prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 dusan
cyc: PPP SW Version 4.01.029

Res sem slabo prebral navodila :D :D . Vendar mislim, da je zaporedje vklopa nepomembno. Glavno je, da povezave štimajo ko vklopiš snemanje.
Uporabniški avatar
 cyc
Hvala, pravkar sem jih osrečil s prek spletnega obrazca poslanim mailom, za help desk. Da vidimo, koliko dni imajo response time. :twisted:
Uporabniški avatar
 ero
verjetno je razlog za razliko res v bruto / neto času a to bi se moralo dati tudi izklopiti ali vsaj nekako nadzorovati, ne?

pri mojem S710i prihaja do malenkostnih razlik pri izračunih med uro in programom, časi pa so vedno enaki! pulz je običajno v programu za 1Hz višji, kalorije so pa kar enake. ne glede na to, a uporabljam kolo ali ne. res pa je, da pri kolesu ura pokaže povprečno hitrost bruto časa, program pa neto in bruto a to so že finese...

še ena tema več za test in analizo :D
Uporabniški avatar
 cyc
Bom preveril ...

Kdaj bi se pa dobili? Pozno popoldne ta teden enkrat? Hipodrom je OK, imam 10min do tja :) Kdaj vama ustreza?
Uporabniški avatar
 cyc
Dobil sem odgovor danes. Problem očitno poznajo in ni šlo za neke bruto/neto fore ;)
Danes bom stestiral, definitivno.

--
Hello,

Thank you for your email. I am sorry to hear that you are having trouble
with transferring the entire exercise file from S625X to Polar Precision
Performance Sw. Please update the software to the latest version (4.01.030) from Polar website:

http://support.polar.fi/PKBSupport.nsf/ ... enDocument

There was problem with the data transfer, which is fixed in above mentioned software version.

Best Regards,

Petri Tsokkinen

Manager, Customer Support
Polar Electro Oy
Finland
Uporabniški avatar
 cyc
Z veseljem sporočam, da je update PPP na 4.01.030 pomagal, dela sedaj OK. Časi se ujemajo, manjša odstopanja so kot kaže na prvi pogled samo pri zabeleženi maksimalni hitrosti ... :D
Uporabniški avatar
 Fotr
cyc napisal/-a:...Kaj pa bi bilo na tekmovanju? Ali bi tekel s kom slabšim - ali pa bi si naložil prevelik zalogaj in crknil vmes ...

Za v kakšne rovte zi že dober, sicer pa prinesi pokazat Polar še drugim, da bomo debelo zijali nad čudom tehnike. Se ga da primerjati s Sigmo in kaj ima Polar več kot kakšna 1600?
Uporabniški avatar
 cyc
Fotr napisal/-a:Se ga da primerjati s Sigmo in kaj ima Polar več kot kakšna 1600?

Da, seveda da. Na splošno je "User can replace belt battery with out having to send it away to the manufacturer" prednost pred ostalimi Polarji, vendar se je ta težava s prihodom S625X nehala. Naslednja prednost je seveda cena. Nima pa najmanj dveh funkcij, ki sem si jih želel imeti: priklop na računalnik - vodenje evidence je tako samodejno - in pa seveda merilec poti/hitrosti, ampak to ima tako ali tako samo par top modelov znamk Suunto, Nike in pa Timex, slednji to naredi z GPS-om.

V galerijo bom dal sliko - kako zgleda koledar/pregled opravljenih tekov.
--
Evo: http://www.sportosplet.net/galerija/albums/userpics/10399/Polar-pregled.JPG
Uporabniški avatar
 cyc
Takole zgleda pogled v Polar Precision Performance SW (kaže, da se težav s šumniki ne da odpraviti ... če smo že pikolovski. :) CE fontov se ne da izbrati :lol: )
Slika
Uporabniški avatar
 Fotr
cyc napisal/-a:..in pa seveda merilec poti/hitrosti, ampak to ima tako ali tako samo par top modelov znamk Suunto, Nike in pa Timex, slednji to naredi z GPS-om.

V prejšnjem tisočletju sem uporabljal včasih pedometer, ki sem ga privezal na nogo, mu vtipkal dolžino koraka in pokazal je dolžino pretečene poti in seveda čas. Bil je nek kitajski izdelek, mislim, da je gor pisalo "digifun", in po moje ni nobena kunst to narediti, a imajo ga samo vrhunski modeli. Škoda, pa tako ajnfoh bi lahko bilo!
Uporabniški avatar
 cyc
Saj to ni pedometer.

Koraki so lahko poljubno dolgi, lahko tečeš v poskoku ali pa drsaš z zadnjimi močmi pri 7km/h. 100x na sekundo se merijo pospeški in pojemki, iz tega pa preračunava trenutna hitrost in pretečena pot.
Pri navadni počasni hoji se pa ta hec neha, mora biti vsaj zelo počasen tek ali pa kar hitra hoja.
Uporabniški avatar
 Fotr
cyc napisal/-a:Saj to ni pedometer...

Nekje pa sem videl (to ni fantazijski copat), da je na supergi montirana kroglica ali kolešček na vrvici, ki jo vlečeš za sabo in meri dolžino poti. Ne vem, kako to deluje, če tečeš po koreninah, verjetno se ni obneslo. Probali so tudi s pomočjo moči pihanja, to je premikanja zraka in to sape ali vetra, ki je pihal v obraz in vetra, ki ga je povzročalo gibanje in iz tega se je izračunavala dolžina poti. Drugi poskusi so bili podobni netopirjevi orientaciji, sproti je tekač oddajal signale, ki so se odbijali od bližajočih predmetov in meril zmanjševanje razdalje in iz tega izračunaval hitrost in dolžino poti. Še to so gruntali, da bi štel molekule zraka, ki bi jih tekač pretekel in iz tega izračunal razdaljo. Ne vem, kako se je najbolj obneslo in kakšen je sedaj najboljši način merjenja razdalj, ampak poskušajo pa še vse mogoče. Preko satelita pa res ne bi bil noben problem, ali pa s pomočjo Severnice? :D
 zomirp
Naloži novo verzijo programa. Meni šumniki delajo bp.
Uporabniški avatar
 cyc
Err .. vzamem nazaj. :oops: Ni bila kriva verzija, pač pa moj kiks v nastavitvah - slovenščino sem samo dovolil, nisem je imel pa nastavljene kot privzet jezik ... :? Dela, ja.
Uporabniški avatar
 cyc
Heh ... zadnja dva teka sem tekel zelo počasi, okoli 8km/h. Opazil sem odstopanja pri meritvi pretečene razdalje. Kako je bilo prvič se ne spomnem več, se mi zdi da je bila napaka med 200 in 300m na 5km. Včeraj sem pretekel 11 krogov na hipodromu, polar je pa pokazal razdaljo 10.4km. Torej 600m premalo :shock: :?
Bo res treba it kalibrirat, nisem še šel ... ampak do sedaj je kar OK kazal, pri tempu 9-11km/h.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA