dogaja na cesti.
 Lenkapečenka
Vladek napisal/-a:Angelic Upstars, GBH, Sham 69, Ramones, The Partisans, UK subs, Peter and the test tube babies, The Exploited, Stiff little fingers, The Stranglers....

Skratka en takšen punk iz poznih sedemdesetih, glasba ob kateri bi se me domači odpovedali, če bi jo doma poslušal :-)

Vladek, midva lahko mirno zamenjava Ipode. Odlično. Dodaj še Snuff-e pa smo tam. Odlična glasba.
tud jst včasih tečem ob ritmu glasbe ... trenutno se vrti tole:

ray charels - hit the road jack
the hooters - 500 miles
calypso mama - ask me why i run
? - destination unknown
emiliana torrini - jungle drum
acdc - thunderstruck
amy mcdonald - this is the life
billy idol - dancing with myself, tainded love, rebel yell
freddie mercury - let's turn it on
david byrne - lazy
manfred mann - do wah diddy
dido - sand in my shoes
queen - we will rock you
james brown - i feel good
pink - leve me alone, sober, there you go, who knew
milow - ayo technology
moby - honey
paolo - new shoes
rihanna - please dont stop the music
placebo - runing up that hill
gadyo - so many times
the thing - that's not my name
vanila sky - umberlla
coldplay - white shadows
bjorn - young folks

tolk mam dost za 2 uri laufanja :)

imam pa še eno vprašanje ... rada bi združila prijetno s koristnim in med tekom namesto glasbe poslušala kakšen tečaj nemščine ... a kdo pozna kšne linke kjer bi se dal dobit lekcije ki jih ni treba gledat in da so angleško-nemška besedila?
bom hvaležna za kakšen podatek. hvala :)
Že kar nekaj časa sem brez, ne potrebujem več (na začetku pa mi je šlo strašno na živce poslušati svoje sopihanje in zvoke copat). Takrat ko pa sem, mi je bil najboljši tekaški od a-trak "nike original run" - 50 minutni mix. Za tečaj kakega jezika se pa kaj najde na internetu, če zneš poiskati.
Tudi jaz sem začel teči s slušalkami in to prakticiral dobri dve leti. Zdaj sem brez slušalk in veselo uživam v teku, poslušanju svojega telesa in okolja. :)
Tečem tudi zato, da pobegnem od civilizacije. Zato muzika res ne paše. Po celodnevnem gledanju in poslušanju dijakov, si človek res zaželi le mir in malo ptičjega petja.
Sem zagovornik tega, da med tekom poslušam zvoke narave in živali ter seveda svoje dihanje:)
Sicer pa se tudi ne bi počutil varno nekje globoko v notranjskih gozdovih(Slivnica, Javorniki, Križna gora), da bi med tekom poslušal glasbo in na ta način ne bi mogel slišati kake živali, ki bi se tam potikala, kljub temu, da med svojim treningom še nisem srečal medveda. Našlo pa se je že ogromno srn, veveric, tudi jelenov.

Ko pa sem na stadionu pri treningu intervalov in se vrtim v krogih, zato vključim svoj mp3 predvajalnik, čeprav se to zgodi bolj redko. Takrat se na moji playlisti znajde trance, house in techno glasba.
Nekateri izvajalci:

Tiesto - Lethal industry, Adagio for strings, He is a pirate, Dance 4 life, Love comes again, Elements of life, Just be, Traffic, In my memory, In the dark, Sweet things

Armin van Buuren - In and out of love,...

Rank 1, Scooter, Yves Larock, David Guetta,...

Nekoliko drugačna zvrst od večine, a meni da energije za še en hiter krog:)
Uporabniški avatar
 Radolca
Vlajko napisal/-a:Tudi fižolovi himni v lastni izvedbi rad prisluhnem, kadar tečem v "solo" družbi. :lol:

:rol: evo vlajko je ta prav dec :!: pove tisto, kar se mu dogaja med tekom :!:

jez poslušam, kdo z avtom hitreje in bližje meni pripelje po cesti. če mi je "sreča naklonjena" pa tudi dretje mladcev in bučanje ene čudne glasbe slišim. po mojem to prihaja iz avtoradia, pri odprtih avtomobilskih steklihSlika
med tekom je moj najdoljši prijatelj moj dih, ki mi velikokrat pove, če se splača še malo pospešit ali bi bilo bolje da ne :?:
najlepše je pa teči v naravi, ko slišiš ptice in če imaš srečo, poslušaš šumenje reke. to je za mene neprecenljiv zvok pri teku :!:
Ker večinoma tečem po cesti, ki gre skozi divjino, raje prisluhnem svojemu telesu, zvokom narave in divjih živali (Praktično ne mine tek, da mi kakšna ne prekriža poti. Srečal sem že srne, zajce, jelena, lisico, divjega petelina, kuno, veverice, sovo, kanje... edine, ki jih še nisem in jih niti ne želim, so divja svinja, volk in medved)

Večjo nevarnost pa predstavlja tudi, sicer zelooo redek, promet (predvsem me je strah velikih traktorjev za spravilo lesa in tovornjakov).

Poslušam pa glasbo pred vsakim "bojem", t.j. tekmo, zahtevnim tempo tekom, intervali, treningom z utežmi. Takrat si dam duška s čim takim:

Slipknot - Wait And Bleed
Drowning Pool - Bodies
Drowning Pool - Step Up
Drowning Pool - Hate
Disturbed - Down With The Sickness
Rob Zombie - Superbeast
Korn - Twisted Transistor

ali pa malo lažjimi Rammstein:

Sonne
Rosenrot
Morgenstern
Stein um Stein
Benzin
Ich will
Du hast

pogosto poslušam tudi P.O.D., Rage Against The Machine, Papa Roach... :twisted: skratka nekaj, kar malo dvigne adrenalin.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA