Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Evo, par besed in en utrinek iz teka, ki je namenjen moji "veliki podpori ali vzpodbudi" na 26. kilometru. Hvala lepa Pajo, pir je bil ravno prave temperature (na pavc povedan 14,5 °C). Pa niti ne znam poveat, ali mi je dal krila ali težke noge :? Noge so bile težeke že v prvem krogu, moj "žvot" ja pa itak pretežek za tek :wink:
S tistimi parimi besedami bi pa rad povedal, sa sem postavil osebni rekord na dosedaj pretečenih maratonih v Ljubljani. Sicer je "šlo ene petnajst minut pod pričakovanji". V Ljubljani si v drugem krogu vedno rečem, da nisem prišel tekmovat ampak teči po Ljubljani. Trudim se, da bi užival v drugem krogu, pa mi ne uspe, ker sem v prvem krogu prehiter.
Moram pa napisati, da mi je bila prejšnja trasa, ko smo začeli po dunajski, veliko bolj všeč kot tale iz zadnjih dveh let. Dolge ravnine so za mene duhamorne stvari. Manj kot vidim predse na teku, lažje se mi teče. Je pa to seveda vse v glavi-čuj :!: :lol:
Nazadnje spremenil Radolca, dne 25 Okt 2010, 13:44, skupaj popravljeno 1 krat.
roky1 napisal/-a:Pretekel sem svoj prvi maraton v Ljublajni in s tem sem zelo zadovoljen, čeprav noge nekako niso stekle po željah. Zame je bilo malenkost pretoplo pa veter v drugem krogu tudi ni bil nek plus. Dobri treningi v pripravah na LM so prinesli še tretjič letos izboljšan PB v maratonu. Tokrat se je ura ustavila pri 2.54.46. Zdaj je pa čas za kako pivo in počitek! :P

Bravo Rok si res zaslužiš počitek, dober čas ni kaj. :laola
Tudi jaz z ljubljanskim drugim krogom ne pridem na ti. Drugo leto zapored sem prvega odtekel lepo, po vseh načrtih, drugega pa sem se zavlekel ko megla. Po pravic povedano me je vlekla samo misel na čudovite navijačice in navijače tam od Evrope pa mimo Name in za vogal... Hvala vsem frendom, ki ste mi predlagali, naj priključim. Ni bilo nalašč, da nisem.
In hvala organizatorjem. Tale dirka je čudovita, vsako leto lepša.
Radolca napisal/-a:Evo, par besed in en utrinek iz teka, ki je namenjen moji "veliki podpori ali vzpodbudi" na 26. kilometru. Hvala lepa Pajo, pir je bil ravno prave temperature (na pavc povedan 14,5 °C). Pa niti ne znam poveat, ali mi je dal krila ali težke noge :? Noge so bile težeke že v prvem krogu, moj "žvot" ja pa itak pretežek za tek :wink:
S tistimi parimi besedami bi pa rad povedal, sa sem postavil osebni rekord na dosedaj pretečenih maratonih v Ljubljani. Sicer je "šlo ene petnajst minut pod pričakovanji". V Ljubljani si v drugem krogu vedno rečem, da nisem prišel tekmovat ampak teči po Ljubljani. Trudim se, da bi užival v drugem krogu, pa mi ne uspe, ker sem v prvem krogu prehiter.
Moram pa napisati, da mi je bila prejšnja trasa, ko smo začeli po dunajski, veliko bolj všeč kot tale iz zadnjih dveh let. Dolge ravnine so za mene duhamorne stvari. Manj kot vidim predse na teku, lažje se mi teče. Je pa to seveda vse v gavi-čuj :!: :lol:

Sam sem tekel par metrov pred tabo. Sam sem bil že dost crken, ampak ko sem videl, da ti nosijo pir sem se široko nasmejal in mi je dalo spet malo zagona.
Hvala !
Tudi jaz letos le kot navijač in zajček in kot tak sem imel na kontroli 10 km čas opazovat fante in dekleta, pa sem se vprašal, ko sem gledal naše mladce pri rezultatih okoli in pod 32 min zakaj neki naše strokovnjake skrbi prihodnost teka na dolge proge. Fantje stari okoli 20 let in manj letijo da jih je užitek gledati...če ti ne bi bili zreli za olimpijski tek potem ne vem kdo bi bil...vsa čast :clap:
(Ton...ni bilo nalašč :wink: )
MGLorencin napisal/-a:Čestitke vsem, ki ste prestali maraton, veliki ali mali ...pogoje smo imeli se mi zdi kar idealne :D Hvala tudi vsem fotografom, našel sem se v nekaterih vaših galerijah.

Z današnjim tekom 1:18:41 sem zelo zadovoljen, čeprav mi je za uraden PB zmanjkalo 5 sekund. Tempo sem tekel zelo enakomerno od začetka, do zadnje tretjine ko sem uspel stopnjevati vse do cilja in na koncu lahko rečem, da sem pokuril vse rezerve :)

A lahko napišete koliko vam je kaj namerilo traso malega maratona, v primerjavi z Sežano, Gradcem (kjer mi je namerilo točno 21.1km) mi je tokrat v LJ namerilo opazno preveč oz. za slabih 400m, še dvem ki sem jih vprašal jim je Garmin nameril za 350 oz. 380m več, v Mariboru na Eko maratonu mi je namerilo premalo 300m premalo. Sicer ko tečem na stadionu mi meri (Polar S1 footpod) izredno točno, večinoma na dve decimalki točno.

Uvrstitev sama po sebi me niti ne zanima saj mi tek ni specializacija, le zelo ljub hobi (čeprav je fajn, da si bolj spredaj kot zadaj :mrgreen: ) ..ker rad analiziram zadeve me v glavnem zares me zanima le dejanski čas na neki točno izmerjeni distanci.

Kakšne so kaj vaše izkušnje z natančnostjo distance trase LJ maratona, a ima trasa certificirano meritev? Včasih teh reči nismo mogli preprosto kontrolirati, danes vas ima pa veliko tekačev merilce in lahko primerjamo.

Ljubljana ima certificirano razdaljo 42,2km.Polmaraton pa je daljši 50-60m.
Tako,da si lahko šteješ rezultat pod PB,sploh pa ker je Sežana malo prekratka :wink:
Če pa želiš uradni PB,pa je 21.11. Palmanova,kjer je razdalja najbolj "prilagojena" za PB :lol:
Z rezultatom 1:28:03 (novi PB) in z organizacijo LM sem lahko zelo zadovoljen. Rezultatsko sem mogoče upal da bi lahko šel tud pod 1:27, ampak očitno mi je manjkalo malo vzdržljivosti. če bi spremljal zajca (3:00) do 17km in nato pritisnil na gas bi mi mogoče uspelo. Glede na to da sem ga (zajca) zapustil nekje na 10 km in potem nadaljeval samostojno, sem se po nekaj kilometrih preforsiral in nekoliko upočasnila, tako da je pod vprašaj prišlo tudi podiranje mojega starega PB 1:29. na koncu pa se je vseen lepo in uspešno izšla glavna tekma sezone. Čestitam vsem na pretečeni razdalji.
Zame je bil to prvi maraton.Ura se je ustavila pri 3.11.13.Za menoj je bilo letos kar nekaj treninga in pred maratonom nisem točno vedel kaj lahko pričakujem.A danes sem kljub težkim nogam zelo zadovoljen.Sicer je bil drugi krog kar nekaj počasnejši ampak mislim da bi več težko spravil iz sebe.Zadnja ravnina,tiste 4 km se je tako vleklaaa.Ampak v cilju je bilo vse kar je bilo hudega pozabljeno :D
Sicer sem imel že nekaj polmaratonov za sabo ampak to je ena čisto nova izkušnja.Če ne bi bilo toliko navijačev ob progi, bi bili zadnji metri še veliko težji kot so bili tako.Tako da zahvala vsem navijačem tudi iz moje strani. :laola
Seveda pa gredo čestitke vsem ki so se podali na katerokoli razdaljo. :clap: :clap: :clap:
Pa hvala vsem za fotke!
lp
Moje poročilo bo kratko, saj je bila tudi pretečena razdalja kratka. :) :wink: :arrow:

Dobra urica teka v idealnih tekaških pogojih ter v prijetni družbi mi je med opazovanjem okolice (mišljene so predvsem številne tekačice nežnega spola) ter mahanjem navijačem ob progi zelo hitro minila. :D

... Nato pa sem se še sam "prelevil" v glasnega navijača (z nostalgičnimi spomini na nekaj mojih preteklih polovičk). :wink:

PS:
Čestitke vsem udeležencem katerekoli razdalje. :clap:
Jaz sem odtekla mojo prvo polovičko.
Cilj je bil priti v cilj, kar mi je tudi uspelo. Čas:2 uri 20 minut. Zadovoljna.
Včeraj boljšega rezultata ne bi bila sposobna skupaj spraviti. Napako sem naredila ker sem dovolila da me je prvih 10km zavedla množica in sem tekla tempo nad svojimi sposobnostmi. To pa se mi je poznalo v drugi polovici, predvsem pa zadnjih 3km.

Hvala vsem navijačem ob progi.
:laola
Naslednje leto bo pa bolje.
janzi napisal/-a:Zaradi regeneracije sem bil letos prisoten na LM kot navijač v prisotnosti hčerke in sem uspel ujeti nekaj FOTK
Na nasprotni strani v prvem krogu sta vneto navijali tudi dve ženski, mimo priteče neka ženska tekmovalka-med zadnjimi in slišim zelo podlo izjavo iz njenih ust, kar nikakor ne sodi na takšno prireditev, še huje pa da to izjavi tekmovalec-ka.
Iskrene čestitke vsem udeležencem ki ste pretekli tako polovičko kot celotno 42-ko, ter tistim ki so izboljšali tako rekord na LM kakor tudi tistim ki so dosegli PB.

Tebe in hčerko sem pa opazila. :clap:

Kakšna pa je bila ta pripoma, če lahko vprašam?
No, skuhano in pojedeno je menda vse, kar smo včeraj uspeli zamešati, čeprav, no, palačink pa res ne. No, JAZ sem z letošnjim Lublancem zadovoljna vüberinšečez. Zakaj:
:arrow: Ker je bilo vse skupaj en sam velik hec In tak naj bi tek zame kot rekreativko tudi bil. O temu, kako in kaj so potekale priprave, sem svoje že povedala, glavna naloga se je bila imeti fajn in imeti glasilke nabrušene za navijanje. Mission accomplished na celi črti.
Skupaj smo mešali in kuhali BojanK, Perko, Aisha in moja malenkost. Aja, Perko, čestitke za ta prvega ta dolgega.
Slika
MARIOLINO napisal/-a:Malo me bega moj rezultat na garminu.. čas: 3:20:56 - na semaforju je bil 3:22:14

Na garminu ti je neto vrijeme , a na semaforu bruto...

Inače, moji dojmovi na 15 lm su samo pozitivni.
Izvrsna atmosfera, veeelika masa trkačica i trkača, solidno vrijeme i izvrsno organizirana utrka činjenice su zbog kojih ću doći i slijedeće godine - naravno, na maraton!
Što se same utrke tiče, popravio sam osobni rezultat na 3:37, i u potpunosti sam zadovoljam.
Savršen dojam samo su još popravili navijači uz stazu, koji nisu štedili grla i dlanove dajući podršku svima nama koji smo se patili na stazi.
Posebno zahvaljujem onima koji su mi rečenicom "greva, sosed!" dali dodatnu snagu.

Prijatelji, hvala na prekrasno provedenom danu i vidimo se iduće godine!!!!! :laola
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA