Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Se nameravate udeležiti letošnje krvodajalske akcije 6.12.06 v Ljubljani?

Da, seveda
14
50%
Da, če bo zdravje dopuščalo
3
11%
Ne, imam strah pred krvodajalstvom
5
18%
Ne, takrat imam obveznosti, imam druge zdravstvene težave
6
21%
Uporabniški avatar
 Moki
Opravil tudi jaz :lol: ,
moje prvo darovanje krvi- ja na konc se kr v glavi zavrti

Je pa kr nekam prazn tm :?: ,
ne duha ne sluha o :TF) ,
zgleda boste vsi ob desetih :roll: . :roll: .

Lpm
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

kaže, da se nas je večina zbrala okoli 10h. tako smo naredili solidno gnečico. še posebej kasneje v jedilnici, kjer smo se seveda zasedeli - analiza pač.

no, bili smo zeli pridni, ko so nam točili kri. Tina s snemalcem nas je še malo povprašala, posnela sta precej kadrov, med drugim Lojzeta, kako med odvzemom zabava zbrane sestre, ... glejte nas v petek v oddaji Zdaj!

žal mi je za Petro in Simi, ki zaradi nizke vrednosti hemoglobina nista bili deležni odvzema. nekateri pa zaradi službenih obveznosti niste mogli priti. pa drugič! se že zdaj dogovorimo za ponovitev akcije v marcu ali aprilu 2007?

hvala Mateju in Alešu za idejo in izvedbo!
Uporabniški avatar
 MatjazV
Opravljeno!

Današnja krvodajalska akcija je lepo uspela. Ob 10-tih se nas je zbrala pestra druščina forumovk in forumovcev + TV ekipa. Bilo je tudi nekaj malega treme. Ne vem ali je bil vzrok spuščanje krvi ali pa prisotnost kamere in mikrofona.

Slika
Del današnje krvodajalske ekipe TF

Slika
Intervjuji so kar deževali, glavna zvezda pa je bil Aleš

Vse skupaj je minilo zelo hitro in v prijetnem vzdušju. Posebej bi rad pohvalil izredno prijazno osebje Zavoda za transfuzijsko medicino.

Akcijo smo končali ob kavici in krepki malici ter se dogovorili, da marca spet pridemo.

FOTKE
 Nataša
dobri ste, drakule :wink: ful lepo dejanje, za katerega žal nimam poguma, že zdej, ko moram vsak mesec kri dat, mi je dost hudo pa stran gledam pa medlim tam na stolu :cry: sem pač sisipusi, kar se krvi tiče, tko da vas še bolj občudujem :wink:
Uporabniški avatar
 Airskull
tudi jst uspešno oddal svoj dozo

je pa smešno kako počasi mi deluje pamet, namreč tisto gasilsko fotko sem slikal jaz; ker vas pač ne poznam v živo mi ni takoj potegnil, čeprav so se mi zdeli nekateri obrazi začuda precej poznani(iz avatarjev)
Uporabniški avatar
 5rca
Airskull napisal/-a:tudi jst uspešno oddal svoj dozo

je pa smešno kako počasi mi deluje pamet, namreč tisto gasilsko fotko sem slikal jaz; ker vas pač ne poznam v živo mi ni takoj potegnil, čeprav so se mi zdeli nekateri obrazi začuda precej poznani(iz avatarjev)

:roll: :lol:
Uporabniški avatar
 ero
le še en utrinek v dokaz, kako prijazno osebje imajo na Zavodu za transfuzijo krvi, in kako lepo so urejeni prostori, in zakaj se bomo, med drugimi razlogi, radi vračali. tole je eden izmed plakatov v glavnem prostoru:

Slika

pod tisto 'življenje teče' se takoj podpišem in zraven dodajam: 'in mi z njim'.
Uporabniški avatar
 ales
Ja, se mi zdi, da smo se pri dajanju krvi dosti bolje odrezali k pri dajanju intervjujev! Sem imel še kr nekaj stavkov pripravljenih na "plonk cegelcu", a raje nisem zapletal preveč. Že tko se mi je glas tresel.

Lepo, da se nas je toliko nabralo, smo obljubili, da bo to postala tradicionalna jesenska akcija, tudi na Zavodu so nas bili zelo veseli. Sploh unih, k so prišli prvič(in ne zadnjič), kot tudi (po moje) rekorderja Vilkota, ki jo je daroval že dvainštiridesetkrat!!!

Mi smo imel potem še eno zelo uspešno poanalizo; sem v Tomasu nabavil ene hude superge, pa še ene na un -40%(Gorenjci, pač), obvezni kebap in še dva Guinessa v Irishu na Prečni. Tudi to lahko po krvodajalski postane tradicija!
 Karamela
Zdravo!
Tudi jaz sem darovala kri prvič in še to za TF.Očitno,je bil namen Aleša,ko je je to organiziral,res humanitaren.Žal me ni na sliki,ker sem morala predčasno oditi.Obveznosti pač.No pa priznam,tudi malo treme je bilo prisotne,saj nikogar nisem poznala.Hvala za prijetno debato.Se vidimo na naslednji krvodajalski akciji.
Uporabniški avatar
 primus
Pohvale za idejo in izvedbo !
Sem prepričan, da bo drugo leto udeležba še večja, saj bomo lažje planirali. (hja, mal sem obremenjen, priznam :) )

Kakšna je torej bilanca prve TF krvodajalske akcije ? (poleg fotk, TV intervjujev, Guinessa... :D )
Uporabniški avatar
 lojzeP
Prvič ne pozabiš nikoli :idea:

Moram priznati, da sem zelo ponosen, da sem danes naredil nekaj dobrega - velik korak zame, ki pa ne bo zadnji, sploh, ko sem uvidel, da je tole skoraj šala. :roll:
Pred samim dejanjem me ja kar enmalo krivilo, ker mi laboratoriji in pobobne scene nisi nikoli bile preveč ljube. Nove tehnologije in prijazno osebje :D , ki jim je treba le-to tudi vračati 8) pa nareijo dogodek povsem sproščujoč in neboleč.
Upam, da bo prispevek na TV kratek, ker bo sicer mnogo smeha. :wink:
Eno famo tako puščam za sabo z obljubo, da se na tako prijetnem druženju še vidimo. Je bilo v jedilnici Zavoda za transfuzijo tako domače, da bi lahko kar tam enkrat naredili eno analizo ..... :oops:
 Uri
Hej!

Tudi jaz sem bila tam. Prvič sem dala kri. Žal se mi je pripetila neljuba stvar in se ni izteklo tako kot bi se moralo. Dala sem kri, ful v redu, sem se super počutila, skratka vse krasno. Lepo sem klepetala z medicinsko sestro, vse je šlo tako kot mora iti.

Potem se mi je pa v jedilnici kar stemnilo pred očmi :( Še dobro, da so bile zdravnice tam, da so me ujele, drugače bi lepo telebnila na tla. Saj sem kmalu k sebi prišla, ampak ni bilo fajn :roll: Zdravniki so res bili zelo prijazni, še enkrat hvala. Malo mi je bilo nerodno, ko je bila jedilnica polna ljudi, ma dobro, saj nisem bila edina in zadnja.

Drugače sem pa ful vesela, da sem dala kri. Videla sem več ljudi v čakalnici in kamero, domnevam da ste bili člani TF. V jedilnici žal nisem nič videla, ker me je kmalu zmanjkalo. :oops: Bo pa drugič bolje.

LP
Uporabniški avatar
 Bor
bravo vsem krvodajalcem
:clap:
Uporabniški avatar
 poldy666
BRAVO :TF)

:clap: :clap: :clap: :clap:
  • 1
  • 3
  • 4