prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Gregi
Miha... brez zafrkancije, ampak.... ali si ti sploh nastavil nastavitve v uri? Namreč... če ti cager na avtu kaže 90km/h, se pelješ dejansko cca. 85km/h kar je prekleto blizu 52 MILIJAM na uro....
Zato tudi sumim, da nisi vnesel teže, max HR in drugih podatkov...
 skorc
Če imaš na avtu atermično steklo, je povsem možno, da ti ne lovi toliko satelitov, da bi bila natančnost tebi zadovoljiva. ;)

Meni na sprednji šipi ni delala niti ABC kartica, niti Nüvi-ji, niti Royalt-ek ovi logerji... Ko stvari premaknem na sovoznikovo okno zadeve nekaj kažejo...a zelo neverodostojno.

Druga varianta pa je, da ima obvoznika tak radij, da ti zavoljo trenutne natančnosti satelitov Garmin kaže hitrost, ki bi bila verodostojna pri vožnji naravnost in ne po krožnici.

Še tretja možnost, da ti dela preglavice garminov algoritem varčevanja baterije, ki prilagaja čas med posameznimi zajetimi točkami. V tem primeru moraš s konstantno hitrostjo vozit kar nekaj časa, da garmin "dojame" do katere hitrosti so pospešil.

Skratka, kup stvari... Jaz sem z mojo 405-ko načeloma zadovoljen. ;)
P****** res so bile milje naštimane. Ne bi nikol pomislik , ker vem, dasem dal vse na metrično. Ni da ni hehe. pomoje sem enkrat po nesreči prestavil pa je bla dons panika...
 Gregi
Miha... predlagam ti, da zadevo malo pretuhtaš, sem skoraj prepričan, da boš prišel do sklepa, da ko boš zadevo "obvladal", je FR450 nepogrešljiv gadget... Če imaš namen shujšati in rabiš za to dobro (motivacijsko) igračko, ni boljšega...
 miha1976
Hello!
Najprej hvala za vzpodbudne želej in za potrpljenje.Moja neumnost ne pozna meja.
Glede motivacije: Te mi zaenkrat še ne manjka. Sicer se mi res mal manjša, ker že 2 meseca hodim po Golovcu vsak dan (hita hoja z palicami) pa nisem še nč shujšal.
Edino noge, katere sem imel že prej precej nabite mam zdej k terminator hehe.
A pri teh zadevah sploh izgubljaš kej trebuha ali samo pridobivaš mišice v spodnjem delu telesa?
 skorc
Saj gre, saj gre. V mislih moraš imeti to, da moraš za vsak kilogram izgubljene maščobe pokuriti ca. 7000 kalorij. Torej če bi želel vsak dan izgubiti 1kg, bi moral vsak dan v enem kosu preteči 100 km na samo vodo, ob upoštevanju, da tvoja obstoječa prehrana ne presega kalorične vrednosti, ki jo tvoje telo še potrebuje, da ne pridobivaš na teži.

Malo ekstremno napisano a številke približno držijo... samo za občutek koliko truda je potrebno vložit za kilogram deficita. :D
 miha1976
Ali ima kdo kakšne SLO navodila v elektronski obliki, ker bi si rad podrobneje prebral
pa se mi ne da j**** z angleščino? Hvala za morebitno pomoč.
 miha1976
Hello!
Brez , da začneš trening ne gre.
Pritisneš training in start. Ko so konec si pač traso importaš v Google maps pa imaš samo traso brez časov,kalorij in ostalih stvari...edino krogi ostanejo pa še te lahko na izi odstraniš.
 miha1976
Moja 405ka je šla naprej.
Ne morem odločiti katero bi vzel 405CX ali 310XT, ker cena je ista. Kaj bi vzeli vi in zakaj bi se tako odločili.

Jaz sem nekako takole analiziral zadevo:

+ Večje številke-večja preglednost
+ 4 polja na enem ekranu
+ nima touch bezel-a, ki je včasih neodziven
+ ni bojazni, da ti jo "zamoči" že manjši dež (kar nekaj jih je že na forumu omenjalo rosenje in pa korozijo kontktov)

in pa samo dva minusa, ki pa sta dokaj velika

- Ogabne oranžne barve
- Velika , kot kolesarski računalnik

Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Preizkusil obe in na koncu brez obotavljanja kupil 310XT.

Zakaj:
- velik ekran, velike številke, 4 polja
- na roki zelo lepo prilega in ne žuli kot 405-ka
- oranžno-siva barva mi je všeč
- vodotesna in tako uporabna tudi na plavanju
- vibrira ob opozorilu in auto lap
- med vadnbo z enim pritiskom zamenjava športa

Res je malo večja, pa sem se je že navadil. Proporočam, še posebej triatloncem.

Lp, Matjaž
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA