prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 zormanze
pa zakaj ne bi vsak del, ki ga opraviš (in ga hočeš poštopati), shranil kot samostojen trening? enostavno ko zaključiš prvi tek, pritisteš start/stop, nato shraniš trening, potem se npr razgibavaš in ko začneš z drugim tekom spet pritisneš start/stop (2. trening isti dan)
upam da razumeš
Uporabniški avatar
 5r002
Po 8 mesecih, dobrih 55 urah treninga (nekaj čez 700km) se mi je izpraznila baterija v uri.

Baterija naj bi zdržala do 12 mesecev tipične rabe...

:arrow: Zanima me ali ima kdo izkušnje z menjavo? Predvsem me skrbi vodotesnost po menjavi (do sedaj z njo nisem imel težav)...

:arrow: Torej... Garmin servis ali običajen urar (lahko priporočate katerega iz lj...) :?:
Uporabniški avatar
 50cent
Meni je v Četrtek šla baterija na uri....šel zamenjati navadnemu urarju. Trenutno deluje brez problemov. Zaračunal 5Eur za baterijo in 2.5Eur za menjavo.

Včeraj pa mi je šla baterija v footpodu.....kar sam kupil baterijo in jo sam menjal. Baterija je stala v trgovini 2.05Eur zamenjava pa 30sec :wink: .

Kar se ure tiče je verjetno prezahtevno, da bi si sam menjaval baterijo, za footpod pa je res preprosto.

PS: Verjetno mi bo v Petek šla še baterija v pasu pa bom kompleten :D .

Aja....uporabljam pa vse skupaj od Maja torej celih 5 mesecev :roll: .

Lp :)
Uporabniški avatar
 5r002
evo... baterija zamenjana pri urarju v lj... cena (baterija+menjava): 6,30 eur

upam da bo mir za pol leta... :D
Uporabniški avatar
 50cent
Ne me hecat....sem opazil že v par primerih, da je LJ po storitvah kar precej cenejša od MB :shock: ......

Lp :)
Uporabniški avatar
 tae
Včeraj sem se spomnil ene funkicije, ki je ta urca nima in bi mi prišla prav. Razen seveda, če ne vem :oops: . Izključil sem namreč funkcijo "autolap," ker sem hotel delati 800m intervale na cesti z neprekinjenim tekom. Hotel sem, da bi mi v ozadju merilo celotno razdaljo, ob posameznem pritisku tipke "lap" pa vedno od nule. To deluje le na čase, ne pa tudi na razdaljo, škoda.
 jurč
Da ne odpiram nove teme...

Sprašujem imetnike Garmin FR 50 ali imajo kaj težav s pasom za merjenje srčnega utripa? Uro imam malo več kot teden dni. Pri skoraj vsakem teku opazim malo čudno obnašanje merilca. Enkrat mi nabije utrip na 220, čez nekaj časa se mi zdi da premalo kaže recimo pod 130 (čeprav sem tekel npr. 5km enakomeren tempo - pulz 150-160). :?

Razmišljam da bi uro odnesel prodajalcu in naj mi da novo.

LP
Uporabniški avatar
 Arif
Jaz sem si jože dvakrat zamenjal. Nič posebnega. Pet do deset min časa rabiš, en križni "šraufenciger" in to je to.
Hja, glede na slike...
Zgleda, da imaš na začetku vse OK.
Torej očitno navlažiš HRM pas in je dovolj zategnjen.

Se ti to dogaja, ko nosiš isto majico (ohlapno)?
Včasih se HRM merilci ne razumejo najbolje z določenimi materiali.

Lahko pa tudi, da baterija v HRM pasu jemlje slovo.
Uporabniški avatar
 IČA
V približno 10 mesecih uporabe sem moral zdaj drugič menjati baterijo v uri in enkrat v footpodu, počasi bo verjetno tudi na pasu pošla. Tako, da je zadeva energijsko kar požrešna, glede na to, da sem imel po zimi tudi kar konkretno pavzo.
Uporabniški avatar
 5r002
IČA napisal/-a:V približno 10 mesecih uporabe sem moral zdaj drugič menjati baterijo v uri in enkrat v footpodu, počasi bo verjetno tudi na pasu pošla. Tako, da je zadeva energijsko kar požrešna, glede na to, da sem imel po zimi tudi kar konkretno pavzo.

Jaz sem baterijo menjal 2x (obakrat po 8ih mesecih)... V tem času sem 1x zamenjal še baterijo v foodpodu, kar se mi ne zdi preveč energijsko potratno...
Čau!
Prosim, če mi lahko kdo pomaga. Imam nekaj težav z uro.In sicer: ura mi ves čas kaže napačno. Nastavim točno uro, in drugi dan kaže ura čisto drugačen čas. Pred nekaj dnevi sem zamenjala baterijo (pri urarju-urar v Leclercu oz. v urarni) ker sem mislila, da je vzrok to. Sicer je bila baterija res bolj prazna, ampak zdaj je nova in ne razumem kaj bi bilo lahko narobe. Ima kdo kakšno idejo oz. podobno težavo? Kam torej lahko dam uro na servis..imam še garancijo? Pisala sem tudi na garmin pa mi nič ne odgovorijo:(((
lp
Ninchi
Uporabniški avatar
 5r002
Evo še ena info glede ure... ura si zapomni (glede na interni spomin ure) natančne podatke(za katere na računalniku izriše grafe) le za cca 7,5ur(ob uporabi le HR senzorja)... skupni čas, povprečni HR v tekstovni obliki ostane shranjen in je viden tudi na računalniku... zmanjka le grafa.

Danes sem ob vzponu na Triglav na sebi imel uro in HR senzor... za vzpon in spust sem rabil dobrih 11 ur, ves čas pa sem imel vključen HR.

Ko uri zmanjka internega spomina se v načinu TRAINING izpiše obvestilo (mislim da LowMemory).

Skratka... če ura(glede na F405, F305...) ni omejena z avtonomnostjo baterije je pa z internim spominom... :? :(
Me prav zanima kako je pri modelu F60...

Sam sicer ne tečem tako dolgo, je pa to morda zanimiv podatek za vse ultraše, hribolazce oz multišportnike, kateri želijo kupiti kaj podobnega...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA