prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
usmiljeni_brat napisal/-a:https://buy.garmin.com/shop/store/downloadsDetails.jsp?id=1421&product=010-00467-00&cID=142&pID=349#Instruct
Nova verzija firmewarea 2.70 z dodanim slovenskim jezikom!!! :D

Jaz sem jo instaliral včeraj, pa moram priznati, da se slabo znajdem med slovenskimi izrazi. Po moje bo kriva poklicna deformacija, tudi s SLO Windowsi se ne znajdem najbolje!!! :wink:

Najbolj sem vesel tegale popravka:
-Fixed problem where the history for the current sport was sometimes not displayed correctly when creating a course.

LP VB
 usmiljeni_brat
2MUCH4ME napisal/-a:
Jaz sem jo instaliral včeraj, pa moram priznati, da se slabo znajdem med slovenskimi izrazi. Po moje bo kriva poklicna deformacija, tudi s SLO Windowsi se ne znajdem najbolje!!! :wink:

Imam podobne težave, ampak iz patriotizma in spoštovanja do jezika bom zagotovo uporabljal slovenščino.
Uporabniški avatar
 klatez
Hmm, sedaj pa ne vem ali se jaz staram ali kaj...

Kje pa je ta slovenščina?

Inštaliral sem 2.70 in šel na Settings :arrow: General :arrow: System :arrow: Text language
in pri meni lahko izberem samo angleščino, francoščino, španščino in portugalščino.

Sicer tega ne potrebujem tako nujno, me pa malo firbec matra kako je prevedeno...
 usmiljeni_brat
Očitno nekaj ni v redu pri tebi. Pri meni je na izbiro veliko jezikov, po novem med njimi tudi Slovenščina.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
klatez napisal/-a:

Inštaliral sem 2.70 ...

Klatez, preveri "version info" na enoti tako, da se prepričaš ali je nadgradnja na 2.70 dejansko uspela.
LP
Uporabniški avatar
 klatez
Seveda sem to takoj pogledal in piše:

Software Version 2.70
GPS: 2.90

Pa tudi inštalacija je šla brez problema.
Sem pa tudi še enkrat poinštaliral, pa je isto.

Mogoče pa so izmislili kakšno novo finto in zadeva deluje samo na FR, ki so bili dobavljeni za določen trg...
Uporabniški avatar
 INOT
Tud jaz sem imel probleme pri softwaru. Ko sem naložil verzijo 2.60, mi nikakor ni hotelo kazati pravilnega časa. Šele po tretjem poskusu je naprava začela pravilno delovat. Verjetno najnovejše različice niti ne bom naložil.
Najbolj pa me razjezi iskanje signala satelitov na začetku. Včasih traja tudi po 5 in več minut, da hudoba kaj najde :evil:, tudi, če sem na popolnoma odprtem prostoru. Pa mali virtualni bizgec v uri je zadnjič ponorel. Tečem jaz z prednostjo kakšnih 40 m pred njim, ko me v par sekundah on pusti zadaj celih 70 metrov. Ko sem ga dobro preklel in že pomislil, da bi zadevo zabrisal ob tla se je spet vrnil v pravo stanje. Boljše zanj! :D
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
INOT napisal/-a:... Tečem jaz z prednostjo kakšnih 40 m pred njim, ko me v par sekundah on pusti zadaj celih 70 metrov. ...

Virtualni tekač je bil na dopingu! Ta barabca mala ta! :mrgreen:
Uporabniški avatar
 INOT
Cyclop_si napisal/-a:
INOT napisal/-a:... Tečem jaz z prednostjo kakšnih 40 m pred njim, ko me v par sekundah on pusti zadaj celih 70 metrov. ...

Virtualni tekač je bil na dopingu! Ta barabca mala ta! :mrgreen:

Tudi jaz ga sumim :argue:
Uporabniški avatar
 INOT
No pa mi je uspelo naložit tud verzijo 2.70 v slovenščini. :roll:
Uporabniški avatar
 klatez
klatez napisal/-a:...
Software Version 2.70
GPS: 2.90

Mogoče pa so izmislili kakšno novo finto in zadeva deluje samo na FR, ki so bili dobavljeni za določen trg...

Hja, imel sem prav - obstajajo US Garmini in Ostali svet Garmini.

In na US Garminih so samo štirje jeziki: angleščina, francoščina, španščina in portugalščina.

Evo link, če koga zanima: http://forums.motionbased.com/smf/index.php?topic=6032.msg37950#msg37950
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tudi jaz imam podoben problem, ker prav tako uporabljam US robo. Če bo kdo našel kakšno rešitev glede dodatne inštalacije SLO jezika, mi prosim sporočite.

LP

MatjazV
 matjaz.campa
Ali mogoče kdo ve, kje bi dobil free karte Slovenije, kjer bi se mi pokazala pot, ki sem jo prevozil z biciklom (seveda z Garminom 305).
Uporabniški avatar
 klatez
Cyclop_si napisal/-a:Usmiljen brat, pa še prav neusmiljeno se motiš!
Če nečesa ti ne znaš uporabljat, to še ne pomeni da se ne da. :wink:

Garmin pozna par stvari:
Waypoint - točka v prostoru
Route - Usmerjeno povezana skupina waypointow
Map - zemljevid (vektorski) z vsemi cestami, potkami. Mapk je lahko rutabilen ali ne rutabilen, razlika je da na rutabilni mapi izbereš začetno in končno točko, potem pa program sam najde ceste med njimi in te usmerja.
Track - Zgodovina, kje si se gibal, torej potek poti (in dodatnih podatkov kot npr nadmorska višina, srčni utrip) kjer si bil.

Sedaj pa je odvisno, katere stvari posamezna naprava podpira. Npr FR 305 podpira tracke, waypointe in route, ne pa map. Je pa tako, da tudi pri waypointih ima omejitev na max cca 100 točk, posledično pa je tudi ruta omejena z toliko waypointi.

Kaj to pomeni v praksi? Jaz si naložim na računalnik MapSource z mapo, npr AdriaRoute, potem tam naredim routo, ki jo prenesem v Garmina. In potem ko grem ven enostavno sledim ruti... super za raziskovat nove potke ko se naveličaš že poznanih.

LP

Cyclop nekaj vprašanj, dilem in razmišljanj:

Prišel sem do AdriaRoute in se malo igram. Prenos route na FR-ja se mi zdi malo pomankljiva in uporaba problematična za navigacijo. Sicer zadeve še nisem uporabil v praksi ampak že omejitve FR-ja se mi zdijo ovira - samo 100 waypointov in med njimi ravne črte (ker ne upošteva autoroutinga, ki sem ga uporabil v MapSource). Kako te potem vodi po cesti?

Bolj uporabni se mi zdijo coursi na FR-ju. Našel sem način,da iz route, ki jo izrišem v MapSource kreiram course z vsem potrebnimi točkami. Sicer nisem nikjer zasledil, kakšne omejitve imajo course ampak očitno lahko spraviš veliko točk (zaenkrat še nisem presegel limita). Ali to uporabljaš?

Kakšna pa je sploh bistvena razlika med route in course?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA