Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Starakost je povedal vse. Nekje sem prebral moto "Postopnost, vztrajnost in počitek"
Postopnost zato, da se ogneš poškodbam (žal glava hoče, kardio pa zmore, več in hitreje kot mišice, sklepi in kosti),
Vztrajnost, da ne obupaš in prenehaš, ter dosežeš želeni cilj, čeprav počasneje
Počitek, da se telo v miru pripravi na nov trening
Vencelj, hvala za dobrodošlico, ostalim pa hvala za vzpodbudo in nasvete,.. je že res, da bi včasih vse kar na hitro ( da bojo čimprej rezultati )...pozabimo pa na tista leta, ki smo jih preživeli na kavču - ta tudi terjajo svoj davek. :cry:
Počasi se daleč pride - bo že držalo. Bom svoje želje malo ugasnila, jih prestavila na kasnejši datum in lepo postopoma napredovala.
Glede telesa pa moram povedati, da ga vedno bolj poslušam, včasih enostavno ne gre in se ne slilim, spet drugič brez problema, lahkih nog in brez bolečin naslednji dan. Bo treba najdit neko zlato sredino.
Pozdravček!
Tudi jaz se podpišem pod to kar je napisal Starakost :clap:

"Hiti počasi", naj se ti nikamor ne mudi, poslušaj svoje telo :D
Kar nekaj takih, ki so se podali v tek in so hoteli vse na hitro, je kmalu
izgubilo voljo ali so prišle poškodbe ali kaj drugega...
Zato se drži tega kar si napisala, da Počasi se daleč pride...
Res je da začetek je zelo težak, ampak ko "Padeš not" ni več ovir in raznih,
danes se mi ne da, ker je mraz, dež, veter in podobno... ampak enostavno
obuješ superge in greš in uživaš... no tud kakšen tak dan se bo še našel, ampak jih bo zelo malo :wink:
Pa zavoljo nog teči čimveč po naravi, no saj tudi po naravi je najlepše :D

Pa obilo tekaških užitkov :laola
Včeraj pač bil pri zdravnici, ki mi pač na 6 tednov pogleda če je kri dovolj redka :D . In takoj stopim notri začne govoriti koliko misli na mene, da kako me občuduje in podobno hvalospevi. Pa jo le prekinem in naj mi pove kaj jo je pičilo. Same ve, da tečem... In mi je že pred časom povedala, da lahko kar sanjam če mislim, da bo ONA kdaj obula superge v te namene. In sedaj teče! Pravi, da po moji zaslugi. In začne kazati kje vse jo boli. In to kako. Govori ko mlinček. Jo je nemogoče zaustaviti. 2 km z muko pravi preteče. In ji lepo razložim, da bo treba začeti pač postopoma. Tek - hoja. V glavnem lahko bi bil tam še 2h pa ne bi prišla do konca. Obljubila mi je, da se v soboto vidiva v Tivoliju. Za družbo poskrbljeno. Samo naj pride. Bo zanimivo.
Kri dovolj redka? Trobotesti? Sama sem bila vsak teden tam... pa se je zdaj stanje izbolšalo :juhuhu:
Hihi,... sama upoštevam vaše nasvete, tako, da bom sedaj 3x na teden tekla,....2x malo krajše in 1x daljiši tek ( za mene je 6 -7 km daljši tek ) :oops:
Pozdravček vsem!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA